A buddhisták depressziósak? Többi lent.
A buddhizmus azt mondja létezni annyi mint szenvedni. “A születés is szenvedés, az öregség is szenvedés, a betegség is szenvedés, a halál is szenvedés, kötve lenni ahhoz, akit nem szeretünk, az is szenvedés, elveszíteni azt, akit szeretünk, az is szenvedés, ha a kívánság nem teljesül, az is szenvedés.”
De ha megfordítjuk akkor meggyógyulni boldogság, kötve lenni ahoz akit szeretünk boldogság, megszerezni azt akit szeretünk boldogság, ha a kivánság teljesül az is boldogság. A buddhisták ilyen depisek, vagy csak én értem félre?
"A vágytalanság szabadít meg a szenvedésektől, melyeket a kielégítetlen vágyak okoznak."
Hol van ebben a depresszió?
.
Nem vágyakozni kell -"jó lenne, ha..."- hanem értelmes célt kitűzni és annak eléréséért megtenni minden tehetőt.
Az első nemes igazság azt mondja
Élni annyi mint szenvedni.
szerintem ez depressziós
#6 [kérdező]
Nézz köröl a világban, látsz különböző embereket - és döntsed el, melyik tipushoz akarsz hasonlítani.
Nem lemásolni! - alakulni.
Ne III Richárdot vedd példaképül, hanem Gandhit, a Mahatmát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!