Kik volt a szeptember 15-i Vidám Vasárnap vendégei?
Maga a Sátán volt jelen, láthatatlanul, az ő gonosz angyalaival.
Az egész hitgyüli a Sátán lelkétől indíttatva szól. Tudománytagadás, agymosás, érzelmi manipuláció, hazugságok.
Ezek a Sátán eszközei. Sátán karja az, amely átöleli a gyülis tagjait. Sátán szája az, amely csókolja őket.
Ez egy sátanista banda.
@ 1-es
Látom, a fantáziád kicsit messzire ment... tudod te egyáltalán hogy mekkora baromságot írtál??
----------------
@ kérdező
Jó tanács: kérdésedet inkább az arra illetékes helyen tedd fel, és ne itt.
Kzs:
Ez nem fantázia, ez így van. Egy aljas, sátánista banda az egész pünkösdi-karizmatikus mozgalom.
Te sem vagy más, csak egy szegény megtévesztett. Miközben a Jehova tanúin röhögsz azt hiszed, hogy te mentes vagy a megtévesztéstől, holott téged is megtévesztettek.
A szektádat nagyon jól ismerem, hiába is próbálsz hozzám vágni bármilyen exegetikai érvet is.
4: Érdekes amit mondasz ,miközben neked erveid sincsenek. Csak frocsogsz össze-vissza ,minden érvet nélkülözve.
Mindenesetre csak sajnálni tudlak ,azokkal együtt ,akik felpontozzak a válaszaid. Remélem megfogod tudni ,hogy valójában mikkel is vadolod a gyülekezetet míg nem késő ...
Nincsenek érveim? Nevetnem kell! Miféle érveket akarsz, te faragatlan? Most komolyan azt várod, hogy a szektádat, amely nap mint nap a Sátán emlőjéből szopik, kezdjem el elemezni egyháztörténelmi és teológiai szenpontból? A haverodnak ezért mondtam: nyugodtan vágjon hozzám exegetikai érveket, ISMEREM a szektát. Látod, mégsem tudott egyet sem mondani. Pontosan azért mert ez a vallás-politikai sátánista, resztoránus szekta egy alapnélküli valami. Semmi semmi sem igazolja. Sem a múltja, sem a tanításai, sem a tevékenysége, a tagjai meg végképp nem. Mindenből áramlik a Sátán lelkülete, hazugsága.
Legutóbb pünkösdista összejövetelen amúgy 1 éve voltam, azért, hogy még több infót gyűjtsek a szektádról. Állítom, hogy ez a banda semmiben sem másabb, mint a Jehova tanúi, a szcientológusok, meg egyéb szekta, csak a tanítás a más. Sátán bűzét végig érezni ott a levegőben!
6: Hát nem tudom te milyen körökben szocializálódtál ,de a gyülekezetben és a személyes mikro környezetemben is úgy szokás valamit kritizálni, hogy azokat érvekkel támasztjuk alá és megfelelő emberi hangnemben közöljük.
Talán a "haverom" azért nem mondott neked érveket ,mert nem tudott komolyan venni. Őszintén szólva én is párszor meggondoltam ,hogy álljak-e bele ebbe a "vitába" ,de sajnos nem nézhetem tétlenül azt ,hogy laikus embereket a vehemenciáddal manipulálsz.
Ha tudnád mi a szekta definíciója akkor nem írnál ilyen hülyeségeket ,ráadásul ezek a sátánizmus beszólások is eléggé nevetségesen hangzanak a kezed írásaiból abban a kontextusban ,amikbe rakod őket.
Mindenesetre irigyellek ,bárcsak nekem lenne annyi időm ,hogy unalmamban más egyházakhoz járjak kémkedni, de sajnos nincs.
Így végszónak csak annyit mondanék ,hogy ha nem akarod levinni a topic nívóját még jobban, akkor ne szólj hozzá, vagy legalább fogalmazd meg valamennyire ,már amennyire ez elvárható tőled.
