Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibla? Vallas? Isten letezik?...

Bibla? Vallas? Isten letezik? Vatikan?

Figyelt kérdés

Tehat... ha utana nezel ezeknek kiderul hogy a Vatika, mint a vallas feje.. egy nagy kaki..hazudik.. csal.. titkolozik

Ha belegondolsz ezáltal a biblia sem er semmit

Hogy miert?

Azt tudni kell hogy a “biblia”..amit te olvasol(vagy nem) az nem a teljes.. az “igazi” 10%at tudok elolvasni..

(Kivettek részeket.. ELEG SOKAT)

Na most ennek alapjan nem tudod az igazságok

Ebbol adódóan a bibla NEM ER SEMMIT

Osszevalogattak azokat amik “megegyeznek az egyház “tanításaival””

Amik meg nem feleltek meg azokat nem raktak vele

TEHHAT(Megyegyszer) A BIBLA SEMMIT NEM ER

Na most ha a biblia semmit nem er.. honnan tudom hogy letezik isten? Elvére a bibla lenne a “bizonyitek”..

Abban találod meg a valaszokat..

De ha a forrás NEM ER SEMMIT.. akkor hogyan tovabb?

#Isten #egyház #titok #letezikvagynem #vatikan #titkosiratok
2019. aug. 23. 23:05
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Kicsit zavaros.. de remelem értitek a lenyeget
2019. aug. 23. 23:09
 2/16 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem vegyél be nyugtatókat aztán fuss neki mégegyszer.
2019. aug. 23. 23:15
 3/16 anonim ***** válasza:
86%
Nem az egyházban hiszek, hanem Istenben, ehez biblia se kell.
2019. aug. 23. 23:21
 4/16 A kérdező kommentje:

De hat a bibla az alapja..

Ha a bibla “ nem er semmit”

Az egésznek a “forrása” “nem er semmit”

Akkor honnan tudod hogy letezik? Vagy hogy hiszel benne?

2019. aug. 23. 23:24
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Tedd az állításaid után, hogy szerinted. Mert sok dolgot tényként közölsz, viszont nem nagyon van olyan hiteles forrás, ami ezeket alátámasztaná.
2019. aug. 23. 23:36
 6/16 anonim ***** válasza:
34%

A Vatikán nem egyenlő a Bibliával.

Nem azokat válogatták össze, ami nekik tetszett, elég ha belegondolsz, hogy a középkorban aki le akarta fordítani köznyelvre, az csakhamar a máglyán találta magát. Nyílván azért, mert az egyház tanításával nem volt összhangban. Mert ha összhangban lett volna vagy lenne, akkor nem küzdöttek volna az elterjedése ellen. Elég csak megvizsgálni pl a háromság dogmáját, ami 0x szerepel a Bibliában. Még csak következtetni sem lehet rá, ahol állítólag azt sugallná az Írás, ott is csak 2 személyről beszél, Isten és Jézus, de ebbe inkább ne menjünk bele, mert off lesz a téma, meg úgyis lepontoznak, ha érdekel írj rám privátot.

Aztán ott vannak a Holt tengeri tekercsek, azok az egyház születése előtt készültek...

Inkább tekintsd isteni gondviselésnek, hogy a Biblia fennmaradt, s a lényeg, olvass többféle fordítást egyszerre, akkor nem lesz elfogult a hited. Ha érdekel írj rám adok tippeket hogy kezdj neki.

2019. aug. 23. 23:55
 7/16 anonim válasza:
46%

Honnan tudod hogy a bibliát nem valami részeg F%sz irta?

Sokan mondják hogyha szellemek léteznek akkor isten is. Honnan tudod hogy szellemek léteznek? nem vagyok hitetlen, viszont én abban hiszek amit látok. Nem abban amit álmodok, mert az csak a te tudatalattid üzenete.

ebből adodoan noéban sem hiszek. A vallásos emberekről pedig csak az a véleményem hogy attól nem lesznek jobb emberek mert vasárnaponként elmennek egy misére. nem egy két olyan papot ismerek akik verik a feleségüket, vagy éppen isznak. Ugyhogy inkább hagyjuk

2019. aug. 24. 02:56
 8/16 anonim ***** válasza:
Istenben hiszek,a Vatikánban nem.A Bibliát nem most irták,nem mondanám,hogy semmit nem ér.
2019. aug. 24. 04:21
 9/16 anonim ***** válasza:
19%

Ezért nem szabad éjjel, ittasan kérdezni:) Tudtad pl., hogy a Vatikán a katolikusok "feje"? Gondolom úgy értetted, h a Pápa...

Tudtad, hogy nem minden keresztény katolikus?

"Ha belegondolsz ezáltal a biblia sem er semmit"

Akkor megint dobtuk a logikát, ugye? És következtetünk kedvünk szerint. Ennyi erővel hihetsz Vatikánnak is

"Azt tudni kell hogy a “biblia”..amit te olvasol(vagy nem) az nem a teljes.. az “igazi” 10%at tudok elolvasni.."

Persze, igen, köszönjük. Szerencsére te majd tájékoztatsz minket

Szerintem a gondolkodást kezd egyszerűbb dolgokkal, mielőtt az egész kereszténység (helyettes) gondolkodója akarnál lenni. Mondjuk megfelelő rovatválasztás? Esetleg valláskritika?

"Na most ha a biblia semmit nem er.. honnan tudom hogy letezik isten? Elvére a bibla lenne a “bizonyitek”.."

Dehogy bogárkám, dehogy. Milliónyi logikai bizonyíték van rá, melyek nem csak hogy bizonyítják Isten létét, hanem a Biblia igazságát is.

Na ennyi

2019. aug. 24. 07:27
 10/16 anonim ***** válasza:
19%

"Honnan tudod hogy a bibliát nem valami részeg F%sz irta?"

Másik nagy gondolkodó:) Hosszú életű részeg f**z volt, az biztos. Ugye te semmit nem tudsz a Bibliáról, de kritizálod. Ez mindenképp a bölcsek "kézjegye"

"nem vagyok hitetlen, viszont én abban hiszek amit látok"

Á, akkor ezért nem gondolkodsz, mert nem hiszel benne, mert nem látod.

"ebből adodoan noéban sem hiszek"

Te az emberiség nagy részében sem hiszel, hisz nem látod őket.

"A vallásos emberekről pedig csak az a véleményem hogy attól nem lesznek jobb emberek mert vasárnaponként elmennek egy misére"

Keresztény szekértő. Tehát mindenki katolikus, aki keresztény. Értem.

"nem egy két olyan papot ismerek akik verik a feleségüket, vagy éppen isznak"

Tehát akkor az összes keresztény egy iszákos feleségverő+ Jézus is, ugye?

"'Ugyhogy inkább hagyjuk"

Hagyjuk, igen

2019. aug. 24. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!