Ti mit gondoltok arról, hogy valaki vallja az Úrat, de az egyházat elítéli? Mert szerintem a kettő között ég és föld van, és szerintem az egyháznak már semmi közzé sincs Istenhez.
Hiszen Jézus erről is beszélt, talán nem ismered az Írást?
"A vetés szárba szökött és kalászt hányt, de a konkoly is felütötte a fejét. ... Hagyjátok, hadd nőjön mind a kettő az aratásig! Aratáskor majd szólok az aratóknak: Előbb a konkolyt szedjétek össze, kössétek kévébe és égessétek el, a búzát pedig gyűjtsétek csűrömbe!"
Majd Isten gondoskodik az aratáskor arról, ha haszonlesők, hatalomra vágyók keveredtek a búza közé, nem a te dolgod ezt megítélni. Sőt írásaiddal egyenesen Krisztus ellen beszélsz.
Nem mindegy, hogy miért ítéli el. Sok oka lehet és nem azonos súlyú.
Pl. a pusztán tudatlanság mennyire az ő hibája? Erről is vitatkozhatunk, mert én úgy látom, hogy az Egyház elítélőinek a 90%-a semmit nem olvasott az Egyház 2000 év története alatt felhalmozott teológiai írásaiból, csak az indexes cikkek jutnak el az agyáig, hogy a papok pedofilok.
Van egy kisebbség, akik mondjuk tényleg olvasottak és ez alapján "ítélik el", ők viszont mennyire fogtak fel bármit is az evangéliumból? Krisztus még az üldözőiért is imádkozott a kereszten. Vagy épp most ünnepeltük Szent István diakónus, első vértanú napját. Ítélkezés helyett nem inkább ő lenne a példa, aki még megkövezése alatt is gyilkosaiért imádkozott?
Jézus mindenkinek azt mondta, hogy "kövess engem!" Ne csak megvalld, hanem nosza, kövesd is. :))
"Egy felmérés szerint Vatikán papjainak 4/5-e homoszexuális."
Ezt én is olvastam! Brit tudósok állapították meg, szóval biztos igaz! :))
Itt a link a könyvről, amely vatikánban papok által kitöltött kérdőívek alapján írta egy francia újságíró.
A cikk angol nyelvű.
Vigano érsek papi homoszexuális hálózatról beszél, Benedek nyugdíjas ex-pápa pedig a papi szemináriumokban megjelenő nyíltan homoszexuális közösségekről.
A rendszerszintű probléma a rendszeren belül is fel van ismerve, és kívülről is észlelhető, gondolok itt a papok által megrontott kisfiúk ezreinek a kárpótlására országonként. Ez milliárdokat emészt fel a Vatikán bevételeiből.
#26: Vedd csak le azt a glóriát a fejedről, nem áll jól.
Nézd meg a 12-es választ, abban le van írva, hogy bizony a vének között is előfordul a pedofília. Nem másolom be, mert hosszú:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!