Jehova tanúi, nálatok megengedett vasárnap a dolgozás?
A Biblia nem írja, hogy a keresztény vasárnap nem dolgozhat.
Az Izraeliták idejében volt, a Sabbat nap, de ez a keresztényekre már nem vonatkozik.
A Férjem is dolgozik vasárnap, ha úgy adódik.
Tomika ezt hol olvastad a Bibliában?
"Ugye a biblia szerint nem szabad vasárnap dolgozni,"
A Biblia nem ír a Vasárnapról viszont ír a hetedik naprol amit meg kell szentelni. Egy jehovista azt nem fogja megszentelni. Nekik a törvények nem törvények csak akkor amikor alátudják támasztani a mocskos istentkáromló tanításaikat.
Pl. Isten nevét hiába fel ne vedd!
Meg se parittyázzák!
A hetedik napot szenteld meg!
Dettó!
Náluk a törvényeknek nem egyforma a súlya.
Csak azt szeretik elfeledni,hogy Jézus nem azért jött,hogy eltörölje a törvényeket hanem,hogy betöltse azokat,mert mint ahogy mondja is "egy jota nem vész el a törvényből".
Ne probáld megérteni a jehovásokat mert bele fogsz őszülni.
Isten nem véletlenül szánt az embernek egy napot a hétből.
"Az Izraeliták idejében volt, a Sabbat nap, de ez a keresztényekre már nem vonatkozik."
Hát az se vonatkozik hogy ne paráználkodj? És a többi?
"Hát az se vonatkozik hogy ne paráználkodj? És a többi?"
Tízparancsolat szintjén nem, szeretet törvény szintjén igen. Nem azért fordultam el a bűntől és mentem Jézushoz, hogy paráználkodjak. Ha megfigyeled, az esetleges paráználkodásnál már nem járna nekem kövezés, hanem bűnbánás után megbocsájtás. Nem kárhoznék el, csak ha a bűn újra uralkodni kezdene rajtam és ismét legyőzne. Egy hívőnél ez szándékos elfordulást kell, hogy jelentsen, Jézustól.
Másképp: "jellemből" nem paráználkodom, ne azért, mert tiltva van
A szombat szövetségi jegy volt. Ha megfigyeled, nem úgy kezdődik, hogy "ne"
A 10 parancsolat,az Isten szeretete 10 vázlatpontja.(A történetet Jézus írta meg.)
Nem isteni szeretet az,ha bármelyiket megrontjuk.
A szombatot Isten csak a zsidóknak adta?
Hol volt Jákob Júda,-a zsidók ősatyja,-a teremtéskor,amikor Isten elrendelte a szombat megünneplését az emberiség számára?
Ha nem gondolkozol JT,s csupán gyarló emberekben bízol,átkozott vagy,s akkor a kárhozatodba futsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!