Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Volt Jézusnak pénisze?

Volt Jézusnak pénisze?

Figyelt kérdés
persze volt emberi teste, de igazából isten volt, és az istennek meg angyaloknak nincs péniszük. Meg nem is volt az Úrnak szüksége rá. Szerintetek?

2019. nov. 22. 17:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Zahire:

@".Pál apostol „a mi nagy Istenünk és üdvözítőnk"-nek (Titusz 2:13) nevezi Jézust,"

Titusz 2:13- valójában fordítási "hiba". Helyesen:

"várva a nagy Istenünknek és Szabadítónknak dicsősége megjelenését, Krisztus Jézusunkat, ama boldog reménységet, aki önmagát adta értünk, hogy megváltson minket minden törvénytelenségtől, és tisztítson magának körülötte lévő népet, jó munkára buzgólkodót,"

A nagy Istenünk és Szabadítónk dicsősége(!) ő, ama boldog reménység ..stb. Tehát az Atya Isten, a Felkent (messiah) Istene és Atyja, akiről kijelentést tesz Pál.

@"testet öltése előtt Jézus „Isten formájában" létezett (Filippi 2:5-8)."

Viszont itt a testet öltése utánra szólt a kérdés, amiről számtalan kijelentés van, hogy emberré, férfiúvá lett (Pl. 1Tim.2:5; Ján.1:14 stb.), és magát számtalanszor ember fiának nevezi. Az "Isten (Elohim, hatalmasság) formája (morfé)" kifejezés pedig az angyali létet is magába foglalja, hiszen ők is szellemi létezők, szellemek, nem halnak meg, dicsőségben lakoznak, mint Isten fiai:

Zsolt 82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.

@" Az Atya Isten azt mondta Jézusról: „A te trónusod örökké megáll, ó, Isten" (Zsidók 1:8). "

Mondhatnám hogy itt is s fordítók trükköztek, mert a szövetben csak annyi áll, hogy trónod az Isten, örökké megáll. Tehát uralma/trónja Istentől való, ahogy a folytatásban is írja, hogy felkenetett az Isten által. Isten csak olyat hatalmaz fel, aki addig nem rendelkezett felhatalmazással, ezt jelenti a felkenetés (lásd Dávidot is felkenték, és előtte csak atyja juhait pásztorolta, és utána lett királya, Istentől. Tehát trónját onnan kapta) De ha nem vesszük, hogy itt fordítási csalafintaság van, akkor is mondhatjuk, hogy Isten által lett Isten, és az írás szerint nem gond, ha a felhatalmazottakat is Isten (elhohim) mondja az írás:

Zsolt 82,6 Én mondottam: Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.

ápr. 24. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!