Mi fogott meg benneteket egy a tiétekétől különböző vallásban?
Egyébként egetlen szóval sem mondtam, hogy a buddhisták között nincsenek rossz emberek. Vannak, de a 90%-uk szerintem követi a tanításukat, hisz ezért lesz valaki buddhista. A többi vallásnál maguk a vezetők sem követik, nemhogy a hívek... római katolikusnál ha azt mondom, hogy a hívők 10%-a él keresztényi életet (és ez nem mások kiutálását jelenti), akkor azt hiszem, sokat mondtam... míg nem hívő ismerőseim legnagyobb része sokkal inkább keresztényi gondolkodású, mint a templomban buzgón imádkozó, rosszindulatú, keserű emberek. De ezt elmondhatom a többi vallásra is. A szcientológusok ,hitgyülisek túlságosan pénzközpontúak, manipulatívak, a jehovák túlságosan elvakultak, és nem tudnak értelmesen vitatkozni (legtöbbjük, akik jönnek hozzám, mnidig beengeden őket, legtöbbször mások, mert szeretek vallásról vitatkozni, de velük nem lehet.. a biblia íg, meg úgy, pedig az elején közlöm, hogy a biblia nem érdekel. Olvastam, nem is egyszer, egy mesekönyvnek tartom, másnak nem. A SAJÁT véleményüket szeretném hallani bizonyos dolgokról... hát a biblia azt írja, hogy... na itt szoktam megköszönni és elküldeni őket. nem mondom, hogy mind ilyen. De sok.)
A hinduk, muszlimok könnyen fanatizálhatóak, ez is negatívum. És még sorolhatnám.
A keleti filozófiák viszont nagyon is érdekesek, nem mondják, hogy létezik egy felsőbb hatalom: azt mondják, hogy te magad lehetsz számodra ez a hatalom. Ajánlanék néhány filozófiai könyvet hívőknek, nem hívőknek egyaránt.
Kiemelem: ez az én SZEMÉLYES véleményem! Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy nem. Attól, hogy lepontoztok, nem fogom másképp gondolni.
A buddhista államok is folytatnak háborút, de csak akkor ha támadás éri őket. Ez honvédő háború, ami megengedett, meg így ésszerű, mert ki az a barom, aki nem védi meg a hazáját, ha megtámadják?
Üdv: 29/L
Hát igen, a 21:00-ás válaszoló szépen összefoglalta azt a felületes ismeretet, mely alapján elindulni, melyből kiindulni nagyon veszélyes, mert hiszékenységre építeni egy világnézetet dőreség...
Én abban hiszek, hogy egy igazság van, nem majdnem hétmilliárd. Ha ez elvakultság, akkor az vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!