Jehova tanúi szerint mi történt Jézus holttestével?
(Cselekedetek 1:9) 9 Miután ezeket mondta, Isten a szemük láttára felemelte Jézust, és egy felhő takarta el őt a szemük elől.
(Cselekedetek 1:11) . . .„Galileai férfiak, miért álltok itt az égre nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek az égbe, ugyanúgy fog eljönni, ahogy az égbe menni láttátok.”
Figyeld meg, hogy itt azt mondja a bibliavers, hogy „ugyanilyen módon”, és nem azt, hogy ugyanilyen testben jön el. A 9. vers arra utal, hogy eltűnt a szem elől, és távozását csak a tanítványai látták. Ugyanilyen lesz Krisztus visszatérése is, sokan nem vesznek észre semmit.
A Bibliában más versek is erre utalnak:(Jelenések 1:7) 7 Nézzétek, eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták, és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. . . .
Ha a repülőgép sűrű felhőben vagy a felhők fölött repül, a földről általában nem látják az emberek, jóllehet motorjának a hangját hallhatják.
A földi eseményekből felismerhető lesz, hogy ő láthatatlanul jelen van. A János 9:41 szavai sem a betű szerinti szemekkel való látásra vonatkoznak.
(János 9:41) . . .„Ha vakok volnátok, nem lenne bűnötök. Ámde most azt mondjátok: »Látunk«, ezért nem bocsátják meg a bűnötöket.”
Krisztus visszatérése után néhányan kinyilvánítják hitüket; felismerik jelenlétének jelét. Mások figyelmen kívül hagyják a tényeket; Egyébként maga Jézus azt is kijelentette, hogy az emberek esznek isznak és nem vesznek észre semmit. Tehát nem a fizikai látásról beszélünk.
Akkor "látják" meg Jézust, amikor mint itélet végrehajtó fog működésbe lépni.
Hatalmának megnyilvánulásából még ők is felismerik/látni fogják/ majd, hogy a pusztulás nem emberektől, hanem az égből származik. Tudni fogják, mi történik, mivel jó előre megkapták a figyelmeztetést. ’Verni fogják magukat bánatukban’ a rájuk következő események miatt.
Valamint azt is irja a vers, hogy azok is látni fogják, akik átszúrták. Mivel azok a katonák rég halottak, ezért ez nem azt jelenti, hogy a Katonákat feltámasztja, hogy lássák.
(Máté 25:44–46) . . .« 45 Akkor ezekkel a szavakkal válaszol nekik: »Higgyétek el, amit nem tettetek meg e legkisebbek egyikével, azt velem nem tettétek meg.« 46 Ezekre örök halál vár, . . .
Olyan személyekről van szó, akik ezekben a utolsó napokban hasonlóképpen helytelenül bánnak Krisztus igaz követőivel, így mintegy ’átszúrják’ őket
"Ugyanilyen lesz Krisztus visszatérése is, sokan nem vesznek észre semmit."
Ezt egyből cáfolja az általad idézett rész a Jelenések könyvéből, hogy minden szem látni fogja. Már a mondat eleji felszólítás is; "nézzétek".
"Egyébként maga Jézus azt is kijelentette, hogy az emberek esznek isznak és nem vesznek észre semmit."
Ha jól sejtem, erre gondolsz:
"Mert amint a vízözön előtti napokban csak ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, egészen addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, 39és nem is sejtették, amíg el nem jött a vízözön és el nem ragadta mindnyájukat: így lesz az Emberfia eljövetele is."
Én viszont vitatkoznék veled, szerintem azért észrevették az emberek, amikor a vízözön elpusztította őket. Elég érdekes az álláspontod, hogy nem vették észre az emberek, mert bármilyen formában is érkezik egy olyan hatalmas áradat, csak észrevehető.
"Olyan személyekről van szó, akik ezekben a utolsó napokban hasonlóképpen helytelenül bánnak Krisztus igaz követőivel, így mintegy ’átszúrják’ őket"
Szerintem erre semmi sem utal, de felőlem akár értheted így is. Viszont előbb valami szellemi látásról írtál, most itt szemmel való látás lett belőle?
"szerintem azért észrevették az emberek, amikor a vízözön elpusztította őket."
Nem tudom hogyan olvastad el amit irtam, de nem rendesen.
Ezt irtam:
"Akkor "látják" meg Jézust, amikor mint itélet végrehajtó fog működésbe lépni.
Hatalmának megnyilvánulásából még ők is felismerik/látni fogják/ majd, hogy a pusztulás nem emberektől, hanem az égből származik. Tudni fogják, mi történik, mivel jó előre megkapták a figyelmeztetést. ’Verni fogják magukat bánatukban’ a rájuk következő események miatt."
Ezt talán elfelejtetted elolvasni, igen felfogják ismerni, hogy nincs tovább, ahogy az özönviz esetében akkor tudatosult a tévedésük, amikor eleredt az eső, és egyre jobban esett.
A másik irásomat sem olvastad el, csak felületesen.
A "mindenszem meglátja" nem a fizikai látásra utal, ahogy ki is fejtettem. Hiszen nem fizikálisan fog megjelenni, mert ha Ausztráliában fizikailag megjelenne, azt hogyan láthatnák az Európában élők? A minden szem meglátja azt jelenti, hogy mindenki rádöbben felfogja, megérti, mi tröténik.
Sajnos amikor nem értelemmel olvas valaki csak felületesen, akkor hajlamos félremagyarázni, értelmezni mások mondani valóját.
15
"Nem semmi így szembe menni a Bibliával. Azt írja, hogy Jézus együtt evett a tanítványokkal, sőt meg is érintették, ami teljesen kizárja ezt a jehovista hazugságot."
Sajnos Te sem olvastad el rendesen azt amit irtam. Jézus időnként emberi testet öltött, ami nem lehetetlen, hiszen az angyalok is képesek erre. Lásd Ábrahám esete, amikor a három angyalt megvendégelte, fizikai élelemmel, akik emberi alakzatban jelentek meg neki.
Sátán is megtudta tenni a démonaival, amit később levetettek és visszatértek az égbe.
Ezt nevezi Jézus "vakságnak", és nem fizikai látásról beszél. Vajon hogyan olvasol, amikor ezeket is mind leirtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!