Keresztények! Mi van akkor ha valakinek meghal a férje és újrahazasodik?
Úgy értem, rengeteg példa van erre, hogy ha meghal a házastársa valakinek akkor idővel megesik, hogy újrahazasodik. Nemtudom, hogy én meg tudnám e tenni, de ha belegondolok, ugye abba hiszünk, hogy ha meg is hal valakink, akkor Isten azzal vigasztal, hogy viszont látjuk a mennyországban. Aki újrahazasodik ezt hogy rendezi le magában? Mert akkor mire újra látja az elhunyt férjét addigra ott van a másik mellette, akkor a mennyben két férje lesz vagy az első mit fog szólni a második férjhez?
Lehet túl bonyolultan fogalmaztam és érdekes dolgokon gondolkodom, de most tényleg foglalkoztat ez, hogy akkor ez most hogy van?
Kérdés a feltámadásról (Mt 22,23-33; Lk 20,27-40)
Ezután szadduceusok is jöttek hozzá, akik azt mondják, hogy nincs feltámadás, és ezt kérdezték tőle: 19„Mester, Mózes előírta nekünk, hogyha valakinek a testvére meghal, és asszonyt hagy hátra, de nem hagy gyermeket, akkor a testvére vegye el az asszonyt, és támasszon utódot az ő testvérének. 20Volt hét testvér. Az első megnősült, és amikor meghalt, nem hagyott utódot. 21A második is elvette az asszonyt, és meghalt úgy, hogy ő sem hagyott utódot. Ugyanígy történt a harmadikkal is, 22és a hét közül egy sem hagyott utódot. Végül meghalt az asszony is. 23A feltámadáskor, amikor majd ezek feltámadnak, melyiké lesz az asszony? Mert mind a hétnek a felesége volt.” 24Jézus ezt mondta nekik: „Vajon nem azért tévelyegtek-e, mert nem ismeritek az Írásokat, sem az Isten hatalmát? 25Mert az emberek amikor már feltámadtak a halálból, nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem olyanok, mint az angyalok a mennyekben. 26Arról pedig, hogy feltámadnak a halottak, vajon nem olvastátok Mózes könyvében, hogy mit mondott neki Isten a csipkebokornál: Én vagyok Ábrahám Istene és Izsák Istene és Jákób Istene? 27Az Isten nem a holtak Istene, hanem az élőké. Ti tehát nagyon tévelyegtek.”
A 4# értelmezése:
A sadduceusok nem hittek a feltámadásban, és ezt a "beugatós kérdést" tették fel Jézusnak.
Jézus válaszában benn van a kérdésedre keresett válasz. A test feltámadásakor az új test más minőségű, mint a mostani testünk. Olyan lesz mint az angyalok teste. Nem lesz akkor már szexuális vágy. Bűntelen lesz a természetünk is. A jelen ismereteinkkel, tapasztalatainkkal persze ezt nem tudjuk igazán megérteni, felfogni.
Az I. Timóteus 5-ben bőven beszél Pál apostol erről a témáról.
I. Timóteus 5:
9. Özvegyasszonyul hatvan éven alul levő meg ne választassék; egy férj felesége lett légyen,
és
14. Akarom tehát, hogy a fiatalabbak férjhez menjenek, gyermekeket szűljenek, háztartást vigyenek, és semminemű alkalmat se adjanak az ellenségnek a szidalmazásra.
Olvasd el az egész I. Korintus 7. fejezetet.
7:39. Az asszonyt törvény köti, míg férje él, de ha férje meghal, szabadon férjhez mehet, akihez akar, csakhogy az Úrban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!