"6: Hát nem tudom te milyen körökben szocializálódtál ,de a gyülekezetben és a személyes mikro környezetemben is úgy szokás valamit kritizálni, hogy azokat érvekkel támasztjuk alá és megfelelő emberi hangnemben közöljük."
->A szektád nem érdemel megfelelő hangnemet. A középkorban a Katolikus Egyház és Luther közt is elmérgesedett a vita, pedig az Egyház 2000 éves múlttal rendelkezik, Luther pedig a Szentírás doktora, és Ágoston rendi szerzetes volt. A szektádnak akkor mi jogon járna ki a normális hangnem, ha egyik szintjén sincs? :D Itt érveket neked kell hoznod. Ez a Sátánnal cimboráló gyülekezet azt terjeszti magáról, hogy helyesen otthon van a hit dolgaiban. Erről semmiféle bizonyítékot nem szolgáltatott. Ellenben alaposan bemutatkoztak már nekem. Egy példa a sokból: haverral legutóbb két részeg pünkösdista akart minket megtéríteni. A kocsmában futottunk össze velük.
"Talán a "haverom" azért nem mondott neked érveket ,mert nem tudott komolyan venni."
->A haverod néha szinte harciasan lépett a másként gondolkodókkal szemben, a kritika ellen, olvasd vissza a hozzászólásait. Talán azért nem hozott érveket mosr, mert mondtam neki: hozzám vághatja az exegetikai érveit, ismerem a szektáját. Ebből leesett neki, hogy nem ok nélkül "fröcsögök", hanem ismerem a pünkösdi-karizmatikus teológiát.
"Őszintén szólva én is párszor meggondoltam ,hogy álljak-e bele ebbe a "vitába" ,de sajnos nem nézhetem tétlenül azt ,hogy laikus embereket a vehemenciáddal manipulálsz."
->Az én manipulációm azért elmarad a sarlatán tanítóid mögött. Ha nem látom, a saját szememmel, és nem vegyülök el a pünkösdista banda között, talán nem hiszem el, hogyan tudnak ezek manipulálni. Kész show műsor, amit a színpadon leművelnek.
"Ha tudnád mi a szekta definíciója akkor nem írnál ilyen hülyeségeket"
->Egyháztörténeti szempontból a vallásod szekta. Az eredeti protestantizmus a katolikusok közül szakadtak ki, tehát szakadárok. A te vallásodnak azonban nincs köze a protestáns atyákhoz, vagyis nem szakadárok vagytok, hanem egy történelem nélküli szekta. Sőt: felekezettörténeti szempontból a resztoránus mozgalomhoz tartoztok, ahová a mormonokat, a Jehova tanúit és a h.n. adventistákat soroljuk.
"ráadásul ezek a sátánizmus beszólások is eléggé nevetségesen hangzanak a kezed írásaiból abban a kontextusban ,amikbe rakod őket."
->Hát a Sátánnak van annyi esze, hogy nem az echte sátánisták között veti meg a lábát, hanem a világosság angyalaként a keresztényégben manipulál. Ez alap dolog.
"Mindenesetre irigyellek ,bárcsak nekem lenne annyi időm ,hogy unalmamban más egyházakhoz járjak kémkedni, de sajnos nincs."
->Nos, veled ellentétben én utána nézek a dolgoknak.
"Így végszónak csak annyit mondanék ,hogy ha nem akarod levinni a topic nívóját még jobban, akkor ne szólj hozzá, vagy legalább fogalmazd meg valamennyire ,már amennyire ez elvárható tőled"
->Ezt nem te fogod eldönteni. De részemről lezártnak tekintem a beszélgetést, ha csak nem nyitsz vitát.
"Mindenesetre irigyellek ,bárcsak nekem lenne annyi időm ,hogy unalmamban más egyházakhoz járjak kémkedni, de sajnos nincs."
Nem te voltál véletlenül, aki katolikus templomokban keresett térdeplőket?
