Keresztények! Főleg a katolikusok. Ti mit gondoltok a Hit Gyülekezetéről? Esetleg tapasztalat?
Én megkeresztelt vagyok, ám nem gyakoroltam a vallásom egészen mostanáig. Most is csak "ismerkedés" fázis van, az is nehéz. De voltam pl cursillon, miséken, összejövteleken. Úgy gondolom, hogy némi "tudásom" már van, láttam dolgokat.
Éppen ezért figyeltem fel rájuk. Mondanak jókat, legalábbis a Sándor, amikor a TV-ben odakapcsolok. Igaz, sokszor véletlenül. De amit ÉN eddig hallottam, és tudok róluk én azt mondom, hogy érdemes rájuk figyelni.
Bár úgy gondolom, hogy alapból is kéne mind emberként, mind máshogy figyelni egymásra.
Mit gondoltok, mik a tapasztalatotok?
Egy fiatal 20-as.
Még valami: az Egyházon semmiféle átok, és semmiféle ellenálás nem fog. Sokkal nagyobb kríziseket élt már át, amit a te szektád valaha át fog élni.
Az Egyházat nem tudták sem elpusztítatni sem a rómaiak, sem a népvandorlási törzsek, sem pedig a muszlimok. Sem pedig a 18. század ateistái, akik vallásellenes őrjöngést rendeztek Párizsban a forradalom idején. Az Egyház azonban megmaradt, és köszöni, ma is jól van.
Szemben a szektáddal, aki sosem volt veszélyben, sőt az államhatalom pátyolgatását élvezi.
Ez sajnos nagyon így van, saját tapasztalatokkal is alá tudom támasztani. Ilyen településen élek.
A helyedben inkább távol maradnék a közösségüktől.
Mentálisan megterhelő elvárásokat támasztanak a tagok felé a Vezetőik. Veszélyes játékokat űznek.
Sajnos manipulatívak is...
Ne dőljél be az ő elöljáróik (először még) mézesmázos mondatainak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!