A tudomány jelenlegi állása szerint semmiféle bizonyíték sincs Isten létére, persze ez önmagában nem jelenti azt, hogy Isten biztosan nem létezik.
Egyébként szerintem az emberiség egy jó ideig nem is fog rájönni arra, hogy ebben a kérdésben mi is az igazság, mert ha létezik is egyáltalán, akkor gyakorlatilag azt sem tudjuk, hogy hol/hogyan és pontosan mit keressünk. Ezért van az, hogy csak ilyen "okoskodásokra" van lehetőség, mint a Gödel-féle ontológiai Istenérv, ami bármilyen zseniális matematikus is volt Gödel, önmagában bizonyítéknak vajnyi kevés...
"Létezhet, csak semmi nem bizonyítja a létét!"
Ez kb. bármilyen mondvacsinált hülyeségre igaz, a rózsaszín unikornisoktól a repülő spagettiszörnyig. Én nem mondom, hogy higgyél vagy ne higgyél Istenben, de ez az "érv" szerintem röhejes. Ez az egész repülő spagettiszörny duma lényege: ha az érved ugyanolyan jó érv a repülő spagettiszörny mellett, mint a keresztény Isten mellett, akkor valószínűleg nem olyan nagyon jó érv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!