Miért hiszi azt sok (különböző vallású) hívő, hogy felsőbbrendű?
Vannak fanatikusok (ahogy az ateisták között is), akik értelem szerűen "felsőbbrendűnek" vagy talán "tisztább" lénynek tekintik magukat.
De általánosságban szerintem pont a fordítottja igaz. Ha pl. végiglapozod a gyakorikérdéseket, láthatod a sok fölényeskedő ateista beszólást. A vallás pont nem erre tanít. Elég nagy baj viszont, ha mégis vannak ilyenek, és valaki többnek érzi magát e miatt. Egyébként ma már több támadás éri a vallást, mint fordítva, ezért hevesebben is védekeznek némelyek.
Valami kisebbségi komplexusféle lehet.
Első: Én azért látok rengeteg kötekedő, lenéző választ vallásosoktól is, aztán amikor felhívom a figyelmüket, hogy "Krisztus uratok vajon most büszke lenne-e rátok", legtöbbnek még inkább eldurran az agya.
Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak tudomámyos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.
A hiszékeny ember bizonytalan önmagában,másokban a világban.Bizonyosságra van szüksége, ezért provokálja a hivőket akiknek van bizonyosságuk.
Az ateizmusnak - mint világnézetnek nem sok köze van a tudományhoz.(Volt rá kisérlet - a dialektikus és történelmi materializmus)
Szerintem labilitásuk miatt nem tudnak logikusan a kérdésekre válaszolni.
Pl.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
16:39 vagyok
Épp az előző válaszolóról beszéltem. Provokál, beszólogat, a holmijait linkeli, amiben önigazolást lát. Rohadt idegesítő.
9 Ne bosszankodj föl lelkedben hirtelen, mert a bosszankodás az ostobák szívében tanyázik
Prédikátor Könyve
" legtöbbnek még inkább eldurran az agya."77%-ban
Kinek is durrant el az agya?
Haszug ateistát hamarabb utolérik mint a sánta kutyát.
19:29
Mondtam én, hogy neked durrant el, vagy csak görcsösen akarsz engem igazolni, és kötekedsz? Egyáltalán mondtam olyat, hogy ateista vagyok?
Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy neked épp most durrant el az agyad :D
Vissza a témához. Egy másik kérdésnél egy (akkor) 61%-os válaszolót szólítottam, fel, mint kérdező, hogy hagyja végre abba a folyamatos bemásolgatást.
Ezeket a válaszokat kaptam tőle:
"Te mért használsz más által feltalált és legyártott számítógépet? Miért nem találod fel és kivitelezed saját magad? Nincs önálló gondolatod, he?!"
"A mai dekadens ifjúság lusta olvasni. "Jajj, ez hosszú, ezt nem bírom elolvasni..."
Jajj, egyem a csepp kis szívét... :-)"
Bár te magad is kötekedtél ott (is) egy sort ;)
Mondhatom a hozzáállásod és viselkedésed ezúttal is a krisztusi példát követi :)
Arrogáns vagy és lekezelő. Erre jön majd egy link, hogy az "ateisták" mennyit személyeskednek. Gratulálok. Téged mutogatni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!