Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Különböző vallás akadálya a...

Különböző vallás akadálya a keresztszülőségnek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Mi katolikusok vagyunk.

A barátnőm református és ráadásul már keresztanyja a testvére gyerekének.

2011. aug. 1. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Hát,... a katolikus egyház eléggé kemény vonalas ebben a témában. Ha még fordított lenne a helyzet, azt mondanám, nincs akadály (ti lennétek reformátusok, ő katolikus). Viszont így... ? Csakis a keresztelést végző pap tudja megmondani, engedi-e így.

Az nem lenne gond, hogy ő már keresztanya, hisz nincs megszabva, ki hány gyermek keresztszülőségét vállalhatja el.

2011. aug. 1. 16:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor hát a papon múlna?
2011. aug. 1. 16:18
 3/7 anonim ***** válasza:
Sajnos igen.. Ha idős vagy "vaskalapos", nem fogja engedni. Ha kissé felvilágosultabb, lazább, nem fog tiltakozni. Nálunk pl. az idős pap nem engedi sem ezt, sem azt, hogy pl. ne járjanak a szülők templomba keresztelés előtt... Így sokan nálunk, evangélikusoknál kereszteltetik a babájukat, még ha ők katolikusok is.
2011. aug. 1. 16:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Jé, de fura, mi evangélikusok vagyunk, és itt gond nélkül lehetett a keresztanya katolikus. Fel sem merült, hogy ez gond lenne.
2011. aug. 1. 16:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a katolikusokon kívül csak az evangélikusok lehetnek egy katolikus gyerek keresztszülei.
2011. aug. 1. 19:18
 6/7 anonim ***** válasza:

A katolikus egyház törvényileg előírja, hogy ki lehet keresztszülő és ki nem. Egyszer már bemásoltam a vonatkozó bekezdést, ha rákeresel a kérdésedre itt a gyk-n, akkor találsz ezer ugyanilyet.

Tehát nem a papon múlik.

A kérdés igazából az, hogy mit vársz el a keresztszülőtől? Mert azért van rá egyáltalán szükség, hogy legyen egy megbízható tanúja a keresztségnek, a gyereknek pedig legyen még egy felnőtt példa a szülei mellett (vagy helyett), hogyan kell keresztény életet élni. Ez nem a komaságról szól.

Remélem nem sértettelek meg.

2011. aug. 4. 01:48
 7/7 anonim ***** válasza:
2011. aug. 4. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!