Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kehet megtudni, hogy...

Laszti64 kérdése:

Hogyan kehet megtudni, hogy mi az igazság?

Figyelt kérdés
Milyen módon ismerhető meg ez a világ amiben élünk valamint Isten és hogy mi a kapcsolatunk Vele?
2019. szept. 25. 18:31
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a 29-es választ és Neked is Zitus! KZitus-nak: " Ha megismerjük Krisztust és az Atyját, azt tesszük amit kérnek, elvárnak tőlünk, akkor elmondhatjuk, hogy az Ők igazságában vagyunk. Ez csak akkor lehetséges, ha szüntelenül kérjük ehhez az ők segítségüket. Ők adnak bőséggel bölcseséget és éleslátást." Gondolom Te ezek szerint cselekszel,írnál nekem pár gondolatot arról,hogy ez milyen változást eredményezett az életedben,konkrétan mi az amit tapasztalsz?
2019. szept. 28. 15:42
 32/38 KZitus ***** válasza:
76%

"Gondolom Te ezek szerint cselekszel,írnál nekem pár gondolatot arról,hogy ez milyen változást eredményezett az életedben,konkrétan mi az amit tapasztalsz?"

Mivel az emberkre úgy (igyekszem)tekinteni mint Isten, ezért sokkal türelmesebb vagyok hozzájuk. Ez jó hatással van az emberi kapcsoltaimra, elsősorban a családtagjaimmal jobb a kapcsolatom, pl. a férjemmel, aki egyáltalán nem vallásos. De a munkatársaimmal is, sőt a szomszédaimmal is.

Nincsen bennem sem indulat, sem végy, hogy visszaadjam az engem ért sérelmeket, inkább mindenkivel a békére törekszem. Sokkal megbocsátóbb lettem.

Szeretek segíteni az embereken, a lehetőségeimhez(idő, pénz) képest. Ez nagyon sokrétű.

(Pl. nagycsaládoknak hatalmas tortát készítettem, mert nekik erre nem volt lehetőségük.(ha láttad volna a gyerekeket hogyan várták a krémes lábasok "kitakarítását":-) Persze ez rengteg örömet adott nekem is)

Krisztus tanítása reményt és célt ad az életemnek. Tudom miért élek, tudom nem ez a "valódi élet", amelyet jelenleg élek, csodálatos jövő áll előttem is. Ezért teljesen más az életemben a fontossági sorrend. A legfontosabb az életemben: segíteni másoknak megismerni Jehovát és Krisztust, hisz ez az élet értelme. De én is éppen olyan ember vagyok, mint bármelyik, akivel az utcán találkozol. Sokszor vétkezem, megbotlok, talán nem úgy szólok ahogyan éppen kellene...hiszen az ádámi bűn bennem is munkálkodik. Talán annyiban vagyok más, hogy bármilyen döntésemben, beszédemben figyelemne veszem, szem előtt tartom mire tanít a nagy Teremtőm, és Megváltóm, és ahhoz ragaszkodom erőmtől telhetően.

2019. szept. 28. 16:48
 33/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy megosztottad ezeket a gondolatokat számunkra.Igazán lelkesítő volt olvasni.Említetted,hogy nem ez a "valódi élet"amit élsz.Kifejtenéd ezt bővebben? Te hogyan képzeled el a valódi,örök boldogságot ami igazából a végső cél lenne?
2019. szept. 29. 20:41
 34/38 KZitus ***** válasza:
53%

33-a komment

nem úgy, ahogyan ma általában az emberek elképzelik. A legtöbb embernek ’a valódi élet’ kifejezésről a luxus és a gyönyör jut az eszébe. Sok ember azt tűzte ki életcélul, hogy meggazdagszik, és feljebb jut a ranglétrán. Sokan feláldozzák a fiatalságukat, egészségüket, családi életüket és szellemi értékeiket, hogy szert tegyenek ezekre. Csak kevesen gondolkodnak el azon, hogy a médiában bemutatott luxus és gyönyör nem több mint pusztán ’a világ szellemének’ a visszatükröződése. Ez a szellem az az uralkodó gondolkodásmód, amely hatással van a földön élő több milliárd ember többségére, és arra ösztönzi őket, hogy Istennek a ránk vonatkozó szándékával ellentétesen cselekedjenek. ("Mi pedig nem a világ szellemét kaptuk, hanem azt a szellemet, amely Istentől van, hogy megismerhessük azokat, amiket Isten adott nekünk kedvesen." 1Korintusz 2:12; "Egykor ti is úgy éltetek, mint a világ, ahogy a levegő hatalmának az uralkodója akarta, olyan szellemben, amely most az engedetlenség fiaira jellemző." Efézus 2:2)

Ezért nem is csoda, hogy ilyen sok boldogtalan ember van ma! Inkább ez az intés az irányadó: Példabeszédek 18:11; és a 23:4, 5.

