Miért tartják a hívők akkora nagy áldozatnak Istentől, hogy az egyetlen fiát, Jézust, hagyta kereszthalált halni?
"az embert a bűntől csak egy tökéletes ember halála és vére tisztít meg."
Miért? Isten mindenható, neki csak egy csettintés az ember bűntől való megtisztítása, vagy nem? (meg őszintén, milyen egy vérgőzös szabály ez már-amit ugye elvben szintén Isten hozott és ugyanúgy megváltoztathat).
@hollófernyiges
Ha van Isten, biztosan van oka annak, hogy nem oldja meg egy csettintéssel a dolgokat. Mi értelme volt az emberiségnek kükönböző történelmi korszakokon átmenni? Ha akarta volna, megtehette volna egy csettintéssel, hogy az emberiség hajnalán 2019-hez hasonló állapotok uralkodjanak a világban, modern technológia meg minden. Mi szükség volt ókorra, középkorra, stb? A kérdésed kb. ehhez hasonló.
"Ha van Isten, biztosan van oka annak, hogy nem oldja meg egy csettintéssel a dolgokat. Mi értelme volt az emberiségnek kükönböző történelmi korszakokon átmenni? Ha akarta volna, megtehette volna egy csettintéssel, hogy az emberiség hajnalán 2019-hez hasonló állapotok uralkodjanak a világban, modern technológia meg minden. Mi szükség volt ókorra, középkorra, stb? A kérdésed kb. ehhez hasonló."
Nem jó hasonlat, mert semmi nem utal rá hogy Istennek célja lett volna hogy az embernek rendelkezésére álljon a 2019-es technológia.
Ellenben az célja volt, hogy megváltsa az emberiséget. Ahhoz pedig elég komoly indok kell hogy ha valami elérése a célom, és egy pillanat alatt elérhetném, akkor miért ne tenném meg akkor és ott, azonnal?
"Miért? Isten mindenható, neki csak egy csettintés az ember bűntől való megtisztítása, vagy nem? (meg őszintén, milyen egy vérgőzös szabály ez már-amit ugye elvben szintén Isten hozott és ugyanúgy megváltoztathat)."
És még így sem tanuljátok meg, h Isten komolyan veszi a dolgokat, és a bűn mennyire mocskos dolog. De sebaj, mi hívők tudjuk, h mi miért van, és megtanultuk a leckét.
Kérdésekre tisztességesen megfelelünk, annak ellenére, hogy naponta megkérdeztek mindent, ennél többet nem tehetünk. Innentől a te felelősséged a saját sorsod/világképed
"Ha akarta volna, megtehette volna egy csettintéssel, hogy az emberiség hajnalán 2019-hez hasonló állapotok uralkodjanak a világban, modern technológia meg minden. Mi szükség volt ókorra, középkorra, stb? A kérdésed kb. ehhez hasonló."
Pl. hogy belássuk, hogy nem a mai kor a csúcs, ha pl. az erkölcsöt, vagy a lustaságot/munkakerülést nézzük.
Azt hiszitek, h a mai ember a legokosabb, pedig ez pont ellenkezőleg van. a technikai tudás az nagyon nem minden
"Ha van Isten, biztosan van oka annak, hogy nem oldja meg egy csettintéssel a dolgokat."
Biztosan, de amíg ezt az okot nem prezentálja valaki, addig ne várd el hogy elhiggyem, hogy Jézus kereszthalála áldozat volt Isten részéről (vagy hogy Isten mindenható, jó vagy egyáltalán létezik).
Isten igazsága (törvénye) tartja fenn a világ egyensúlyát. Anyagi értelemben is és szellemi, erkölcsi értelemben is. Mindennek megvan az oka, a következménye és az ára. Viszont ahhoz hogy értelme is legyen az egész létezésnek, egy dolog még hiányzik: a szeretet.
Objektív módon nem lehet megérteni, mert személyes természetű. Csak akkor tudunk adni, ha kaptunk. Összefügg a bizalommal és a kegyelemmel. Jézus áldozata csak annak jelent valamit, aki bízik Isten végső igazságában, és számít kegyelmére. Különben a bűneiből való mentegetőzés miatt az ember nem láthatja a lényeget.
Én hívő vagyok. Jézus nem az egyetlen, hanem a végtelenből az egyik gyermeke volt.
Valamint jézus nem halt kereszthalált.
A sok szöveget nem olvastam el.
Nem várom el. Én sem vagyok hívő, csak vannak teológiai alapismereteim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!