Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik állítás lehet az igaz?

Melyik állítás lehet az igaz?

Figyelt kérdés

A Biblia ezt írja: És akkor látni fogják az Emberfiát eljönni a felhőkben, nagy hatalommal és dicsőséggel.

A jehovista weboldal pedig ezt:Russell, tanulmányozó társaival együtt felismeri, hogy amikor Krisztus ismét eljön, láthatatlan lesz az emberi szemek számára.

Akkor most mi az igaz vajon? Mit ír valójában a Biblia? Az igazságot? Vagy hazudik?

2019. dec. 22. 16:26
1 2 3
 1/21 Winni Spinzo ***** válasza:
0%
Ezek nem zárják ki egymást de a korlátozott érzékelés (nem fizikai) ezt a benyomást kelti. Több síkon gondolkodni, felfogni, értelmezni, kivetíteni, elemezni, nem tudsz? Elvileg az agyad amit hatalmas becsben tartasz bármire képes. Te ennek ellenére jóideje egy megszokott módon használod.
2019. dec. 22. 16:45
 2/21 KZitus ***** válasza:
5%

Ez az állítás igaz:

2Péter 2:20–22

"Ha azután, hogy pontos ismeretet szereztek Jézus Krisztusról, az Úrról és megmentőről, és kimenekültek a világ erkölcsi romlottságából, megint belekeverednek abba, és a hatalma alá kerülnek, akkor az utolsó állapotuk kétségkívül rosszabb lesz az elsőnél. Jobb lett volna, ha nem ismerik meg pontosan az igazságosság ösvényét, mint hogy, miután megismerték, elforduljanak a szent parancsolattól, melyet kaptak. Ami velük történt, az igazolja, hogy igaz ez a példabeszéd: „A kutya visszatért a hányásához, és a megfürdetett disznó, hogy a sárban hemperegjen.”

2019. dec. 22. 17:03
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Ennek a hamis tannak az az alapja, hogy Jézus visszatérését 1914-re várták, viszont ez láthatóan nem következett be. Hogy mentsék a menthetőt, kitalálták, hogy Jézus valami láthatatlan módon tért vissza.
2019. dec. 22. 17:09
 4/21 Winni Spinzo ***** válasza:
3%
Ebben a nagyonkeményenkeresztényországban lepontoztak. Ez csak nekem vicces?
2019. dec. 22. 17:32
 5/21 A kérdező kommentje:
Érdekes reagálás KZitustól. Elmondom újra, mert látom nél értetted meg sem elsőre, sem másodjára: sosem voltam tanú, sosem tanulmányoztam, így sosem lettem kiközösítve, ahogy most céloztál rá a betanult tanú módon. Egyszerűen pont az ilyen mocskos hazugságok azok amik miatt felfigyeltem erre a hamis tanításra. De nyugodtan meg is válaszolhatnád. Melyik az igaz? A Biblia tanítása, vagy az őrtoronyé?
2019. dec. 22. 17:32
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Winni, a keresztények se nagyon díjazzák az ezoterikus hülyeséget.
2019. dec. 22. 17:55
 7/21 anonim ***** válasza:
0%

A Bibliában irt Felhő jelentése:

Jehova, akit nem láthat ember úgy, hogy életben maradjon, felhővel jelképezi a jelenlétét. A felhő a láthatatlanságra utal minden esetben.

Amikor Jézus felment az égbe, a beszámoló szerint „egy felhő takarta el őt a szemük elől”

Jelenések könyvében olvasható: „Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt” azt jelenti, hogy az eseményekből felismerik itt létét. Isten Királysága égi, nem Földi, ezért Jézus nem fizikai módon lesz látható. ahogy az égben zajló Sátán elleni háborút sem látta senki, de a levettetése után jól "látható" érzékelhető az itt léte.

2019. dec. 22. 18:17
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

Winni Spinzonak:

Felhivom a fiyelmedet, hogy itt érdekesen pontoznak az emberek, és nem mindenki egyformán gondolkodik ezen a Téren.

Az Én válaszaimat a legtöbb esetben lepontozzák, DE AMI A LEGFIGYELEMRE MÉLTÓ, hogy azokat a válaszaimat, amit rendes esetben elfogadhatnák azokat semmilyen pontozásra sem tartják méltónak. Mert ha olyan választ pontoznának amivel egyetértenek, akkor emelkedne a százalék arány, ezért ennek megakadályozása érdekében, nullát nem nyomnak, mert a válasz jó, de a gyűlölet nem engedi, hogy hozzájáruljon a százalék növekedéséhez.

Ezt évek óta figyelem.

2019. dec. 22. 18:24
 9/21 anonim ***** válasza:
0%
a válaszaimat 38%-on kezdtem. Nagyon sokan élvezik, ha elnyomhatnak ha nem értesz egyet velük. Megelégedettséget nyújt számukra, ha belerughatnak az emberségedbe-
2019. dec. 22. 18:27
 10/21 A kérdező kommentje:

Ah, a világiak pontjaitól függ az elégedettséged? :)

Mutatom miért adtam megint piros kezet, a logikád nem is érdekel, ezt azoknak mutatom, akik nem tudják, hogy mit tanít valójában ta őrtorony: "...Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt” azt jelenti, hogy... Jézus nem fizikai módon lesz látható."

2019. dec. 22. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!