Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Kereszthalálát miért...

Jézus Kereszthalálát miért tekintjük akkora áldozatnak?

Figyelt kérdés
Krisztus életét adta az emberiségért. Van ember a földön, aki ezt megtenné? - Férfiak és nők milliói többet tettek; bátran életüket adták azért, hogy egyetlen egyént megmentsenek a veszélytől - és ezzel az örök kárhozatot kockáztatták, mert úgy siettek mások megmentésére, hogy nem rendezték előbb bűneik számláját Istennel.
2016. márc. 12. 11:32
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

"Férfiak és nők milliói többet tettek; bátran életüket adták azért, hogy egyetlen egyént megmentsenek a veszélytől"

Krisztus viszont az összes emberért adta az életét, nem csak egyért vagy néhányért.

"ezzel az örök kárhozatot kockáztatták, mert úgy siettek mások megmentésére, hogy nem rendezték előbb bűneik számláját Istennel"

Ezt a butaságot kitől hallottad?

Aki másokért feláldozza az életét az a mennybe jut, nem kockáztatja a kárhozatot. A krisztusi szeretet legnagyobb foka, ha az életedet adod másokért.

2016. márc. 12. 11:39
 2/10 anonim ***** válasza:

És ha hiszed ha nem pont az ilyenekért halt meg Jézus.

Tudod mit jelent feláldozni mindenedet a felebarátodért?

Elmondom neked...MINDENT! :)

Ez a legtisztább szeretet, és Jézus Krisztus pont ezt kérte tőlünk! :)

Akik ezt tették azokat ne féltsd..

https://www.youtube.com/watch?v=YxIiPLVR6NA&list=PLVtcFHutdC..

Kellemes hétvégét!

2016. márc. 12. 11:42
 3/10 A kérdező kommentje:
Ha Krisztus isten volt, akkor a keresztre feszítésben nincs méltóság. Egyszerűen nevetséges, mert abban, hogy az Isten elvisel néhány órás szenvedést, nincs semmi hősiesség.
2016. márc. 12. 11:47
 4/10 anonim ***** válasza:

Elmondom miért.

A történet ott kezdődik hogy "a bűn zsoldja a halál". Bűnösnek mindenki bűnös, ezen nem tudunk változtatni.

Jézus viszont nem volt bűnös, ő ártatlanul halt meg.

Van egy "szokásos" példa. Én lopok, és börtönre ítélnek. Te mondhatom nekem hogy cseréljünk személyazonosságot, és leülöd helyettem a büntetésemet. Nos ha ha te is loptál, akkor egyrészt így is, úgy is börtönbe kell menned, meg a te büntetéedet is le kell ülnie valakinek, tehát az úgy nem működik. Ha te viszont ártatlanul akarod leülni helyettem a büntetésemet, akkor ténylegesen átvállalod helyettem, mert hát ugye neked nem járna. Ilyen esetben miután megtörtént az "alku", én hálás vagyok neked, és igyekszem olyan életet élni, hogy hozzád hasonlítsak ártatlanságban.

2016. márc. 12. 12:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat, párszor félregépeltem. Remélem azért érthető maradt...
2016. márc. 12. 12:05
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ha Krisztus isten volt, akkor a keresztre feszítésben nincs méltóság. Egyszerűen nevetséges, mert abban, hogy az Isten elvisel néhány órás szenvedést, nincs semmi hősiesség."

Így van, egy Isten, aki nem élt vissza hatalmával. Mennyibe került volna neki leszállni a keresztről és megbüntetni az ő halálát kívánókat? Semmibe, mint neked egy szúnyogot agyoncsapni, vagy még annyiba sem került volna. Ellenben az önfeláldozó Isten képében pontosan az a mindenható, hogy tudja magáról, hogy elpusztíthatatlan, és pontosan ennek tudatában nem is él vissza hatalmával. Hiszen, ha ő maga elpusztíthatatlan, akkor miért kellene megölnie vagy megaláznia az ellene élőket?

