Alpha magyarországról hallott már valaki? Vélemény? Tapasztalat?
Figyelt kérdés
Érdekelnek a szabadabb, lazább (értem ezalatt, hogy dalolászunk, beszélgetünk, kikapcsolódunk stb.) vallási közösségek és szeretnék is találni egy ilyet amihez csatlakozhatnék. Ezt az egyik ismerősöm ajánlotta, de tartok tőle, nehogy valami szektába kerüljek a véletlenül.2018. szept. 25. 20:09
1/2 anonim válasza:
Tapasztalatom nincs, csak olvastam róla.
Nem tudom, hogy mennyire szekta jellegű (ha már felhoztad) vagy sem, de ezek nem pótolják a hagyományos közösségeket. Arra jók, hogy időnként el tudj menni egy-egy nagyobb összejövetelre, ismerkedj más keresztényekkel, stb..
Jó olykor dalolászni, beszélgetni másokkal, kikapcsolódni számunkra kedves környezetben. De ez közel sem tudja pótolni a legfontosabb elemet, a Krisztussal való egyesülést az Eukarisztiában. Vagy úrvacsorában, ha protestáns vagy.
2/2 anonim válasza:
Az Alpha-kurzus egy kötetlenebb formában történő ismerkedés a keresztény hittel. Bármilyen egyház/gyülekezet szervezhet ilyen kurzust. Nem tudom, az ismerősöd melyik egyház által szervezett kurzust ajánlotta, de nyugodj meg, biztos, hogy nem kerülsz szektába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!