Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem fontosabb és érdekes...

Miért nem fontosabb és érdekesebb a Jézus mítosz annál, mint amilyennek látszik?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a vallásosak számára egyértelmű, az ateistáknak pedig önmagában tök érdektelen Jézus és a története. Viszont maga a Jézus mítosz jelensége, azaz hogy mi a valóságalap, és ki(k) és hogyan kreált(ak) belőle mítoszt és milyen célból eredetileg, és ez mennyire volt tudatos, milyen részeiben, az szerintem a világtörténelem egyik legérdekesebb legnagyobb kihatású eseménysorozata, amiből sokat lehet tanulni, és fontos lenne tudni.

2017. aug. 13. 13:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%
Aha. Mivel kétezer évvel ezelőtti esemény, a mi célból és kik/hogyan ugyanolyan kérdés, mint hogy megtörtént-e mindaz, ami a Bibliában van. Ha lenne hiteles forrás, ami világosan leírná, hogy kik, hogyan, miért - akkor ez nyilvánvalóan ismert lenne.
2017. aug. 13. 13:18
 2/11 anonim ***** válasza:
34%

Megkezdődött a visszaszámlálás, kb. 0,003 sec. múlva visszatérnek ebédszünetükről a hívők ill. az ateisták.

Kíváncsi vagyok, hányan fognak a kérdésre válaszolni, és hányan offolnak.

2017. aug. 13. 13:34
 3/11 A kérdező kommentje:

egyik hozzászólást sem értem

szerintem ez a történelem legérdekesebb kérdése, és kicsit mellőzve érzem

nem konkrétan a 2000 évvel ezelőtti események, hanem az előtte és utánna lévők, és azok átírása és összehangolása adott esetben, és a mítosz kreálása tudatosan vagy tudattalanul, ezek folyamatai stb.

2017. aug. 13. 20:52
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Kettes vagyok, aki nagy vitára számított a különböző felekezetűek és ateisták közt :(

Nos, valóban izgalmas, a zsidó-keresztény kultúrkör tán legizgalmasabb kérdését vetetted fel.

Sajnos a rendelkezésünkre álló adatok alapján szinte semmi nem rekonstruálható megdönthetetlen pontossággal. Az igazságot kb. akkor fogjuk megtudni, ha megtanulunk arámiul, ógörögül, latinul stb és bejutunk a megfelelő könyvtárakba. Bár az alexandriai leégett :(

Úgyhogy jó kutakodást, kedves Kérdező!

2017. aug. 13. 21:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Az Úr Jézus Krisztus nem mítosz, hanem valóság. Erre bizonyíték a Biblia, más néven Szentírás. Ebben sok tanú egyértelműen bizonyítja az igazságot. A Holt-tengeri tekercsek pedig egyértelműen bizonyítják a messiási próféciák valóságát, tekintve, hogy a Jézus előtti korból valók.

Üdv. Péter

2017. aug. 14. 08:14
 6/11 anonim ***** válasza:

"Miért nem fontosabb és érdekesebb a Jézus mítosz annál, mint amilyennek látszik?"

Van olyan, hogy Jézus mítosz? Nem baj, nemsokára vége a vakációnak

2017. aug. 14. 12:01
 7/11 anonim ***** válasza:
Mert Jézus valóban élt, gyógyító erővel rendelkezett, mint mai napság is. Ő viszont különb volt. De egy biztos Jézus nem mítosz. Valószínűleg azért fontosabb és érdekesebb annál, mint amilyennek látszik. Szerintem sokkal több annál.
2017. aug. 14. 14:11
 8/11 Yrázimá válasza:
0%
Ha a Jézus egy név miért nem adhatod a gyerekednek? Ha pedig lehet, akkor miért nem adja senki?
2017. aug. 14. 22:42
 9/11 anonim ***** válasza:

Ötös! Ha valami valahova le van írva, és később máshova leírnak valami hasonlót az mégis mit bizonyít?! Ja, hogy ez úgy van, mert leírták. Remélem azért a Harrry pottert, A gyűrűk urát, a Star Warsot, és a Három kismalac meséjét nem veszed komolyan.

Csak mert ugye egyszer az is megtörtént. Még a hely is meg van jelölve. "Az Óperencián túl, ahol a kurtafarkú malac túr" és nem máshol. Időben pedig "Egyszer volt hol nem volt" Csakúgy mint Illés Próféta, Jób, Noé, Pál apostol meg a többiek.

2017. aug. 15. 22:12
 10/11 A kérdező kommentje:
Szerem tök érdekes vallástól függetlenül történelmi szempontból, hogy Jézus történetéből és az előtte és utánna lévő hozzá kötődő történésekből mi igaz, és mi nem, mennyiben és hogyan, kik és hogyan befolyásolták és alakították a történetet és az írásokat, mennyi véletlen és szándék játszott ebben közre, mi segítette és miért stb. Ez történelmileg szerintem az egyik legnagyobb tanulság lenne, ami a történelem igazi lényege, és én úgy látom, hogy ez ilyen mellék érdekesség csupán a történészeknek és a tananyagban is
2017. aug. 15. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!