Keresztények! Mi van akkor ha valakinek meghal a férje és
újrahazasodik?
Figyelt kérdés
Úgy értem, rengeteg példa van erre, hogy ha meghal a házastársa valakinek akkor idővel megesik, hogy újrahazasodik. Nemtudom, hogy én meg tudnám e tenni, de ha belegondolok, ugye abba hiszünk, hogy ha meg is hal valakink, akkor Isten azzal vigasztal, hogy viszont látjuk a mennyországban. Aki újrahazasodik ezt hogy rendezi le magában? Mert akkor mire újra látja az elhunyt férjét addigra ott van a másik mellette, akkor a mennyben két férje lesz vagy az első mit fog szólni a második férjhez?
Lehet túl bonyolultan fogalmaztam és érdekes dolgokon gondolkodom, de most tényleg foglalkoztat ez, hogy akkor ez most hogy van?
“Akkor vagy Sátán rabszolgaja, ha nem Jézuse vagy, ennyi.”
Aki nincs velünk az ellenünk van? Olyan miért nem lehet, hogy egyik oldalon sem áll valaki? Vagy a szabad akaratba ez már nem fér bele? Nem ti mondjátok, hogy “ne ítélj, hogy ne ítéltess”? Csak mert az ítélkezés ügyesen megy :)
2019. aug. 27. 23:44
22/31 A kérdező kommentje:
Ebbe nemtudom mi volt az ítélet :) ez egy tény.. Jézus maga mondta, aki nem velem van az ellenem van. De igen, van szabad akarat, de olyan nincs, hogy valaki egyiket sem válassza. Vagyis van, csak azt olyanok válasszak, akik nem szeretnének Jézus mellett teljes szívvel elkotelezodni, mert nemtudnak lemondani a Földi elvezetekrol, így teljes mértékben sosem lesznek az Övé,innentol kezdve pedig Sátán nagyobb befolyással van egy olyan emberre, aki kevésbé van közel Jézushoz.
2019. aug. 28. 00:01
23/31 anonim válasza:
Isten minek teremtett élvezeteket, ha szerinte a szenvedés és az üresség a cél?
Jézus sosem mondta, hogy az a célja, hogy a nyelvekkel imádják. Ez nem a kereszténység.
2019. aug. 28. 00:14
24/31 anonim válasza:
Egyetlen egyszer sikerült igazán értelmesen elbeszélgetnem egy velem egykorú szerzetesnek készülő fiatallal. Őszintén megmondtam neki, hogy én nem hiszek, olyanokat kérdezhettem tőle, amikre itt tuti, hogy minimum átharapnák a torkom. Nem tartott gonosznak sem, se a sátán szolgájának, se megtévedtnek, se semminek, mint ami itt gyakorin szokás, és megtéríteni sem akart. Ő nem mondta azt, hogy ha “nem állok Isten oldalán” akkor kizárásos alapon a Sátán oldalán állnék, és nagyobb hatalma lenne fölöttem. :)
2019. aug. 28. 00:15
25/31 anonim válasza:
A kereszténység megosztásról és nem lemondásról szól. Nem Jézusról és rólad, hanem rólunk "bűnösökről".
2019. aug. 28. 00:16
26/31 anonim válasza:
Gondolom katolikus volt a szerzetes.
2019. aug. 28. 00:17
27/31 anonim válasza:
Igen, ferences.
Előtte sem voltam hívő, azóta sem vagyok az, de annyira kellemesen csalódtam, kifejezetten élmény volt, hiszen még soha nem találkoztam olyan hívő kereszténnyel, aki nem néz le, nem kiált ki bűnösnek, se a Sátán szolgájának és semminek csak azért mert nem hiszek abban, amiben ő. Azt gondolom ilyen az igazi keresztény ember.
2019. aug. 28. 00:29
28/31 A kérdező kommentje:
Igen ez így van, egy igazi keresztény az ilyen ahogy leirtad. Viszont amit én akartam mondani az az, hogy ha nincs szoros kapcsolatban valaki Istennel, azt Sátán jobban tudja befolyásolni.. Nem arra értettem, hogy a másik a gonoszt válassza... Úgy sokkal nehezebb a kisertesnek ellenallni ha nincs kapcsolatod Istennel.. Az emberek szeretik azt mondani, hogy neki nincs szüksége Istenre, de ez nem így van. A szíve legmélyén mindenki tudja, hogy van, csak sokszor ahhoz lekene mondani a földi elvezetekrol, hogy Istennek tetsző eletet éljünk és ezt nem mindenki vállalja.
2019. aug. 28. 21:02
29/31 anonim válasza:
"Istennek tetsző eletet éljünk"
Erről minden hívő mást állít, nem lehet tudni, hogy mi az igaz. Isten pedig nincs itt, hagyja elpusztulni a világot.
2019. aug. 28. 21:13
30/31 anonim válasza:
Hiába sírunk, sikoltunk, ő csak azzal foglalkozik, hogy dicsőítsék őt. Bár az is lehet, hogy a halálhörgés neki csak zene a füleinek. Közben pedig önteltenek dobálózik a kegyelemmel, fenyegetőzik másokon keresztül. Ellenségeinek pedig ártatlanok ezerinek lemészárlásával imponál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!