Ha létezik Isten és annyira jóságos, akkor miért választ el egymástól két embert, akik mindennél és mindenkinél jobban szerették egymást?
Ja, ha valami nem velem történt meg, akkor nem is lehet kérdezni?!
Ha nem tudsz válaszolni, ne írj, kösz.
#18. Nagyon mellé nyúltál, nem vagyok vallásos....(y)
#19. Azt hiszem, mindenki tudja a különbséget. Akkor, ha te meghalsz az azt jelenti, hogy nem vagy jó ember? Ha egy szeretted meghal, azt jelenti, hogy ő nem jó ember?
Igen kényelmesen értelmezik egyesek a Bibliát, pedig elég egyértelmű.
„Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem”- ezt Jézus mondta.
Pont, hogy az Újszövetséget kell az Ószövetség szövetén át nézni, így lehet jól megérteni Isten akaratát, nem fordítva.
"Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem”
A betölteni szó jelentése nem azonos a betartani szóéval, ha korra vonatkoztatjuk, akkor azt jelenti, hogy túllép rajta, idejét múlttá teszi, felülmúlja:
"Mert mondom nektek, ha a ti igazságotok nem múlja felül az írástudók és farizeusok igazságát, akkor semmiképpen sem mentek be a mennyek országába. "
""Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem”
A betölteni szó jelentése nem azonos a betartani szóéval, ha korra vonatkoztatjuk, akkor azt jelenti, hogy túllép rajta, idejét múlttá teszi, felülmúlja:"
Szerintem sem a betartani, hanem a betartaTni szóhoz áll legközelebb jelentésügyileg, és semmi köze az elavulttá, idejétmúlttá tenni szó jelentéséhez:
"18 Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, amíg minden be nem teljesedik."
Se a betartanihoz, se a betartatnihoz nincs köze, hanem a betölteninek a betöltenihez van köze. A betölteni szó szinonimái pedig ezek: elér, elhagy, átlép, túlhalad (Magyar Szinonima Szótár, Akadémiai Kiadó Budapest)
Tehát a túlhaladást nyilván megelőzi a beteljesedés, a beteljesedést pedig egyedül Jézus valósította meg, a mi feladatunk a túlhaladás, az átlépés megvalósítása, egy minőségi ugrás, amely nem más, mint a szeret gyakorlása:
"Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!"
"A betölteni szó szinonimái pedig ezek: elér, elhagy, átlép, túlhalad (Magyar Szinonima Szótár, Akadémiai Kiadó Budapest)"
Ajánlom figyelmedbe a linkelt oldalon a 14. és 15. jelentését a szónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!