"Szerintetek létezik a teliholdfénynél vadászni járó emberhúsra éhes vérmacska? :-)"
Igen létezik!
Ő egy nő, aki AndiCica1993 nick alatt ír válaszokat a GYK-n, de teliholdkor vérszomjas vérmacskává változik!
1. Nyilván nem vagyunk egyedül az Univerzumban.
2. Nyilván nem mi vagyunk a legfejlettebbek.
3. Egy nálunk 1 millió vagy 1 milliárd évvel fejlettebb civilizáció képviselőjét nyilvánvalóan nem tudnánk megkülönböztetni a szentírások Istenénél. (De lehet, hogy már egy 10000 évvel fejlettebbet sem nagyon, ha az utóbbi 100 év tudományos-technológiai fejlődésének ütemét nézzük.)
Akkor mi a kérdés?
Kedves Kérdező,
definiáld Istent, írd le a lényegét, add megtározását, és utána beszélhetünk arról, hogy szerintünk létezik-e a te szavaiddal leírt Isten vagy sem.
18-as!
Még sosem olvastam ilyen nagyszerű érvelést. Meggyőztél! Ezentúl én is a semmiben hiszek, és aki másban hisz, azt betegnek titulálom, és orvoshoz küldöm. Folytatom a missziót, Mester!
"Aki igenlő választ adott, esetleg már látni is vélte, saját maga és a társadalom érdekében keresse fel orvosát."
Nos, én nem az öreg kaporszakállút láttam, ami tényleg pszichiátriai eset lenne.
Egyszerű logika: valószínűleg az egész világegyetem valamikor valahonnan megszületett. Azért gondolom ezt, mert mi emberek az idő függvényében érzékeljük a valóságot és néhányan tudni vélik, hogy a világegyetem jelenleg is tágul. Tehát azt feltételezzük, hogy a világegyetem, a tér, az idő, mind mind egy adott 0 időpillanatban keletkezett, előtte semmi volt (mivel most tágul, a korábbi állapotának kisebbnek kellett lennie az idő függvényében). Csakhogy a semmiből nem lesz csak úgy valami. Én azt mondom, hogy az a "valami", ami az anyagot alkotta és természet törvényszerűségeit fenntartja, az az Isten. A természet törvények/szabályok szerint működik, stabil szabályszerűséget nem alkot a véletlenszerűség és a káosz (legalábbis szerény véleményem szerint), pláne nem tartja fenn. Szóval a valóság forrása az Isten, és a létezésére a valóság megtapasztalása a bizonyíték. Bárki láthatja Istent a valóság megtapasztalása során, hiszen az általa létrehozott világot tapasztalja.
Nem a zsidók által létrehozott "isten" létezését fogadom el, az nyilvánvaló hazugság/tévedés (mivel egy mindenható nem lehet korlátolt is egyben, mint ahogy a bibliai történetek bemutatják).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!