Melyik az a Magyarországon is jelenlévő keresztény egyház/ gyülekezet, ahol elfogadóak?
Bocsánat, akkor az 'evangéliumi' szót rosszul értelmeztem eddig (aki ezt normálisan jelezte, annak köszönöm).
Az Öt Kenyér - mindt felugrott egy ilyen tájékoztató ablak, láttam hogy 2006-os datummal volt utoljára frissítve- miért szűnt meg?
Azt értem elfogadás alatt, hogy ha pl. megtudja a lelkész valakiről, akkor nem fog oda menni hozzá és megtiltani hogy oda járon többé (ismerek hasonló esetet) illetve nem fog mondjuk hangosan imádkozni olyan bullshiteket, hogy 'gyógyuljon meg' illetve hasonló.
De akkor lejjebb adva az igényeimből, melyik egyházban/gyülekezetben tartják és kezelik nyitottan a melegség kérdését, hol vannak (a szó jóhiszemű értelmében) liberális gondolkodású emberek?
Nehezen tudom megfogalmazni, hogy mit is szeretnék. Számomra a melegség kérdése egy olyan dolog mint egy mérőszám. Nagyon sok prédikációt hallgattam már meg megannyi lelkésztől. És egyszerűen voltak amik számomra messze álltak a Bibliától (pl. mikor az úrasztala mögé beengedtek egy politikust, aki az éppen aktuális uszító mantrákat hangoztatta- ezzel számomra nemhogy az aznapi prédikáció, de maga a lelkész is hiteltelenné vált egy olyan gondolatmenet során, hogy kit enged be a lelkész a reá bízott helyre? - hát gondolom olyat aki azt gondolja mint ő, vagy legalábbis bizonyos juttatások fejében), míg voltak prédikációk (amik jellemzően pár lelkész szájából hangoztak el) amik még hogy ha nagyon nehéz és számomra fájdalmas témáról is szóltak (pl. a bűnökről, ami szerintem minden embernek egy nehéz téma) akkor is éreztem hogy közelebb visznek Istenhez, mert a lelkész nem kezdett el példálózni semmivel, tudott értelmesen általánosságban fogalmazni, (vagy ha példát hozott, akkor abba bele vette magát is, ezzel nem kialakítva egy fölé-alá rendeltségi viszonyt). Nem mondom, hogy ezek a lelkészek liberális gondolkodásúnak vallják magukat, de az én felfogásomban mégis a közeghez viszonyítva abszolút azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!