Jézusnak Krisztus a második személyisége, vagy hogy is van ez?
A Krisztus kifejezés jelentése, Isten szellemétől felkent, különleges célra kiválasztott. Ez Jézusra vonatkozik, akinek döntő szerepe van Isten szándékában.
Az Atya más, nem Jézus egy másik személyisége. Neki is van Neve, amit sokan ma nem fogadnak el, és igyekeznek különböző okokat felsorakoztatni erre.
Az Atya Jézus felett áll az Isten által elrendezett hierarchikus rendben.
Jézus Krisztus egy személy neve, amit igy is mondhatunk, Jézus a felkent, vagy a kiválasztott.
Jézus a neve, Krisztus a "foglalkozása":)
Papkirály - "pap mindörökké Melkisedek rendje szerint"
Ahogy 2. hozzászóló írta, egyébként még sok címmel illetik Jézust, de leggyakrabban a görög eredetű Krisztust használják, már-már névként is.
Jézusnak nincs második személyisége, nem volt tudathasadásos. Viszont kettős természete van, így Istenembernek is nevezik.
Jézus Krisztusnak nincs több személyisége hanem pusztán a nevéből van több. Krisztus, avagy héberesen Messiás azt jelenti, hogy Felkent, vagyis Király, mert a zsidóknál a királyokat szokták felkenni.
A krisztus vagy messiás alapvetően csak egy rang jelző szó, de Jézus esetében már névvé vált, névként használjuk. Ő nem egy király, hanem ő a Király.
Jézust igazából találta Mária, ezért maradhatott szűz.
Nem tudta, hogy mit talált, csak látta, hogy a baba aranyos. Viszont felnőttként már nem tudott rá úgy tekinteni, mint a saját gyerekére.
Sokszor hallottam,hogy valakit hol a vezeték,hol a keresztnevén szólítanak. Akkor ő szegény tudathasadásos,mert 2 féleképpen hívják?
A Krisztus meg elvileg mégcsak nem is név,hanem egy jelző. Nem értem,hogy jött ki a másik személyiség..
Szia
A Jézus név (gör.: I·é·szuszʹ) a héber Jésua (v. teljesebb formában Jehó·suʹa) megfelelője; jelentése: ’Jehova megmentés’.
A Krisztus megjelölés a görög Khri·sztoszʹ szóból ered, amely a héber Má·síʹach (Messiás) megfelelője, és azt jelenti, hogy ’Felkent’.
Lukács 1:30, 31
"Ezért az angyal ezt mondta neki: „Ne félj, Mária, mert kegyet találtál Isten előtt. Teherbe esel, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak."
Lukács 1:34, 35
"Mária azonban ezt mondta az angyalnak: „Hogyan lesz ez, hiszen nekem nincs nemi kapcsolatom férfival.” Válaszul az angyal ezt mondta neki: „Szent szellem száll rád, és a legfelségesebb Isten ereje árnyékol be téged. Ezért fogják a születendőt szentnek hívni, Isten Fiának."
János 1:34–41
"Én pedig ezt láttam, és tanúskodtam róla, hogy ő az Isten Fia.” Másnap ismét ott állt János, és a tanítványai közül kettő, és amikor meglátta az arra jövő Jézust, ezt mondta: „Nézzétek, az Isten báránya!” Mikor a két tanítvány ezt hallotta, Jézus után ment. Jézus ekkor megfordult, és meglátva, hogy követik, így szólt hozzájuk: „Mit szeretnétek?” Azok megkérdezték tőle: „Rabbi (ami lefordítva azt jelenti, hogy ’tanító’), hol szálltál meg?” Ő így felelt nekik: „Gyertek, és majd meglátjátok.” El is mentek, és látták, hol van a szállása, és aznap nála maradtak. Ekkor a tizedik óra körül járt az idő. András, Simon Péter testvére volt az egyik a kettő közül, aki hallotta, amit János mondott, és követte Jézust. Ő először a testvérével, Simonnal találkozott, és ezt mondta neki: „Megtaláltuk a Messiást” (ami lefordítva azt jelenti, hogy ’Krisztus’).
Az inspiráló géniusza, a daimón-ja.
A belül és felül világító napja.
Jézus csak egy személynév, Krisztus egy titulus azaz rangi jelző, behatárolás, aminek jelentése lehet többek között: felkent, megváltó, messiás, stb.
Ezek a jelzők viszont csak Istent illetik, mivel Istennek van hatalma megbocsátani az emberek bűneit. Jézusnak van hatalma megbocsátani az emberek bűneit!
Tehát jézus nem hazudott, amikor azt mondta, hogy Ő és az Atya egyek! Valamint akkor sem, amikor kijelentette, hogy Néki adatott minden hatalom!
Ez azt jelenti, hogy Isten megjelent köztünk testben, Jézus személyében!
Jn.10,30.Én és az Atya egy vagyunk.
Ján.14;
7.Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
8.Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Isten részéről az Ő kegyességének titka, hogy megjelent köztünk testben.
1Tim.3,16.És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Végül mit is jelent a testben megjelent Krisztus?
1Jn.4,2.Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
1Jn.4,3.És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
Ez azt jelenti, hogy megjelent köztünk testben az Isten, Akinek van hatalma megbocsátani az emberek bűneit!
Tehát Jézus a testbe megjelent Isten! Azaz Isten megjelent köztünk testben Jézus személyében. Azaz Jézus saját személyében kijelentette számunkra az Élő Istent, az Atyát. Azaz Isten itt volt velünk testi ábrázatban Jézus személyében!
Mt.1,23.Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: Velünk az Isten.
Zsid 2,
7.Kisebbé tetted őt rövid időre az angyaloknál, dicsőséggel és tisztességgel megkoronáztad őt és úrrá tetted kezeid munkáin,
8.Mindent lábai alá vetettél. Mert azzal, hogy néki mindent alávetett, semmit sem hagyott alávetetlenül: de most még nem látjuk, hogy néki minden alávettetett.
9.Azt azonban látjuk, hogy Jézus, a ki egy kevés időre kisebbé tétetett az angyaloknál, a halál elszenvedéséért dicsőséggel és tisztességgel koronáztatott meg, hogy az Isten kegyelméből mindenkiért megízlelje a halált.
Fil.2;
6.A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő,
7.Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
8.És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
9.Annakokáért az Isten is felmagasztalá őt, és ajándékoza néki oly nevet, a mely minden név fölött való;
10.Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké.
11.És minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!