Az Iszlámban megengedett a fenyőfa feldíszítésé December 24. én?
Attól függ, miféle Iszlám vonalnak akarsz te megfelelni. Szovjetisztáni utódállamokban van karácsonyfázás, akár félholddal a fa tetején, előtte meg a hurmátli basi mondja az újévi köszöntőjét... Ha viszont keményvonalasabb (nyugatgyűlölő) helyeken karácsonyfáznál, megeshet, hogy téged is felkötnének a fára a díszek közé lógni.
Persze nyílván arra vagy kíváncsi, hogy maga a Korán hogy viszonyul a dologhoz, hát erre csak azt tudom mondani, hogy a vallás nem egy egzakt tudomány, nem volt még két ember, akinek sikerült volna belőle ugyanazt kiolvasni.
Elvileg nem, gyakorlatilag meg azt teszel, amit akarsz.
Amúgy december 25. karácsony továbbra is, nem 24.
Igen megengedett de csak ha kulturálsi okokból csinálod nem vallásiból. Csak a nagyon elborult szalafik szerint nem lehet.
A mi kultúránkban a karácsony az ünnep, te nem fogod ugyan azt érezni mint a született muszlimok eidkor meg ramadankor,nem ebben nőttél fel neked nincsennek gyermekkori emlékeid ehhez kötötten.
"Igen megengedett de csak ha kulturálsi okokból csinálod nem vallásiból. Csak a nagyon elborult szalafik szerint nem lehet."
Egy muszlim miért állítana karácsonyfát kulturális okokból? Nem vagyok szalafi, de eszembe nem jutna egy ilyen pogány szokás gyakorlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!