Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kehet megtudni, hogy...

Laszti64 kérdése:

Hogyan kehet megtudni, hogy mi az igazság?

Figyelt kérdés
Milyen módon ismerhető meg ez a világ amiben élünk valamint Isten és hogy mi a kapcsolatunk Vele?
2019. szept. 25. 18:31
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
68%

"Ő nem ad ehhez segítséget?"

Lehetőséget kapunk, hogy haladjunk a megismerésben és kifejezzük alkotásainkban, munkákban, emberi kapcsolatainkban, a világgal való kapcsolatunkban. Aki embernek születik - isteni képmásnak - lehetőséget kap, hogy megtanuljon beszélni, szavakat érteni, szavakkal gondolkodni, keresni a világ nagy kérdéseit? Ki vagyok én? Mi dolgom a világban? Egy okapi ezeket nem tudja feltenni, neki adottságai vannak, hogy okapi életet éljen, elég kötötten a faj- és létfenntartás kötelékeiben, nem is választhatja, hogy "inkább leszek pók, mert az olyan szép hálót épít". Fontos a pontos meghatározás: ez az embernek nem adottság, hanem potencialitás. Ez a nevelés, a tanítás óriási felelősségére mutat rá.

Az ember befejezetlen, áldott és szabad.

2019. szept. 27. 08:45
 22/38 anonim ***** válasza:
68%

János 16,8-11

És amikor eljön (a Pártfogó), leleplezi a világ előtt, hogy mi a bűn, mi az

igazság és mi az ítélet. A bűn az, hogy nem hisznek énbennem, az igazság az,

hogy én az Atyához megyek, és többé nem láttok engem, az ítélet pedig az,

hogy e világ fejedelme megítéltetett.

Nézzük, mit jelent most ez a bibliai igevers, hogy „leleplezi a világ előtt,

hogy mi az igazság… Az igazság az, hogy én az Atyához megyek, és többé nem

láttok engem.” — Ezt egy kicsit hosszabban fogjuk megnézni, és azután még röviden azt is, hogy mit jelent: ítélet tekintetében, hogy ez a három dolog helyreálljon az elménkben és szívünkben is. Ez a nem egyszerűen érthető három kifejezés mit is jelent?

Ebben az igében nem véletlen, hogy Jézus ezt a hármat: a bűnt, az igazságot és az ítéletet együtt említi. Van ebben egy fokozatosság is.

Az igazság szóra az Újszövetségben van más szó is. Ebben az igében az a

szó áll az igazságra, amelynek a jelentése isteni igazság. Olyan igazság, mely

Isten és a bűnbe esett világ perében a legátfogóbb bírói igazságot jelenti, mely

éppen ebben a perben válik világossá. Itt tehát egy jogi kifejezéssel állunk szemben: az igazság vagy igazságosság tekintetében úgy állítja a mi mennyei Atyánkat Isten igéje elénk, mint aki igazság. Én hamisság, bűn vagyok — énekeltük —,

te igazság s irgalom.

Istennek egyik legfőbb tulajdonsága, hogy igazságos. Pedig az emberek

nagy többsége meg van győződve arról, hogy Isten igazságtalan. Mert a mi elménkben más az igazság, mint ami Isten gondolatában. Mennyire igaz, hogy

„az én gondolataim nem a ti gondolataitok.” Figyeljük meg, hogy a bűnös ember, aki vádolja Istent, meg van győződve, hogy Isten igazságtalan: Nem jól

teszi a dolgát. Nem jól folynak az események. Szörnyű, ami van, ezen a világon!

Hol van ilyenkor az Isten? — lám, az Isten igazságtalan… Leszögezi Isten igéje,

hogy az Isten igazságos. Kérdezzük meg, hogy miben áll Isten igazsága?

Isten igazsága abban áll, és pontosan ebben az igében is megértjük ezt, ha

komolyan vesszük: bűn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem, igazság tekintetében: Isten igazsága abban áll, hogy a bűnt megbünteti. Azért olvasunk itt

erről egymás után, mert Isten igazságossága abban áll, hogy Ő a bűnt nem hagyhatja büntetés nélkül. Ő tartja magát a szavához. Azt mondta Isten az Édenkertben: amely napon eszel abból, bizonnyal meghalsz. Egészen bizonyos. Halálnak

halálával haltok meg, amely napon esztek abból. Itt Isten a bűn elkövetéséhez

hozzáköti a büntetést.

A Róma 1,32-ben van egy érdekes ige. Azért mondom, hogy érdekes, mert

jól van fordítva, de nem pontosan van fordítva sem a Károli Bibliában, sem az

újabb fordítású Bibliában. Ha a Róm 1,32-t, amelyet így fordítanak, hogy Isten

elhatározásáról vagy végzéséről beszélnek, amely a bűnt megbünteti, azt úgy

kellene fordítani: ez az Isten igazsága, hogy akik ilyeneket cselekednek, méltók

a halálra. — Itt le van írva, miket cselekszenek, és ezek méltók a halálra. Ez az

Isten igazsága.

Ha komolyan érdekel az Isten igazsága ,vedd fel Jézus Krisztusal a kapcsolatot ,és Ő meg mond neked mindent amit tudnod kell.

