Az Iszlámban megengedett a fenyőfa feldíszítésé December 24. én?
A kereszténység számos pogány vallással kapcsolatba került, már csak az apostolok mennyi helyre eljutottak, karácsony idejét pedig később határozták meg, amikor még inkább elterjedt volt. Persze ettől függetlenül erre lehetett hatással a római ünnep időpontja. Ebben én nem látok kivetni valót. Amúgy a rómaiaknak 2 közeli ünnepe is volt, többségeteknek fogalma sincs ezekről sem.
Ostara esetében viszont nem mondasz igazat, mert a wikipédia szerint a tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepe, amit március 19. és 21. között tartottak. A húsvét legkorábbi napja március 22. lehet, utolsó pedig április 25. A tojás és nyúl pedig nem húsvéti szimbólum, sosem volt az. Egyetlen húsvéti szimbólum a bárány, ami Krisztust jelképezi. Télapókat is árulnak mikulás és karácsony környékén, ettől még nem lesz vallási, különösen nem egyházi szimbólum. Mert Miklós püspök nem egy északi-sarki szakállsas öregember volt, aki repülő szánt hajtott, hanem egy katolikus püspök Myra-ban.
Azt sem értem, hogy mi köze a húsvét eredetének a sok évszázaddal későbbi angol elnevezéshez. A húsvét eredeti neve görögül, latinul, héberül és arámi nyelven volt, egyik se hasonlít Ostarára, vagy easterre, sokkal inkább a héber pészakhra.
21es, senki nem állította, hogy a tojás meg a nyúl vallási szimbólum lett volna.
De húsvétkor akkor is azt kérdezzük a gyerektől, hogy mit tojt a nyuszi, és a locsolóknak tojást adunk. Szóval de ezek szimbólumok, azt senki nem mondta, hogy vallási szimbólumok lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!