"Te hogyan képzeled el a valódi,örök boldogságot ami igazából a végső cél lenne?" -erről rengeteget ír a Biblia, én teljes mértékben hiszem, és vágyom rá. De nem kell egészen az "új világig" várni, már most olyan boldogsággal, megelégetettséggel, és békével rendelkezhetünk, amely "minden értelmet" felülmúl, de ezt igazán az érti, aki megtapasztalja.

Milyen szomorú, ha valaki csak ebben a világban reménykedik! „Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, mi vagyunk a legszánalomraméltóbbak minden ember között” – írta Pál. Akik csupán ebben az életben bíznak, így gondolkodnak: „együnk, igyunk, holnap úgyis meghalunk” 1Korintusz 15:19, 32 szerint. Ám van jövőnk: „új egeket és új földet várunk Isten ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog lakni” 2Péter 3:13. Akkor majd a keresztények ’a valódi életnek’, azaz ’örök életnek’ örvendhetnek tökéletes testben és állapotok között az egekben, vagy Isten szeretetteljes Királyság-kormányzatának az uralma alatt ("Harcold meg a hit kiváló harcát, és erősítsd meg az örök életbe vetett reménységedet! Erre az életre hívtak el, és ezt hirdetted sok tanú előtt." 1Timóteusz 6:12).

Egyedül Isten Királysága fogja teljesen megoldani az emberiség problémáit. Ezért a legérdemlegesebb cél, amire ember csak törekedhet az, hogy előmozdítja Isten Királyságának az érdekeit ("Jézus ezt mondta nekik: „Az én eledelem az, hogy cselekedjem az akaratát annak, aki küldött engem, és hogy elvégezzem a munkáját. János 4:34).Erre tanította a követőit is. Ezt a munkát végezve értékes kapcsolatnak örvendhetünk égi Atyánkkal. Az is örömmel tölt el, hogy vállvetve szolgálunk(ok) szellemi testvéreink és testvérnőink millióival, akik ugyanerre az életcélra törekednek.

Ha így élem az életemet, már most megízlelhetem mi is a "valódi élet".

2019. szept. 30. 12:09
 35/38 anonim ***** válasza:
53%

"Vannak relatív igazságok és van abszolút igazság is.Istenre mint abszolút igazságra gondoltam.Nekünk lehetnek ezzel kapcsolatban véleményeink,de vajon mi az Ő véleménye? Szerintetek Ő nem ad ehhez segítséget?"

Bibliáról hallottál-e már?

2019. szept. 30. 14:23
 36/38 anonim ***** válasza:
53%

"Viszont azt láthatjuk,hogy más és más a az értelmezésük,megértésük a Bibliáról és sokan mondják azt hogy őket Jézus vezeti az útjukon mégis különféle módon cselekednek.Mi a gyakorlati jellemzője annak aki hiteles ebben és van kellő megvalósítása is?"

Ez azért van, mert sokaknak a Biblia az Apostolok cselekedetével véget is ér. Ha olvasnák tovább, nem lenne már olyan sokféle magyarázat. Az ószövetséget Pál értelmezi helyesen, a különféle egyházak teológusai meg helytelenül, amennyiben eltérnek Páltól.

Persze Pált is félreértelmezik. Pl. a karizmatikusok

2019. szept. 30. 14:26
 37/38 anonim ***** válasza:

Bizony Galileo esete azt mutatja, hogy amit te most igazságnak vélsz, az pár év múlva nem az lesz.

Mivel akkor az egyház szent igazsága az volt, hogy Galileo nem mond valósat és Istent káromol.

Jóval később kiderült, hogy az igazság, amit az Istentől ered az Egyházon keresztül hirtelen másik nézőpontból nézve megváltozott.

Egyszerű történet.

2019. szept. 30. 17:58
 38/38 A kérdező kommentje:
Valóban egyszerű történet van kellő megvalósítás vagy nincs.
2019. szept. 30. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!