Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A buddhisták depressziósak?...

A buddhisták depressziósak? Többi lent.

Figyelt kérdés

A buddhizmus azt mondja létezni annyi mint szenvedni. “A születés is szenvedés, az öregség is szenvedés, a betegség is szenvedés, a halál is szenvedés, kötve lenni ahhoz, akit nem szeretünk, az is szenvedés, elveszíteni azt, akit szeretünk, az is szenvedés, ha a kívánság nem teljesül, az is szenvedés.”

De ha megfordítjuk akkor meggyógyulni boldogság, kötve lenni ahoz akit szeretünk boldogság, megszerezni azt akit szeretünk boldogság, ha a kivánság teljesül az is boldogság. A buddhisták ilyen depisek, vagy csak én értem félre?

2019. okt. 23. 20:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
52%
Istenem... Nem depressziósak csak felismerték ahogy változik a lelkiállapot és azt ami ezt okozza így a változatlanság mellett döntöttek és azt gyakorolták nagyon nagyon nagyon sokáig elég sokáig, hogy az olyan emberek is meg tudnak szabadulni mint az első válaszoló. A vágy része a hiány nem a hiány megoldása a vágy. Ha valamire vágysz akkor nem kielégülést hanem kielégületlenséget tapasztalsz.
2019. okt. 28. 12:41
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem jogos a kérdés. Valaki még régebben azt írta ezen az oldalon, hogy a buddhisták szerint az élet összességében mínuszos. Én egyetértek ezzel. Nem depressziónak mondanám, hanem pesszmizmusnak, vagy ilyen kiábrándult realizmusnak. Leginkább nihilisták. De most miben tévednek, őszintén? Itt vagyunk az állatokénál messze nagyobb képzelőerővel és potenciállal, kikerültünk abból az önszabályozó rendszerből, amikben ők még benne vannak, és fogalmunk sincs, mihez kezdjünk ezzel. Plusz van haláltudatunk, tudjuk, hogy meg fogunk halni. Senki nincs felettünk, nem ide valók vagyunk és az egésznek semmi értelme. Szerintem igazuk van...
2019. okt. 28. 12:53
 13/14 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%
Lucia megmondja: egesz emberiseg depis.
2019. okt. 28. 14:00
 14/14 anonim ***** válasza:
52%
10-es, csak a halal a megoldas nekik. Jaj te, elobb olvass utanna. Mert amit irtal az total mellelott.
2019. nov. 4. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!