Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Bibliában az áll, hogy "Ne...

A Bibliában az áll, hogy "Ne ölj"! Ez a felszólítás az élőlényekre vonatkozik?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy sokan az emberekre vonatkoztatják, de lehet, hogy tágabb értelemben kellene érteni?

2019. okt. 14. 11:06
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
30%
Jó,akkor te ne használj tüzelőt,dobáld ki a fabútorokat,ne használj papírt,mert akkor csak egy "bűnrészes" képmutató vagy. Szerintem mindenkinek a maga dolga,hogyan viszonyul ehhez,ha szerinted gyilkosság és semmit nem akarsz használni,aminek csak köze is van a fához,az a te dolgod,nem a másé. Mellesleg minek tetted fel a kérdést,ha alatta kommentben már leírod,hogy szerinted gyilkosság. Hasonló észjárású embereket keresel,vagy mire jó ez?
2019. okt. 14. 12:28
 12/48 anonim ***** válasza:
22%
Noé bárkája sem alumíniumból és műanyagból készült...
2019. okt. 14. 12:28
 13/48 anonim ***** válasza:
22%
Ez a felfogás kicsit azokra a tüntetőkre emlékeztet,akik itt az erőműnél toporzékoltak az áramellátás ellen,aztán mikor bevitték őket az őrsre,fel voltak háborodva,hogy nem tudják tölteni a laptopot.
2019. okt. 14. 12:31
 14/48 A kérdező kommentje:

11. Mi ez a hisztéria?

Egyáltalán nincs úgy, ahogy véled. Az eredeti kérdésre várom a válaszokat, az nem baj, ha különböző nézőpontokat megismerünk, számomra legalábbis nem.

2019. okt. 14. 12:33
 15/48 anonim ***** válasza:
18%

Persze azt mondanom sem kell, hogy pár ezer éven keresztül az emberek nem gázzal fűtöttek, sütöttek és főztek...

De ha már nagyon óvni akarjuk a növényeket, íme az első áldozat, amit Isten maga hozott az emberért:

1Mózes 3,21 És csinála az Úr Isten Ádámnak és az ő feleségének bőr ruhákat, és felöltözteté őket.

(ehhez Istennek le kellett ölnie egy állatot és meg kellett nyúznia, milyen kegyetlen Istenünk van...)

2019. okt. 14. 12:34
 16/48 A kérdező kommentje:
13. Nem ismerem a történetet, de vélhetően nem az áramellátás ellen toporzékoltak, hanem az atomerőművek ellen.
2019. okt. 14. 12:35
 17/48 A kérdező kommentje:
Nem az a lényeg szerintem, hány ellenségesen viselkedjetek, hanem egy értelmes eszmecsere.
2019. okt. 14. 12:37
 18/48 anonim ***** válasza:
22%

És mi a véleményed azokról amiket én írtam kedves kérdező?

(Frigyláda, Salamon temploma, Noé bárkája, Ádám és Éva bőr ruhái)

2019. okt. 14. 12:38
 19/48 A kérdező kommentje:
*hogy
2019. okt. 14. 12:39
 20/48 anonim ***** válasza:
18%
Szegény kérdezőnek most összeomlott az Istenbe vetett hite.
2019. okt. 14. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!