Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsát nekem?

Isten megbocsát nekem?

Figyelt kérdés

Történt egy rossz dolog az életemben, és utánna nagyon rossz előérzeteim támadtak, beképzeltem minden rossz dolgot balesetet, amitől örökre lenyomorodok stb., és úgy éreztem, hogy bevonzottam meg ilyenek és, hogy 100%, hogy meg fog történni stb., nagyon el voltam keseredve, elmentem hát Istentiszteletre, és kértem Isten segítségét! 2 hét alatt fokozatosan jobban lettem, és határozottan éreztem, hogy Isten megsegített, tegnapra már teljesen elmúlt minden ilyenfajta panaszom. Terveztem is este, hogy elmegyek Istentiszteletre, és megköszönöm Istennek, hogy segített, hiszen ezt így kell, templomban kértem a segítséget, Isten segített, és templomban kell megköszönnöm, de reggel nem volt kedvem felkelni és végül is nem mentem el. Nagyon megbántam, hogy nem mentem el mert el kellett volna, az pedig csak tetézi az egészet, hogy lustaság miatt nem mentem el a lustaság pedig Isten előtt és a Biblia szerint bűn. Nagyon szégyellem magam, mert úgy érzem, hogy Isten úgy látja, hogy mikor bajom bánatom volt, akkor el tudtam menni Istentiszteletre segítséget kérni, ő segített én meg még csak meg sem köszönöm, hisz nekem már jó. Pedig szerettem volna megköszönni Istennek ezt, gondolatban itthonról megköszöntem de ez akkor se olyan, hisz Iszentiszteleten kértem segítséget, és ott is kellett volna megköszönnöm, és ugy érzem ez a nap lyukas, hogy kérni tudtam de megköszönni nem, és hogy Isten haragszik és leveszi rólam a kezét, illetve megint kezdenek bennem előjönni a rossz előérzetek. Mit tegyek, hogy Isten megbocsájtson? Természetesen jövő héten elmegyek istentiszteletre, de akkor is úgy érzem, hogy az már nem jó, hiszem tegnapra múltak el teljesen a rossz érzéseim tegnapra segített meg teljesen Isten, ezért úgy érzem ma kellett volna templomban megköszönnöm, és hiába, hogy jövő héten is megtudom, úgy érzem Isten levette rólam a kezét és addig baj fog történni. Válaszokat előre is köszönöm.

Református vallás,17/F

2019. szept. 22. 14:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

Szép dolog templomban, istentiszteleten hálát adni, de megteheted otthon is. A hála érzete a lényeg. Újabb kérésben említheted a lustaság legyőzésében a segítségét.

A rossz dolgok bevonzása, baj lesz, ha nem imádkozom stb. pedig inkább babonás dolgok, egy hívő keresztényhez nem illenek.

2019. szept. 22. 14:47
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, én is abban bízom mivel őszintén hálát érzek Istenhez és őszintén megköszöntem neki a segítséget, így is elfogadja, csak az fusztrál, hogy itthonról is kérhettem volna segítséget, de inkább templomban kértem hiszen így jobb, de úgy érzem, hogy ezért templomban is kellett volna megkoszonnom és úgy érzem ez így nem fer, hogy temolomban segítséget jértem Isten segített és itthonról köszönöm meg, ez úgy lett volna teljes higy templomban köszönöm meg és most ezért egy űrt érzek
2019. szept. 22. 14:57
 3/15 A kérdező kommentje:
Tudom persze, hogy jövő héten is van Istentisztelet el is fogok menni, de úgy érzem, mivel 2 hét alatt jöttem rendbe teljesen, tegnap éreztem azt teljesen, hogy nem lessz semmi gond, ma kellett volna ezt Istennek megkoszonnom, és mivel ma nem köszöntrm meg a temolomban úgy érzem Isten azthiszi, hogy nem is akarom és a jövő hét már keső akkor már nem tudom megköszönni, és addig már nagy baj/bajok fognak történni, ezt érzem
2019. szept. 22. 15:07
 4/15 anonim ***** válasza:
76%
Ha kéred meg fog bocsátani.Otthon is meg tudod köszönni,ha tiszta szívből imádkozol.
2019. szept. 22. 15:08
 5/15 anonim ***** válasza:
18%
Szabadulj meg a vallástól.
2019. szept. 22. 15:36
 6/15 A kérdező kommentje:
Azt értem, de az nem baj, hogy templomban kértem a segítséget és itthonról köszönöm meg? Én emiatt egy űrt érzek, hogy röstelltem elmenni templomban megköszönni.
2019. szept. 22. 15:36
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Azt javaslom, hogy ismerd meg jobban Istent! Ő nem ilyen kicsinyes, mint amilyennek te leírtad. Egyáltalán nem. Nyugodj meg, nem fog egy ilyen apróság miatt megsértődni! Sőt, nagyobb dolog miatt sem. Gondolj bele, hogy milyen fontos vagy neki: a fiát adta érted.

Azt is javaslom, hogy ha van nálatok lehetőség rá, akkor keress lelki vezetőt magadnak, és beszéld meg vele az ilyen aggályaidat. Fontos lenne, hogy valakivel megbeszéld a hited legfontosabb kérdéseit. Például, hogy Isten semmilyen körülmények között nem fog téged elhagyni. Soha.

A konkrét ügyet illetően, ha a jövő héten újra visszatérnek a félelmeid, annak nem az az oka, hogy Isten elfordult tőled. Egyszerűen az ilyen belső félelmeknek, lelki bajoknak hullámzó a természete. Sajnos erre nagyon is ráerősíthetsz egy téves hittel, miszerint Isten biztos elhagyott most és ez csakis a te hibád. Ezért lenne rendkívül fontos, hogy helyreállítsd a sérült istenképedet.

Ajánlom neked ezt az előadást:

https://www.youtube.com/watch?v=UnuDrsSGmQE

Egy katolikus pap beszél benne, de a hit legmélyebb alapjait illetően, amikről az előadásban szó van, nincs lényeges különbség a felekezetek között, szóval nyugodtan meghallgathatod. Persze ha valami furcsa, nem vagy benne biztos, hogy a te egyházad tanításával egybevág, akkor beszéld meg valakivel, aki biztosan tudja. Fiataloknak szól, remélem, tetszeni fog a stílusa.

Nem írtad, merre laksz, de ha budapesti vagy, úgy tudom, itt szerda esténként 7-kor is van református istentisztelet:

[link]

Így el tudsz menni előbb. De azért próbálj utánanézni, hogy még mindig szerdán van-e.

2019. szept. 22. 15:42
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj. Mindenütt jelen van, ilyenekkel nem törődik.
2019. szept. 22. 15:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Nem térek le a vallásról mert 1 Istenhívő vagyok 2 Isten segített ezért hálával tartozok neki nem azzal h elhagyjam!!!
2019. szept. 22. 15:44
 10/15 A kérdező kommentje:
4. 5. Válaszolónak köszönöm szépen a választ Istennek már tettem fogadalmat, hogy mindig vele maradok és őt fogom követni, de mostantól megpróbálok hinni jobban a mindenttudó erejében és, hogy elfogadja a koszonetemet itthonról is, még akkor is ha a temolomban kértem tőle a segítséget
2019. szept. 22. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!