Mit gondoltok az alábbi felfogásról: "A kereszténység nem egy vallás, hanem egy személyes kapcsolat Jézussal. "?
Elsősorban amerikai keresztény egyházaknál láttam ezt a vonulatot.
Vannak ott vidéki kisvárosok, ahol pl. a helyi templom olyan plakátokat rakatott ki, hogy "Talizunk vasárnap a meccs után a házamban - Jézus"
Ezen felfogás lényege, hogy Jézus minden embernek a legjobb barátja legyen.
Jézussal akkor lehetne személyes kapcsolatod, ha találkoznál vele. De ő egyébként sem vár el ilyen dolgot, főleg nem okkult erők, önzés, vagy bújkálás formájában.
A kereszténység nem rólad és Jézusról szól. Hanem Krisztus testéről, aminek mind a tagjai vagyunk. Jézus a bünösöket jött megmenteni, illetve egy keresztény közösséget alkotni (ahol nem azon versengenek az emberek, hogy kinek személyesebb a kapcsolata).
"Mit gondoltok az alábbi felfogásról: "A kereszténység nem egy vallás, hanem egy személyes kapcsolat Jézussal. "?"
Én nem vagyok nagy keresztény, nem járok templomba, de ez egy nagyon szép gondolat, én is így látom. Szoktam Istennel "beszélni", elég régóta, kérem a segítségét, hálát mondok neki, stb. Minél többet gyakorlom ezt, annál jobban érzem magam, próbálok kijönni a gödörből. Mostanában szoktam nézni online misét (amerikait), és nagyon tetszik!
"Mit gondoltok az alábbi felfogásról: "A kereszténység nem egy vallás, hanem egy személyes kapcsolat Jézussal. "?"
Ez így van. Ezek szerint még mindig nem tudja mindenki
"ahol nem azon versengenek az emberek, hogy kinek személyesebb a kapcsolata"
Krisztussal való személyes kapcsolat nem azt jelenti, hogy versengünk egymással ...
Teljesen egyetértek, ilyenkor mindig eszembe jut Jézusnak az a mondata, hogy "nem tudják mit beszélnek". Ráadásul a keresztény vallás sokkal több, mint Istennel való személyes kapcsolat. Ha úgy lenne, mint állítják, nem létezne ma kereszténység. A kereszténységhez hozzátartozik a hit nyilvános megvallása is a világ, mind szóban, mind tetteinken keresztül. Ahogy tették az apostolok az Evangélium hirdetésével, sőt saját vértanúságukkal is ezt hirdették. Ez pedig már nem csak Isten és ember közti kapcsolat, hanem ember és ember közti kapcsolat is, tehát vallás.
Ilyen szempontból nem csak helytelen a kérdésben szereplő mondat, de rendkívül káros is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!