Keresztények! Főleg a katolikusok. Ti mit gondoltok a Hit Gyülekezetéről? Esetleg tapasztalat?
Én megkeresztelt vagyok, ám nem gyakoroltam a vallásom egészen mostanáig. Most is csak "ismerkedés" fázis van, az is nehéz. De voltam pl cursillon, miséken, összejövteleken. Úgy gondolom, hogy némi "tudásom" már van, láttam dolgokat.
Éppen ezért figyeltem fel rájuk. Mondanak jókat, legalábbis a Sándor, amikor a TV-ben odakapcsolok. Igaz, sokszor véletlenül. De amit ÉN eddig hallottam, és tudok róluk én azt mondom, hogy érdemes rájuk figyelni.
Bár úgy gondolom, hogy alapból is kéne mind emberként, mind máshogy figyelni egymásra.
Mit gondoltok, mik a tapasztalatotok?
Egy fiatal 20-as.
"Nem értem miért gondolják, hogy mi elvakult gyűlölői vagyunk a Katolikusoknak."
Szerintem a 24% és 29%-os hitgyülis hozzászólók elég egyértelműek ebben. Volt még egy másik is, annak most nem jut eszembe a százaléka.
Sziasztok,
Én 24%-os vagyok, nem gyűlölöm a katolikusokat, Isten áldja meg őket, csupán a katolikus hamis dogmákat és hazugságokat gyűlölöm. Például nem tartom helyesnek, hogy a római katolikus templomokban szobrok vannak, előtte térdeplők, hogy a katolikus hívők "ihletett kapjanak" az imádkozáshoz. Szerintem szobor nélkül sokkal jobb imádkozni, mint szoborral.:)
De ez nem jelenti azt, hogy gyűlölöm őket, inkább ők nem szeretik, ha elmondom a véleményemet. Fáj nekik, ha igazam van. :)
Kedves Kérdező, hallgasd nyugodtan a Vidám Vasárnapot, Isten áldását kívánom az életedre!
Szerintem vissza kéne olvasni a hozzászólásaidat, aztán az alapján mindenki maga döntheti el, hogy mennyire fordulsz krisztusi szeretettel a katolikusok felé. Mert aki átkozottaknak nevezi őket, abban talál nem a krisztusi lelkület él.
lelke szintén Istenhez kiállt, több ezer ilyen ember van országonként.
Minden keresztény irányzat maga számol el Istennel, vannak olyanok, akik kedvesebbek Isten előtt, és vannak megtéretlenek, rútabbak, és kevésbé szerencsések.
"A római katolicizmusnak nem protestáns hitvédőkkel van vitájuk, hanem Istennel."
Valóban nem, csak néhány szektával, akik tagjai magukat isteneknek képzelik.
Nem szükséges már rituális áldozatot bemutatni, ugyanis a Biblia alapján Jézus áldozata egyszeri és tökéletes volt.:)
Én amit szoktam gyakorolni, az a hálaáldozat, és a dicséret áldozata. Tudom, hogy erre a római katolikusok tridenti zsinata átkot mondott ki, de nem fog rajtam az átok, mert az Úré vagyok. :)
A legtöbb átkot szóró szervezet az nem a Hit Gyülekezete, hanem a Római Katolikus Egyház. Magukon kívül szinte mindent megátkoztak már, de sajnálatos módon rajtuk ült meg az átok, visszaszált rájuk.
Amennyire én észrevettem, az egyházi átoknak semmi köze nincs a cigányos átkozódáshoz, amiben ti hisztek. Luther példálul KI lett átkozva, szemben azzal, hogy valamit MEGátkoznak. A katolikusokat sosem láttam még, hogy megátkozott volna valakit, titeket azonban rejtett kamerás felvételen már láttalak átkotódni, és külső illetve belső források is megerősítik, hogy a cigányos átkozódást gyakoroljàtok - Isten nevében.
Nem csodálom, hogy a legtöbb buta cigány nálatok ül most már, nem a templomokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!