Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért utálják az emberek...

Miért utálják az emberek Jehova tanúit?

Figyelt kérdés

2019. szept. 9. 15:21
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
22%
Én még csak keresztényektől hallottam, hogy utálják őket, de abban a féltékenység lehet a ludas, hogy klasszisokkal jobban csinálják a térítést mint bárki más.
2019. szept. 10. 20:29
 32/43 anonim ***** válasza:
100%

"Vajon van-e még olyan vallás, ami ekkora ellenszenvet vált ki mindenhol az emberek többségében azért, mert a Biblia leirása alapján járnak el?"

Akad azért... Pl. épp pár hete gyilkoltak meg, majd gyújtottak fel egy fiatal, katolikus papot Nigériában. 2015-ös adat, hogy 90 ezer keresztény halt meg a hite miatt. Az iszlámot szokták kidomborítani, de nem csak ott. Számos pap, szerzetes, misszionárius lesz vértanú Dél-Amerikában, Afrikában vagy Mexikóban (itt főleg a drogbandák befolyása miatt).

Na, valahol itt kezdődik hit elleni gyűlölet és üldözés, meg egyúttal Krisztus keresztjében való részesedés, és nem ott, ha valaki akár egy kicsit ingerültebb stílusban beszól a jehova tanúinak, hogy kiragadnak részeket a Bibliából és azt is rosszul.

2019. szept. 10. 20:35
 33/43 anonim ***** válasza:
0%
Igen sajnálatos dolog ilyet hallani, azonban legyünk őszinték, hogy a Katolikus egyházak mélyen beleavatkoztak olyasmibe, amiért sajnos bántják Őket, és nem kifejezetten a Krisztus követéséért.
2019. szept. 11. 01:36
 34/43 anonim ***** válasza:
90%

Sziasztok,

A 31-es hozzászólásra szeretnék reagálni:

Rögtön cáfolom amit írtál, mert egyrészt én csak ateistáktól hallottam, hogy utálják őket: nyilván más körben mozgunk.

Másrészt azt is cáfolom, hogy klasszisokkal jobban csinálják a térítést mint bárki más, elég csak a statisztikai adatokat megnézni!

Jehova Tanúi:

1945-ben 200 ezer fő

1960-ban 1 millió

1986-ban 3 millió

2017-ben mintegy 8 millió fő

[link]

Ugyanezek az adatok pl. a hetednapi adventistáknál:

1945-ben 576 ezer fő

1960-ban 1,2 millió

1986-ban 5 millió

2017-ben mintegy 20 millió fő

[link]

Üdv. Péter

2019. szept. 11. 09:45
 35/43 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Mert ezt előre megmondta Krisztus, több alkalommal.

„Ha gyűlöl titeket a világ, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt. Ha része lennétek a világnak, a világ szeretné azt, ami az övé. De mivel nem vagytok része a világnak, hanem én választottalak ki benneteket a világból, ezért gyűlöl titeket a világ. Gondoljatok a mondásra, amelyet én mondtam nektek: A rabszolga nem lehet nagyobb az uránál. Ha engem üldöznek, titeket is üldözni fognak, ha megtartották a szavamat, a tiéteket is megtartják majd” János 15:18–20.

"Most azonban hozzád megyek. Ezeket pedig azért mondom el a világban, hogy ők is ugyanúgy örüljenek, ahogy én. Elmondtam nekik mindazt, amit te mondtál, de a világ gyűlöli őket, mert ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak.

Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy vigyázz rájuk a gonosz miatt. Ők nem része a világnak, mint ahogy én sem vagyok része a világnak. Szenteld meg őket az igazság által. A te szavad igazság." János 17:13-17

2019. szept. 11. 10:40
 36/43 anonim ***** válasza:
81%

Zitus és társai!

Nektek SOHA nincsenek saját érveitek az általatok szajkózott, saját szájízetekre alakított Biblián kívül? Nincs SAJÁT véleményetek?