2019. szept. 27. 10:00
 23/38 A kérdező kommentje:

21-es válaszolónak Igen van lehetőségünk megismerni Őt én is így gondolom és említetted a nevelést mint módszert.De ki az aki ezt a nevelést adja és mi alapján lehet elfogadni hogy az valóban hiteles és kellő eredményre vezet?

22-es válaszolónak Itt egy konkrétabb módszert említesz,a Bibliát és Jézus segítségét.Sokan alkalmazzák ezt a lehetőséget és tanulmányozzák a Bibliát,őket nevezik általában Keresztényeknek.Viszont azt láthatjuk,hogy más és más a az értelmezésük,megértésük a Bibliáról és sokan mondják azt hogy őket Jézus vezeti az útjukon mégis különféle módon cselekednek.Mi a gyakorlati jellemzője annak aki hiteles ebben és van kellő megvalósítása is?

2019. szept. 27. 13:03
 24/38 anonim ***** válasza:
53%
"De ki az aki ezt a nevelést adja" A szülő, a nevelő, a tanár. Az ember az emberré levést az embertől tanulja. Ha nem lenne egy csecsemő mellett ember - állatok nevelnék - nem venné fel a függőleges testhelyzetet, nem tanulna meg beszélni, nem értené a szót, Logosz lények vagyunk, isteni képmások. A felelősség a nevelő - növelő emberé. Olyan embert nevelni, aki keresi az utat az Igazsághoz. Az ihletet tudatállapotban, az intuíció és a szerelem pillanataiban kegyelemként "kapjuk" a teljességből a tanítást.
2019. szept. 27. 13:27
 25/38 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

Viszont azt láthatjuk,hogy más és más a az értelmezésük,megértésük a Bibliáról és sokan mondják azt hogy őket Jézus vezeti az útjukon mégis különféle módon cselekednek.Mi a gyakorlati jellemzője annak aki hiteles ebben és van kellő megvalósítása is?

Van két egyforma ember? ugye nincs,mindenki más és más személyiség.

Isten ,Jézus Krisztus csak egy van,Biblia csak egy van,Az számít hogy személyesen te hogyan állsz Istenhez Jézushoz,és ne a másikhoz mérd magad.

Az Igazság megélése nem robotizálja az embereket,nem leszünk egyformák ,ha hiszünk a Biblia igazságában ,de egyformán mindenkit szabaddá tesz az igazság.

2019. szept. 27. 13:50
 26/38 A kérdező kommentje:
Sok szülő,nevelő és tanár tanít az igazságról.Még mindig hiányzik az,hogy mi az ismertetője annak a személynek aki meg is találta.Kellene konkrét információ mit is kell csinálnunk,min változtassunk az életünkben és ha ezeket megtesszük mit tapasztalunk majd. 25-ös válaszra Nem a másikhoz mérem magam hanem mástól szeretnék tanulni akitől érdemes.Szóba nem került az hogy robotok lennénk.A hit az valóban fontos,de ha nincs befektetve kellő tudásszerzésbe akkor az csak szentimentalizmus vagy fanatizmus.
2019. szept. 27. 18:11
 27/38 anonim ***** válasza:
72%
Mivel ,Jézus Krisztus mondta magáról ,hogy Ő az igazság ,tőle tanulhatsz ,nézd meg az életét ,tanulmányozd az életét ,pld. János evangéliumából.
2019. szept. 27. 19:13
 28/38 A kérdező kommentje:
És aki ezt teszi az kellő megértésre tesz szert?
2019. szept. 27. 19:27
 29/38 anonim ***** válasza:
78%

Próbáld ki,a puding próbája az evés.

Semmi veszteni valód nincs,de ha megnyered az igazságot ,akkor mindent megnyertél.

2019. szept. 28. 11:38
 30/38 KZitus ***** válasza:
68%

Szia

"Istenre mint abszolút igazságra gondoltam.Nekünk lehetnek ezzel kapcsolatban véleményeink,de vajon mi az Ő véleménye? Szerintetek Ő nem ad ehhez segítséget?"

Ha Istent az "abszolút igazság" forrásának tekinted, akkor nem gondolod, hogy hozzá kell fordulnod? Mi az ő véleménye? Elmonja nekünk embereknek:János 17:3 "Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged(„ismeretet szerezzenek rólad”), az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust."

Hogyan lehet ezt az ismeretet megszerezni? János ezt is elmondta:1János 5:20 " Ám tudjuk, hogy Isten Fia eljött, és éleslátást(„értelmi képességet”) adott nekünk, hogy megismerjük azt, aki igaz. És a Fia, Jézus Krisztus által egységben vagyunk vele, aki az igaz Isten és az örök élet forrása."

Hogyan tudunk egységben(igazságban) lenni Krisztussal? Ő maga imádkozott ezért az Atyjához:János 17:20, 21

"Nemcsak őmiattuk kérem, hanem azok miatt is, akik az ő szavukra hisznek bennem, hogy mindnyájan egyek legyenek, mint ahogy te, Atyám, egységben vagy velem, és én egységben vagyok veled, és hogy ők is egységben legyenek velünk, hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem."

Ha megismerjük Krisztust és az Atyját, azt tesszük amit kérnek, elvárnak tőlünk, akkor elmondhatjuk, hogy az Ők igazságában vagyunk. Ez csak akkor lehetséges, ha szüntelenül kérjük ehhez az ők segítségüket. Ők adnak bőséggel bölcseséget és éleslátást.

2019. szept. 28. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!