Jehova tanúinál ismét divat a világ vége jóslás?
Arra a kérdésre, hogy vajon ki lesz a következő pápa, egyikük ezt válaszolta:
"Már nem lesz következő.
Mert a következő esemény ,Jézus Krisztus fel állítja királyságát itt a földön."
Mivel a tanúknak nem lehet saját véleménye, ezért ez teljesen biztosan őrtorony tanítás, így akkor valószínűleg újra kikiáltottak egy újabb armageddon időpontot. Így van?
Mi az Ornella, megint új nick-ed van?
"hogy Krisztus királysága következik, azzal semmilyen időt nem mondott, a Bibliából idézett, hogy ez fog történni"
Nem, ő egész konkrétan meghatározta, hogy ez meddig fog bekövetkezni.
" A Tanúk sem ez előtt, sem ezután nem mondanak véget"
Hogyne mondtak volna, nem is egyet. Russelék által megjósolt két időpont: 1874, 1914. Ezen felül további megjósolt időpontok: 1918, 1925, 1942, 1975. A 75-ről még hangfelvétel is fennmaradt, elég jól érthető minőségben.
Szerintem meg egyáltalán nem biztos, hogy Tanú írta. Vannak, akik egy jóslatra alapozva úgy gondolják, hogy a mostani az utolsó pápa. Én ezt már évekkel ezelőtt hallottam és ennek az elméletnek semmi köze a Tanúkhoz.
"Mivel a tanúknak nem lehet saját véleménye, ezért ez teljesen biztosan őrtorony tanítás" Azért ez elég szélsőséges nézet. Miért ne lehetne? Ők is emberek.
Száz százalék,hogy tanú irta.A földön felálitott királysággal van tele az őrtorony.
A világvége jóslás mindig is divat volt náluk,csak most nem mondanak dátumot,hanem,hogy minden jel arra mutat,hogy közel van a vég.Ezt hallottam gyerekkoromba,azóta eltelt 30 év,ezt mondják most is.
"Azért ez elég szélsőséges nézet. Miért ne lehetne? Ők is emberek."
Ez nem nézet, hanem tény. Ha külön véleményed van, akkor annak a vége kiközösítés is lehet. Nem lehet. Nincs saját vélemény, csak az őrtoronyé. Amúgy meg egymást árulják be, hamar kiderül, ha neked különbözik a véleményed az őrtoronyétól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!