Ha ezt megtenné, akkor azzal azt bizonyítaná, hogy nem mindenható, mivel fél az ellenfelétől, így mielőtt őt pusztítanák el, ő csap le korábban.

---

Anonymus

2016. márc. 12. 23:10
 7/10 anonim ***** válasza:

A Filippi 2,5-11 leírja, hogy a Krisztus szögre akasztotta az istenségét, mielőtt emberré lett volna, és emberként élte végig a földi életét. A csodákat, amiket tett nem Istenként, hanem Isten embereként tette a Szent Szellem által. Miután feltámadott, csak azután kapta vissza mindazt a dicsőséget, amiről korábban lemondott. Mindezek miatt Jézus nem volt elpusztíthatatlan abban az állapotában. Elbukhatott volna, és Ő sem kerülhetett volna vissza a bűn állapotában, csak bűntelenül. De emberként kellett megállnia a Kísértővel szemben, nem pedig Istenként. Éppen ezért volt ez nagy áldozat.

Amúgy nem kis tévedés, hogy azok, akik életüket áldozzák, a Mennybe kerülnek akkor is, ha bűnös állapotban vannak. Kizárólag Jézus Krisztus Vére képes eltörölni a bűnt, semmilyen nemes cselekedet, önfeláldozás nem képes ezt helyettesíteni. Jézus Krisztus Vére pedig a megtérés és hit által kezd működni az ember életében.

2016. márc. 13. 02:51
 8/10 anonim ***** válasza:
igaza van az elottem válaszolonak! Jézus Isten volt, ponotsabban Isten fia, az Fiu Isten, de ő emberként jott a világba, nem istenként, lemondta istenségét (és habár, csak szerintem egy "alkut" is kotott Atyjával, hogy ha nem sikerul a megváltás terve, akkor Jézus elvesziti Istenségét, meghal és az emberek is mind (persze kivéve a szenteket akik buntelenul voltak pl: Mozes,Illés, akik udvozult testben megjelentek az apostoloknak és Jézusnak azon a hegyen) meghalnak, és ezzel egyutt lottek a világnak, persze csak szerintem, hisz ha tudta, hogy Ő halhatatlan és Isten nem engedi, hogy meghaljon orokre, akkor miért izzadt vért és vizet a félelemtol az olajfák hegyén, és miért kérte Atyját, hogy nem torténjen meg mindez? azért mert Fiusága, az emberek sorsa és a világ sorsa is az ő vállán volt)és ahogy a Biblia irja, miután megkeresztelkedett, csak aztán kezdte el nyilvános "munkáját", hisz nem irnak arrol, hogy keresztelkedése elott csodákat csinált-e volna... Képzeld el, ha te megkeresztelkedsz, akkor te is fogsz tudni muvelni csodákat? Nem, csak Jézus tudott még emberként is (bár Isten volt, de a foldon ember volt) csodákat véghezvinni Atyja segitségével a Szentlélek által. Remélem megértetted, hogy mit akarok mondani :)
2016. márc. 13. 16:19
 9/10 A kérdező kommentje:

Emberként élt de Isteni mivoltát sohasem tagadta ! Emberként szenvedett de Isten volt ! Lemondott Istenségéről ? Egyáltalán Isten lemondhat Istenségéről ? Jézus mindent tud azt is tudta mi lesz a saját sorsa és hogy áldozata nem lesz hiába való ! És ez amiért mi emberek jobbak vagyunk Jézusnál !

Mert mi úgy küzdünk és úgy adjuk életünket célokért/eszmékért hogy nem tudjuk biztosan hogy megéri-e a befektetett erő , a szenvedés míg Jézus tudta hogy amit ő csinál az biztosan az ő dicsőségét fogja okozni ( nem lesz hiába való )

2016. márc. 13. 20:46
 10/10 anonim ***** válasza:

