Jól vettem észre, hogy a buddhisták elég zárkózottak?
személyfüggő inkább. akár keresztény vagy ateista is lehet zárkózott, buddhista is nyitott.
Inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy hívőkre jellemzőbb talán a zárkózottság, befordultság, materialistákkal ellentétben nekik fontosabb, lelki, spirituális élet, ami egyfalyta közönyt jelent az iránt, hogy mások milyen képet látnak az illetőről, nem tesznek túl nagy erőfeszítést az iránt, hogy megkedveltessék magukat.
Istenükre, vallásukra saját lelkükre koncentrálnak ehelyett.
A buddhista gyakorolja a nirvanat, amikor nem mond semmit. Nirvana jelentése semmi.
Azt, hogy gombaevésnél zárkózottak, abszolút megértem! A mesterüket is gomba vitte el.
Nyilván személyfüggő. Egyszer felvettem egy stoppost, aki buddhistának mondta magát és a buddhista főiskolán tanult. Bármelyik szektást lekörözte volna a vehemenciájával, ahogy téríteni akart.
De nyilván nem minden buddhista ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!