Isten megbocsát mindenkinek?
Nem.
Bár szeretne megbocsátani mindenkinek. Azonban a megbocsátás érdeméért, személyenként kell tennünk.
Jézus halálát nem szabad magától értetődőnek venni, vagy visszaélni ezzel.
Nagyon kevesen vannak, akik erre érdemesek lesznek.
Ki beszélt itt Jézusról?
Istent kérdeztem.
5+
Mt 12,31
Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.
Szerintem nem, hanem ha (egyes személyeket így bűntetve vagy tanítva) valaki rosszat tett/tesz 1×-2×, akkor a továbiakban is hagyja, hogy további rossz tevékenységeket végezzen.
De ebből nem következik egyenesen, hogy az illető egyszer megutálná-, vagy legalább tanulna a rossz cselekedeteiből és abbahagyná egy idő után. Fura.
"Ki beszélt itt Jézusról?
Istent kérdeztem."
Én mindig azt mondom, és elnézést ezért, de érdemes a kérdések előtt legalább elemi alsó tagozatos műveltségre szert tenni. Onnan bőven tudhatjuk, hogy a keresztények nagy része Jézust az Isten megtestesülésének tartja, így a visszakérdésed - beláthatóan - értelmetlen.
Ha trollkodni akartál, akkor elnézést, akkor jogos az ostoba visszakérdezés.
Kérdésre: Megbocsájt mindenkinek, aki kéri, annak okáért, mert belátja, hogy bűnös és elbukott.
Szia
Isten a legtöbb bűnt hajlandó megbocsátani, de a Szavában leíratta mit kell tennünk a megboicsátásáért.
Most csak azokat a dolgokat érintem, amiről eddig írtál.
Bár Isten egyetlen vétket sem néz jó szemmel, irgalmasan figyelembe veszi, hogy az öröklött tökéletlenség miatt gyarlók vagyunk. A zsoltáríró kijelentette: „Ha a vétkeket néznéd, ó, Jah, ó, Jehova, kicsoda állhatna meg? Mert nálad van az igazi megbocsátás, hogy féljenek téged” Zsoltárok 130:3, 4. Mit kell tehát tennünk, ha hibát követünk el, és ezzel vétkezünk mások ellen, még ha talán nem is szándékosan? Gondolj arra, hogy amikor Jézus megtanította követőinek a miatyánkot, a következő kérést is belefoglalta: „bocsásd meg nekünk bűneinket, mert mi is megbocsátunk mindenkinek, aki ellenünk vétkezik” Lukács 11:4. Igen, Isten megbocsát, ha imában hozzá fordulunk, és Jézus nevében kérjük ezt tőle. Rz ennek az alapja: János 14:13, 14
"És amit csak kértek az én nevemben, meg fogom tenni, hogy a Fiú dicsőítse az Atyát. Ha valamit kértek az én nevemben, meg fogom tenni."
János 16:23
"... Teljesen biztosak lehettek benne, hogy bármit kértek az Atyától, ő meg fogja adni nektek az én nevemben."
...És bocsásd meg vétkeinket,
Miként mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.
Tehát aki nem hajlandó megbocsátani az ellene vétkezőknek, az nem nyer bocsánatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!