Én pedig vitatom a te interpretációdat. A keresztény hit alapja a Biblia, nem érzések, találgatások és becslések. Éppen ezért mindegy, hogy te, én, vagy bárki más mit gondol, a lényeg, és éppen ezért az origó az, amit a Biblia mond. A Biblia pedig tényként állítja a Filippi 2,6-7-ben, hogy "Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén". Az, hogy nem "tekintette zsákmánynak", pontosabb volna úgy, hogy "nem tartotta birtokának", azaz "magától értetődőnek", hogy egy, egyenlő Istennel, ugyanakkora, ugyanolyan, ugyanannyi. Ehelyett önmagát kiüresítette. A "kenoó" ige további jelentései "semmivé tesz", "megfoszt", "kifoszt", "hiábavalóvá / hatástalanná tesz". Az, hogy szolgai formát vett fel, szó szerint azt jelenti, hogy egy rabszolga bőrébe bújt, de úgy, hogy valóban letett mindent: dicsőséget, természetfeletti képességet, bölcsességet, ismeretet, gazdagságot, és öntudatlan csecsemőként született meg egy zsidó családba, ahol emberek - a szülei - tekintélye alatt kellett felnőnie, és megszerezni mindazt az ismeretet, ami szükséges volt ahhoz, hogy felismerje, hogy Ő a Messiás, és betölthesse azt a szolgálatot, amiért jött. (Tudom, József csak a nevelőapja volt, de most nem erről van szó.)

A legtöbb korunkbeli ember látta a terminátort. A film készítői nem voltak valami következetesek. Azt állították, hogy az időn csak élő szövet tud átjönni a jövőből, de a terminátor is át tudott jönni, noha fémből, és más szervetlen anyagokból készült, mivel élő szövet vette körül. Eltekintve ennek a kitételnek az abszurdumától, valamint az egész szituációétól, azt lehet mondani, hogy a film szerint a gépek átcsempészték önmagukat a múltba, mivel élő szövetbe öltözködtek. Na, Jézus nem így csinálta. Ő nem egy emberbőrbe bújt Isten volt abban az állapotában, hanem teljesen és mindenestől emberré vált, és csupán a személyazonosságát őrizte meg, de még az öntudatát és az emlékeit sem. Őközötte és miközöttünk semmi más különbség nem volt, minthogy őbenne nem volt benne Ádám bűne, valamint az, hogy egy másik személy volt, mint bárki más, de ez megy nekünk is, mivel minden egyes ember egyedülálló valóság, akiből nincs több.

Amikor azt mondod, hogy "jobbak vagyunk Jézusnál, mert...", nem igazán tudod, hogy mit beszélsz. A jóság fogalmát nem emberek találták ki, hanem Isten, és Őnála senki sem jobb vagy nemesebb. Az azonban előfordul, hogy valaki annyira belegabalyodik a saját individuumába, hogy elhiszi, hogy ő jó. Mihez képest? Egy rosszabb emberhez képest? Vagy sok rosszabb emberhez képest? Mi volt a mérce? Az az idea, amit a jóságról kialakítottál? Felejtsd el! Isten az origó, és ő a cél. Vele kezdődik és Vele végződik minden. Ő a létezésednek az oka. Semmiben sem tudod felülmúlni, ami jó. Ha érted a rendszer elméletet, akkor nem lesz nehéz megértened ezt sem. Ha valami jót fedezel fel magadban - olyat, amit Isten is annak lát -, abban ő sokszorosan felülmúl téged. Ne érts félre, Isten mindenkit felülmúl egyszerre. Ha rosszabbnak látod Istent önmagadnál, akkor öncsalásban élsz, amire az élet fog rácáfolni. Ehelyett azt is tehetnéd, hogy leszállsz a lovadról, és önként szembesülsz önmagaddal, és felismered, hogy Isten az, Aki a javadat akarja, a Sátán pedig a javaidat. De amíg fordítva látod, addig a hazugságot nézed igazságnak, és éppen az ellenkezője felé haladsz, mint ami felé szeretnél. Szerintem gondolkodj még ezen, mielőtt vakmerő következtetésekre jutnál, és minden hidat felégetnél magad mögött, amiből első sorban neked származna károd, nem pedig másnak!

2016. márc. 13. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!