Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha létezik Isten és annyira...

Ha létezik Isten és annyira jóságos, akkor miért választ el egymástól két embert, akik mindennél és mindenkinél jobban szerették egymást?

Figyelt kérdés

2019. aug. 25. 20:25
1 2 3 4 5 6
 51/59 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy valamilyen gátlás vagy gyermekkori trauma okozza a képtelenségét és nincs semmilyen fő hatás, hanem csak ez! Így aztán lehet, hogy a homoszexuálisoknál is ez a helyzet, a képtelenségük ,-amely valljuk be,- nyilván egy súlyos következménye, tünete ennek a traumatikus gyermekkori állapotnak. Sokan vannak a homoszexuálisok között is, akik szeretnének normális heteroszexuális kapcsolatban élni, gyerekeket nemzeni, de mégsem tudnak. Ezért joggal gondolják, hogy ők betegek!
2019. aug. 26. 21:53
 52/59 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet, hogy valamilyen gátlás vagy gyermekkori trauma okozza a képtelenségét és nincs semmilyen fő hatás, hanem csak ez! Így aztán lehet, hogy a homoszexuálisoknál is ez a helyzet, a képtelenségük ,-amely valljuk be,- nyilván egy súlyos következménye, tünete ennek a traumatikus gyermekkori állapotnak."

Lassan komplett kórtörténeti leírást adsz a homoszexualitásról, úgy, hogy két óra hosszája még arról sem volt fogalmad, hogy a meddőség önmagában nem minősül betegségnek :D

Most már felteszem a kérdést, ami már vagy két korábbi válaszod óta körvonalazódik bennem: Neked miért olyan eltökélt célod az, hogy ha törik ha szakad, mindenáron betegnek bélyegezhesd meg számodra ismeretlen embertársaidat? És ne mondd azt, hogy nem így van, mert egy oldal óta erőlködsz itt ezen a meddőség-témán.

2019. aug. 26. 22:49
 53/59 anonim ***** válasza:
Hogy megtapasztalják ezt az érzést is. Lehet, hogy születésük előtt döntöttek erről önszántukból, hogy meg szeretnék ezt az érzést tapasztalni.
2019. aug. 26. 23:59
 54/59 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
49%

#Kerdezo

attol meg nem pereg le rolad az onzoseg (iregyseg) hogy ezzel Istent vadolod

ezenkivul el is kellene dontened mit is szeretnel a vadaskodason tul

ha Istent elbiralnad, itelkeznel felette vegre akkor utana mit tennel? megnyugodnal es ennyi?

milyen helyes tetteket vegeznel? emberiseg hasznara lennel?

vagy pusztan a hivöségböl mentened meg az "eltevedteket" es visszavezetned oket a hitetlenseg "Igaz" Utjara?

teljesen hasonlo kerdesnek tunik mint amire eleg sok mindent irtam nemreg, de amugyis allandoan vannak ilyen kerdesek

igy ez is egy modszer lenne a Kerdezok szamara, hogyha legalabb erre felhivjak figyelmet (mint most en) akkor keresgelnenek, olvasgatnanak, Gyakorin

mindeg ugyanazok a klisek vannak ugyis, es valakiknek egyik sem kielegito, igy nincs mit tenni ilyenkor mar

(2.oldal utani valaszokat nem olvastam es nem fogom)

Xy4

2019. aug. 27. 06:26
 55/59 anonim ***** válasza:

"hogy a meddőség önmagában nem minősül betegségnek :D"

Nyilvánvaló, hogy mindig valami okozza a meddőséget, mint ahogyan minden más betegségnek is vannak okai.Az meg ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy mit tartunk betegségnek, a meddőséget-e vagy a kiváltó okait, mert ezek szorosan összetartoznak.

2019. aug. 27. 08:24
 56/59 A kérdező kommentje:

#54. Te vagy nem értetted a kérdést, vagy nem akarod.

“attol meg nem pereg le rolad az onzoseg (iregyseg) hogy ezzel Istent vadolod”ezenkivul el is kellene dontened mit is szeretnel a vadaskodason tul”

-azért lennék önző, mert feltettem egy elméleti kérdést? Nem vádaskodtam, csak kérdeztem, mert kiváncsi voltam, hogy kapok-e értelmes, világos választ. Ha ezt nem sikerült megértened, azzal nem tudok mit kezdeni.

“ha Istent elbiralnad, itelkeznel felette vegre akkor utana mit tennel? megnyugodnal es ennyi?”

Kérdeztem, feltételes módba. Aki ítélkezik az te vagy, jó keresztény módjára, ugye....

“vagy pusztan a hivöségböl mentened meg az "eltevedteket" es visszavezetned oket a hitetlenseg "Igaz" Utjara?”

-te nagyon vakvágányon vagy....nem minősítettem egyetlen hívő embert sem, magánügy hogy ki miben hisz, nem az én dolgom. Csupán bíztam benne, hogy írni fog egy értelmes, igazi keresztény, aki nem ítélkezik, nem minősít, hanem megpróbál választ adni arra, amit nem értek, anélkül, hogy elítélne azért mert én nem vagyok hívő. De látom, nem te vagy az emberem. Nem a “nem hívők”

2019. aug. 28. 00:02
 57/59 anonim ***** válasza:
49%
Semmiféle isten nem választ szét senkit. Ha meghal,akkor meghal,ha meg lekoccol,akkor az az adott ember döntése. Legyünk már annyira önálló és intelligens lények,hogy nem mondjuk még a sétálásra is,hogy isten vezette a lábunkat,sőt,ő diktálta az irányt is.
2019. aug. 28. 12:52
 58/59 A kérdező kommentje:

#57.

Te meg lehetnél annyira intelligens, hogy a hozzászólásaimból rájöjj (világosan le is írtam), hogy ez egy elméleti kérdés, és nemhívőként kíváncsi voltam, hogy vallási szempontból ezt hogyan, mivel magyarázzák meg.

2019. aug. 28. 13:35
 59/59 világvége1 ***** válasza:
0%
Istennek biztos nem volt köze hozzá. Csak nem tett ellene. Nyilván gonoszokról van szó.
2020. jún. 8. 23:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!