Volt már arra kísérlet, hogy Pap Gábor kutatásai alapján rekonstruálják az eredeti Bibliát?
Pap Gábor művészettörténész sokat beszél arról, hogy a Judeo -krisztiánizmus az újszövetséget több helyen is meghamisította, illetve hozzáadtak könyveket, amiket nem kellett volna.
Kb a teljes ószövetségről is ugyan ez a véleménye, ugyanakkor az ószövetségben is vannak szövegek, amik a Magyar nyelv segítségével jól értelmezhetőek, tehát a biblia rekonstrukcióban ezek eredetije is benne lehetne.
Persze én sajnos nem értek ehhez, így lehet pontatlan voltam. Összesen kb 4 -5 youtube -ra feltöltött előadást néztem meg Pap Gábortól és többnyire nem ez a téma. Volt kezdeményezés egy rekonstruált könyvgyűjtemény összeállítására és ezek a könyvek olvashatóak valahol?
(Tudom, ezt nem kéne Bibliának hívnom, mivel túlzottan eltérne, de mégis csak kiváncsi vagyok az eredeti vallásunkra)
Nekem tökéletesen megfelel az Új Szövetségben Jézus tanítása.
Krisztus testében amúgy is vannak elhívott tanítók, akik által nevel minket is az Úr, hogy meg is érstük a Bibliában írtakat.
A két nagy parancsolatot meg nem vették ki, meg sem hamisították az tuti.
A Szent Szellemet sem tudják átverni, aki elvezet minden igazságra.
Ézsaiás 55:6
Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!