Bűn egy bűn elkövetését elgondolni?
"A gondolatokat nehéz, sőt talán lehetetlen irányítani."
pontosan ezért baromság a gondolati bűn (vagy hogy a francba hívják magyarul). rengeteg vallás elvárja, hogy korlátozd a gondolataidat, és ha olyanra gondolsz, ami nem oké, akkor szégyelld magad és érezd magad bűnösnek. ez agymosás
13#
Ha a gondolat és a tett között csak ilyen kis dolog állna, mint a példádban egy erős férj. Akkor a világnak már vége lett volna a csodálatos, innovált emberi agynak köszönhetően. A fantáziáról ne is beszéljünk. Ha haragszom a szomszédra 20 éven keresztül, gondolataim nem a legszebbek, de mégsem teszek vele rosszat, hisz neveltetésem, lelkiismeretem, józan eszem korlátoz ebben. Amikor jó dolgokra gondolok, ott is vannak korlátok, főleg fizikai, anyagi, szellemi korlátok, de ezek is komoly akadályok.
Istent részben a Biblián keresztül próbálják megismerni, amit ha egyszer elolvastál volna nem gondolnád, hogy van külön a Bibliában egy Isten. Ehhez képest felsorolod, hogy szerinted mit nem csinál, milyen nem szokott lenni, mit nem tudhat, és miket tesz. Teszed ezt teljesen alaptalanul, a mindenhonnan összeszedett kis félinformációidat úgy rakosgatva egymás mellé, ahogy neked tetszik. Ennek mi értelme van?
Semmi különleges nincs abban, hogy valamilyen szinten az ember tudja irányítani a gondolatait, néha te is megpróbálhatnád. Nincsenek módszereim, nem is írtam ilyesmit, legalább ide tehetnél egy olyan részt tőlem ami alapján ez megfogalmazódott benned. Eleve úgy kezdtem, hogy önmagában egyik gondolatunk sem bűnös, akkor meg miért kellene a tudatalattit irányítani? Érted, hogy ami a tudat alatt történik, az kizárja a tudatos döntést, vagyis magát a szándékot? Ezzel indítottam, hogy szándék nélkül nincs helyes vagy helytelen. A gondolataidat meg úgy tudnád irányítani, hogy használod az értelmet, amit kaptál. Hasznos.
19#
Olvastam a Bibliát, de felhívom a figyelmed, hogy vallás kategóriában tettem fel kérdésem, nem pedig ábrahámi vallásban. Valóban egy Isten létezik, viszont a Bibliában magát istennek tartó lényről ezt semmi sem támasztja alá. Az ő sugallatát leírta valaki, aki elhitte minden szavát, te pedig az íróét. Mindeközben a sugó, valamint az író szavahihetőségét senki sem ellenőrizte. Vannak rajtad kívül is emberek ezen a bolygón, akik más vallásokban hisznek, más lényt fogadnak el Istennek. Amikor rakétát dugtál tudatosan egy ember fenekébe, az nagyon is sokat árult el rólad, mint az is, hogy előre kigondolt gondolatokat akarsz gondolni. Na ez a vicc, ehhez kellett az a sok ész a fejedben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!