Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn egy bűn elkövetését...

Bűn egy bűn elkövetését elgondolni?

Figyelt kérdés
Ha igen milyen mértékű a valós elkövetéshez képest?

2020. jan. 1. 13:33
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gondolat tervezés, akkor lehet bűn, de maga a gondolat alapvetően nem bűn.

Pl. arra gondolsz, milyen jó lenne bankot rabolni és a sok pénzt elkölteni, álmodozhatsz, mi mindenre költenéd a rabolt pénzt, de míg te is tudod, hogy ez csak egy elképzelés, addig ez nem bűn.

Ha nem követed el, nem ártasz másnak, nem mutatsz rossz példát, hiszen gyakorlatilag a bűnelkövetés nem valósult meg.

Ha a gondolat tervezés, akkor a szándékos bűnelkövetés első fázisa, ekkor is akadályokba ütközhet a megvalósulás, de ekkor már elindul egy negatív folyamat.

Ilyenkor a gondolat is más, mert elkezded pontosan, részletesen eltervezni.

2020. jan. 2. 12:19
 22/25 A kérdező kommentje:
Tervezéskor olyan bűnökbe ütközhetsz, amiket a jogszabály tilt, viszont az Isten nem. Jahve szándékosan kigondolta egy népcsoport kiírtását, nők féfiak, csecsemők meggyilkolását, valamint vagyonuk elrablását. Ezek szerint vallási okból szabad ilyen bűnöket elkövetni? Más Istent tisztelő ember bankját ki szabad rabolni. Természetesen a pénz gondolatban a szegényeknek lenne adva.
2020. jan. 2. 12:46
 23/25 anonim ***** válasza:
26%
#20 Van az a szint, mikor én is azt gondolom, felesleges lenne válaszolnom. A válaszodnak semmi köze nem volt ahhoz amiről én írtam. Hogy szándékosan forgatod ki, vagy a képessegeid hiányából ered, azt nem én fogom eldönteni. Te itt leginkább magaddal beszélgetsz, és azt olvasod ki a válaszokból amit szeretnél. Talán Bibliaolvasás közben is ez történik veled. Bocs, hogy megzavartalak a monológodban!
2020. jan. 2. 14:41
 24/25 anonim ***** válasza:

Kérdező, Te elhiszed, hogy Isten a teremtő, az emberek pedig a teremtményei? Ha nem, akkor fölöslegesen kérdezel a vallás kategóriában.

Mellesleg ajánlom az Újszövetséget. Jézus vérével fizetett a bűnökért, hogy ne kelljen embereknek meghalniuk, úgy mint az Ószövetségben, amire utaltál.

2020. jan. 2. 15:00
 25/25 A kérdező kommentje:

Hiszek a teremtő Istenben (Jahve nem az)! Ha olvastad a Bibliát, tudnod kell, hogy Jézus nem a vérével fizetett!

Nem hiszem, hogy felesleges lenne vallási témában kérdeznem. Rengeteg okos hozzászólás érkezik, amiből tanulhatok, mint pl. a tieid.

2020. jan. 2. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!