Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mennyire hittek abba a...

Ti mennyire hittek abba a világnézetben hogy "olyanok vagyunk amilyennek hisszük magunkat"?

Figyelt kérdés
Például ha elhisszük azt hogy fel bírunk emelni egy autót akkor tényleg felbírunk ha erős a hítünk.

2019. okt. 13. 20:50
 1/8 A kérdező kommentje:

*hisztek

Nem világnézet hanem elmélet

2019. okt. 13. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Sajnos pár évvel ezelőtt nagyon hittem benne. Most már 180 fokos fordulatot vettem és pont az ellentétében hiszek, hogy Isten a legfőbb hatalom és Nélküle nem lehetséges semmi.
2019. okt. 13. 21:26
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Erre csak idézni tudom magamat régebbről: "a bolond a hitt abban, hogy tud repülni, amikor kiugrott az ablakon". Kell ennél nagyobb hit?

Mondjuk hogy megtámadjam magamat, még sosem láttam bolondot kiugrani.

2019. okt. 13. 21:51
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

Az olyanok vagyunk, és az elbírunk egy autót az két külön dolog. Egyik a természetünk, másik a képességünk. A természetre igaz, h olyanok vagyunk, amilyennek hisszük magunkat. Pál is beszél erről a hívőknek, hogy úgy tartsák magukat, hogy ... lsd. Római levél 5-8 fejezet

A kocsifelemelés, meg ... sztem ezt mindenki tudja

2019. okt. 14. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:
46%
Én valahogy úgy kezelem,mint az "az vagy,amit megeszel" közhelyt. Kereszténységben is ott volt a "ha egy mustármagnyi hitetek lenne,hegyeket tudnátok mozdítani" (szabad fordítás :D ),de ezt erős túlzásnak érzem. Sokaknak még több hite is van és mégsem volt eddig képes erre senki.
2019. okt. 14. 13:40
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

" "a bolond a hitt abban, hogy tud repülni, amikor kiugrott az ablakon". Kell ennél nagyobb hit? "

Na,ez tökéletesen példázza azt,amit én is írtam. Van,akiknek sokkal nagyobb hite van,mint egy mustármag és mégsem tud semmi fantasztikusat. Ott vannak pl azok,akik a hitük miatt halnak meg. Mert nem tagadják meg Jézust,annyira hisznek benne. Na,aki meg is hal Jézusért,arra ne mondjuk már,hogy egy mustármagnyi hite sincs,tehát ő már csinálhatna ekkora csodákat.

2019. okt. 14. 13:46
 7/8 anonim ***** válasza:
A végletekben nem hiszek, de a realitásban igen.
2019. okt. 14. 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Én ebben nem hiszek. Vannak olyan nyomorultak, akiknek iszonyat módon semmi létjogosultságuk nincs, mégis faxa csávóknak, sőt szinte tökéletesnek hiszik magukat éa van a másik véglet, akik normális emberek, de mégis a hibámat keresik magukban és rossznak hiszik magukat. Szóval részemről ez az elmélet butaság.
2019. okt. 30. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!