Néha elgondolkozom azon, mennyi jót és hasznosat tehetnétek a világnak és az embereknek, ha azt az időt, amit ezeknek bemagolására és a folytonos tértésre fordítotok, nemesebb célokra használnátok. Ebből ugyanis senkinek semmi haszna, hacsak az az önző cél nem, hogy ti, és csaki ti megmeneküljetek a haláltól, pokoltól, és az ördög tudja, miféle büntetésektől. Nem csináltok semmi jót, forogtok magatok körül mint egy búgócsiga.

A többi vallás térítői legalább segítenek a rászorulóknak, gyógyítanak, ápolnak stb., ti csak hajtogatjátok a kívűlről bebiflázott szövegeket és azt hiszitek, ti vagytok a világ köldöke.

Rosszabbak vagytok azoknál, akik nem ismerik ugyan a Bibliát szó szerint, de vannak saját gondolataik, és nem a jövőbeni ígéretekkel tesznek jót, hanem ma igyekeznek úgy élni, hogy hasznosak legyenek.

2019. szept. 11. 13:18
 37/43 anonim ***** válasza:
93%
Jehova tanúit senki sem üldözi. Ellenben a keresztényekkel, akik a világban mai napig az életüket adják Krisztus neve miatt. Jehova tanúi gőgös és fennhéjázó emberekből áll, akiknek semmi közük a kereszténységhez.
2019. szept. 11. 13:25
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
Például az ilyen válaszvadász,provokáló és a tanúkat ártatlan kis mártírnak beállító kérdések miatt,mint amilyen ez is.
2019. szept. 11. 15:04
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

" a Katolikus egyházak mélyen beleavatkoztak olyasmibe, amiért sajnos bántják Őket, és nem kifejezetten a Krisztus követéséért. "

A tanúkat se Krisztus követéséért utálják,hanem az ilyen gusztustalan megnyilvánulásaikért. Szal szerinted ha valaki nem tanú és úgy bántják,akkor az biztos megérdemelte? Szánalmas vagy,de tényleg.

2019. szept. 11. 15:14
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

JEHHOVÁK az egyik legnagyobb, embereket átvágó szélhámosok!

"Azzal tanulok, hogy tanítom amit meg kell tanulnom." - ez teljes káoszhoz vezet. Minden jehova szektás házaló csavargó ezt csinálja!

Hogyan tudna bárki tanítani olyat amit ő maga nem tud??? Kire hallgatsz? Például ha mesterszakáccsá akarsz válni, akkor tanulj mesterszakácstól;

olyan embert válassz, AKI GYAKORLATBAN IS MEGVALÓSÍTOTTA AZT AMIRE VÁGYSZ!!! lángos sütőstől nem fogsz megtanulni mester szakáccsá SOHA!!! ha elpatkolsz utána feltámadsz és azt hiszed CSAK NEKTEK LESZ JÓ VILÁGOTOK és azt hiszed mások Téged titeket szolgálva kukázni fognak?! 1 Tanítót keress fizikailag ITT A FÖLDÖN akivel ez megtörtént! AKI ERRE MÁR KÉPES VOLT ÉS mindig bárhol bármikor képes!!!

Különben képzelődő agybeteg vagy és semmivel sem több.

Rengeteg ember akar tanítani manapság, de sokan közülük NEM BIZONYÍTOTTÁK BE ÉLETÜKBEN, hogy az amit tanítanak, működik.

sok 100 millió év alatt eddig ITT A FÖLDÖN SEMMI DE SEMMI BIZONYÍTÉK a jehovák által mondott marhaságokra!!!

Előbb tanuld meg profi szinten azt, amit tanítani akarsz - és aztán taníts.

Egyáltalán nem szégyen tanulni, gyakorolni és alkalmazni a megszerzett tudást az életedben,

viszont tanítani olyat, amit még TE SEM TAPASZTALTÁL MEG, az nem a legjobb út - sem a számodra, sem másnak.

EZ SZÉLHÁMOSSÁG !!! ILYEN SZÉLHÁMOSOK A TÉRÍTENI PRÓBÁLÓ JEHOVA SZEKTÁSOK!

ébredj már fel, Mi hús-vér MEGFOGHATÓ emberek vagyunk és NEM KÉPZELETBEN ÉLŐ MESE KÖNYV HŐSÖK!

2019. szept. 15. 06:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!