Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosból lett ateisták,...

Vallásosból lett ateisták, nektek nincs lelkiismeretfurdalásotok?

Figyelt kérdés

Vallásos nevelést kaptam, egy jó ideig elég komolyan az is voltam, de idővel elkezdtem megkérdőjelezni a dolgokat, így mára agnosztikus/ateista lettem. Eleinte kicsit féltem attól, hogy eltávolodok a vallástól, de mára ezt nagyjából lerendeztem magamban.

Ennél viszont nagyobb probléma, hogy aki vallásos a családban, az engem is próbál ezirányba téríteni. És bár én a vallásra mondok nemet, nem rájuk, mégis úgy érzem, mintha ezzel nekik okoznék valami rosszat, ezért sokszor a kedvükért inkább vallásosként viselkedek.

(Az egész egyházzal is ugyanez a helyzet. Rengeteg pappal, kispappal, sekrestyéssel, hívővel találkoztam, aki hihetetlenül jószívű, és szeretnivaló, viszont a világnézetükkel nem tudok egyetérteni. Úgy gondolom, hogy isten, vallás, és egyház nélkül is lehet, és érdemes szeretni, és jót cselekedni).

2019. dec. 16. 00:29
1 2
 11/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#9 olvasd el #8 #szaja eloted levo valaszat lassabban es ertelmezve egyre melyebben

ha ekkor sem erted mirol van szo akkor megfelelo kotelesseget valasztottal

amugy kerdes nem "istenfelelem" miatti lelkiismeretfurdalasrol szol, hanem az emlitett "kepmutatas" miatt (de ez legtobb valaszban lathato is)

#Kerdezo egeszen vegerol annyit hogy valoban lehet, de a vallas nem csak errol szol, megha egy fo velejaroja is, vagyis valoban magat a vallast meg kellene ismerned, erre nagyon jok ha ismereterjeszto irasokat olvasol, lehetnek azok hitetlenektol is, ateistaktol, anti-teistaktol, barmilyen hivoktol, atlagemberektol, ezoterikusoktol stb.

mar ha ugy gondolod szamit szamodra, es megakarod tudni jol valasztottal e

mivel ha nagyon szuk nezopontbol latod a dolgokat akkor biztos hogy homalyos kep el benned, akkor is ha ugy erzed szeles latoszogbol korbejarva tisztakep alakult ki benned

Xy4

2019. dec. 22. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!