"A szektád nem érdemel megfelelő hangnemet. A középkorban a Katolikus Egyház és Luther közt is elmérgesedett a vita, pedig az Egyház 2000 éves múlttal rendelkezik, Luther pedig a Szentírás doktora, és Ágoston rendi szerzetes volt. A szektádnak akkor mi jogon járna ki a normális hangnem, ha egyik szintjén sincs? :D"
Ki dönti el azt ,hogy "egyik szintjén sincs"? Mi is azt képviseljük ,amit Luther. A Hit gyülekezete egy olyan neoprotestáns egyház, amely kizárólagosan a Biblia álláspontját képviseli. Én pedig úgy gondolom ,hogy aki a Hit gyülekezetét így gyalázza mint te és ilyen hangnemben beszél róluk, ő valójában a Bibliát gyalázza. (Ahogy látom, te egy Biblia ellenes dolgot sem tudtál írni a Hit gyülekezete ellen ,ami mellet érvelni is tudtál volna)
" Itt érveket neked kell hoznod. Ez a Sátánnal cimboráló gyülekezet azt terjeszti magáról, hogy helyesen otthon van a hit dolgaiban. Erről semmiféle bizonyítékot nem szolgáltatott. "
Először is, neked kéne arra érveket hoznod ,hogy miért nincs otthon a hit dolgaiban ha már egyszer kritizálni kezdesz minket :D.. Én pedig szívesen vállalom az erre való reflektálásom ,mert eddig a semmire nagyon nem tudtam érvelni ,a gyalázatra meg már megtettem.
" Ellenben alaposan bemutatkoztak már nekem. Egy példa a sokból: haverral legutóbb két részeg pünkösdista akart minket megtéríteni. A kocsmában futottunk össze velük."
Szóval ebből kiderült az is ,hogy a két pünkösdista az a Hit gyülekezetébe járt és természetesen az is ,hogy valódi keresztények? ...:D Mert ha nem akkor nem értem a problémád.
"A haverod néha szinte harciasan lépett a másként gondolkodókkal szemben, a kritika ellen, olvasd vissza a hozzászólásait. "
Szoktam olvasni a hozzászólásait és általában mindig úgy lép fel ,hogy a "kritika ellen" logikusan érvel a gyalázatra meg annak megfelelően reflektál.
"Az én manipulációm azért elmarad a sarlatán tanítóid mögött. Ha nem látom, a saját szememmel, és nem vegyülök el a pünkösdista banda között, talán nem hiszem el, hogyan tudnak ezek manipulálni. Kész show műsor, amit a színpadon leművelnek."
Attól ,hogy a Hit gyülekezete egy pünkösdista egyház, nem feltétlenül minden pünkösdista szervezet a Hit gyülekezet szerves része. Ettől függetlenül simán lehetnek igaz keresztény emberek, ugyanakkor tőled semmi konkrétumot nem hallottam eddig ,ami miatt az az egyház ahová betetted a lábad a Sátán otthona lett volna.
"A szekta a leggyakoribb értelmezés szerint egy nagyobb vallási, kulturális, politikai, vagy szociális szempontból jól megkülönböztethető csoporttól elkülönülő, azzal szemben álló kisebb csoport."
Az elméleted már ott megbukott ,hogy a Hit gyülekezete több száz ezres hívővel "rendelkezik".
"A te vallásodnak azonban nincs köze a protestáns atyákhoz, vagyis nem szakadárok vagytok, hanem egy történelem nélküli szekta. "
Alapvetően a Hit gyülekezete azért nem protestáns ,sem katolikus ,mert egyik sem azt a kívánt állapotot tanúsítja ,mint a Jézus korában ,az Isten előtt kedves egyházak. Ebből már gondolom ki derült, hogy a mi történelmünket Jézus valósította meg 2 ezer évvel ezelőtt.
"Nos, veled ellentétben én utána nézek a dolgoknak."
Nekem nem volt szükség ilyen nagy "utánanézésre". Mikor látom ,hogy a Hit gyülekezetében a függők megszabadulnak, a szegények meggazdagodnak, a betegek meggyógyulnak stb.. Tehát abszolút azt az elvet követi, amit Isten megkövetel a Krisztus testétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!