Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Főleg a katoliku...

Keresztények! Főleg a katolikusok. Ti mit gondoltok a Hit Gyülekezetéről? Esetleg tapasztalat?

Figyelt kérdés

Én megkeresztelt vagyok, ám nem gyakoroltam a vallásom egészen mostanáig. Most is csak "ismerkedés" fázis van, az is nehéz. De voltam pl cursillon, miséken, összejövteleken. Úgy gondolom, hogy némi "tudásom" már van, láttam dolgokat.

Éppen ezért figyeltem fel rájuk. Mondanak jókat, legalábbis a Sándor, amikor a TV-ben odakapcsolok. Igaz, sokszor véletlenül. De amit ÉN eddig hallottam, és tudok róluk én azt mondom, hogy érdemes rájuk figyelni.

Bár úgy gondolom, hogy alapból is kéne mind emberként, mind máshogy figyelni egymásra.

Mit gondoltok, mik a tapasztalatotok?

Egy fiatal 20-as.

2019. okt. 24. 00:34
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
45%

Még valami: az Egyházon semmiféle átok, és semmiféle ellenálás nem fog. Sokkal nagyobb kríziseket élt már át, amit a te szektád valaha át fog élni.

Az Egyházat nem tudták sem elpusztítatni sem a rómaiak, sem a népvandorlási törzsek, sem pedig a muszlimok. Sem pedig a 18. század ateistái, akik vallásellenes őrjöngést rendeztek Párizsban a forradalom idején. Az Egyház azonban megmaradt, és köszöni, ma is jól van.

Szemben a szektáddal, aki sosem volt veszélyben, sőt az államhatalom pátyolgatását élvezi.

2019. okt. 26. 11:25
 22/26 anonim ***** válasza:

Ez sajnos nagyon így van, saját tapasztalatokkal is alá tudom támasztani. Ilyen településen élek.

2019. okt. 26. 17:57
 23/26 fxmaster ***** válasza:
78%
A szentmisen Jezus Krisztusnak mindenkora bemutatja az aldozatat es nem ujra ahogyan o mondta ''ezt cselekedjetek az en emlekezetemre'' mi nem atkozunk meg senkit se de sajnos enis lattam rejtett videot ahogyan az elloti valaszolo is alitja meg en is tapasztaltam mikor el jartam parszor hogy nagyon lenezo a gyulekezet mas kereszteny vallasal szemben.
2019. okt. 26. 21:32
 24/26 anonim ***** válasza:
31%
Nincs semmi baj a Hit Gyülekezetével. Egy teljesen normális egyház, ne törődj az alaptalan kritikákkal amiket itt írnak róla, az csak egy hangos kisebbségtől származik, a többség csendben van és őket nem zavarja a Hit Gyülekezete. Kevés ember ha kiabál az sokkal feltűnőbb mint amikor a tömeg csendben van, és emiatt nem a többség véleményét fogod észrevenni. Ezt érdemes megtanulnod.
2019. okt. 26. 21:47
 25/26 anonim ***** válasza:
Nekem nem tett jót, de meg kell jegyeznem hogy nagyjából a többi felekezet se jobb
2019. okt. 27. 22:17
 26/26 anonim ***** válasza:
82%

A helyedben inkább távol maradnék a közösségüktől.

Mentálisan megterhelő elvárásokat támasztanak a tagok felé a Vezetőik. Veszélyes játékokat űznek.

Sajnos manipulatívak is...

Ne dőljél be az ő elöljáróik (először még) mézesmázos mondatainak.

2022. dec. 11. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!