Jézus hiányzó éve hol vannak leírva?
Születése és próféta léte között kb 20 év van(bár nem tudom pontosan. Ezek hol vannak, és miért nincsenek benne a Bibliában.
Nem vagyok vallásos és hívő csak érdekel.
30 évesen kezdett prédikálni, tehát kb. ennyi hiányzik
bár az evangéliumok megemlítik Egyiptomból való visszatérésüket, és beszámolnak a 12 éves Jézus tanításáról a Templomban, illetve összefoglalóan azt írják: Jézus meg gyarapodott bölcsességben, korban, s kedvességben Isten és az emberek előtt.
Lk 3
azért nincs benne több, me4rt az evangélisták nem tartották fontosnak ezeket az üdvtörténet szempontjából
van néhány apokrif evangélium, ami tartalmaz részleteket a gyermekkoráról, amik az evangéliumokban nem szerepelnek
Itt: [link]
Biff evangéliuma, nagyon jópofa, humoros könyv, nem kell sértésnek venni!
Szia!
Ahogyan az első válaszoló leírta, úgy van, fellépéséig nagyon keveset tudhatunk Jézus Krisztusról. Ennek oka az, hogy maga a Biblia is innentől számol vele, a dánieli próféciákban is a fellépésének az ideje volt megadva, nem a születésének.
Üdv. Péter
köszi eddig a válaszokat.
Csak tudod az furcsa nem, hogy egy ekkora alak a Bibliában....és a hiányzó évei meg nem fontosak??
PL: Gondoljatok a királyi családokra, ott az egész élete dokumentálva van. Tudom rossz hasonlat,de azért közel áll.....ha ő a messiás akkor a gyermekkora nem fontos?
A Biblia szerint Jézus addig nem kezdte meg messiási tevékenységét, amíg meg nem keresztelkedett és a Szent Szellem rá nem szállt. Ez azért is fontos szerintem, mert azt mutatja hogy Jézus nem egy varázsló volt, aki mágikus képességekkel született, hanem azt amit ő maga is mondott: semmit sem tehetett az Atya nélkül.
Az evangéliumok épp ezért nem is nagyon említik a gyerekkorát. Az apokrif,gnosztikus iratok azt hiszem igen, de azok nem tekinthetők hiteles forrásnak,mert a második században keletkeztek, és a gnosztikusok szerették volna a maguk fura nézeteit becsempészni a kereszténységbe.
A TV-bern is vetitettek egy olasz filmet'A gyermek akit Jézusnak hivtak."cimmel.
A Biblia nem ír Jézus életéröl.A 121 éves Jézus a Templomban, az utolsó hiteles adat az Ő életéröl. Ezután Urunk Megkeresztelkedésével folytatódik a Szentírás.
Az apokrif iratok pl Gyermekség -Evangélium írnak Jézusról ereket azonban egyetlen keresztény egyház/felekezett sem tekinti sugalmazottnak(hitelesnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!