Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Mi van akkor ha...

Keresztények! Mi van akkor ha valakinek meghal a férje és újrahazasodik?

Figyelt kérdés

Úgy értem, rengeteg példa van erre, hogy ha meghal a házastársa valakinek akkor idővel megesik, hogy újrahazasodik. Nemtudom, hogy én meg tudnám e tenni, de ha belegondolok, ugye abba hiszünk, hogy ha meg is hal valakink, akkor Isten azzal vigasztal, hogy viszont látjuk a mennyországban. Aki újrahazasodik ezt hogy rendezi le magában? Mert akkor mire újra látja az elhunyt férjét addigra ott van a másik mellette, akkor a mennyben két férje lesz vagy az első mit fog szólni a második férjhez?

Lehet túl bonyolultan fogalmaztam és érdekes dolgokon gondolkodom, de most tényleg foglalkoztat ez, hogy akkor ez most hogy van?

2019. aug. 25. 10:24
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
A hitben ne keress logikát és racionalitást, higgy benne és kész.
2019. aug. 25. 14:31
 12/31 anonim ***** válasza:
Szerintem egy ideje már folymatosan káromlom a teremtését. De egyébként nem tekintem ellenségemnek, amíg nem áll az utamba. Mondjuk a halál eléggé az utamban van.
2019. aug. 25. 14:46
 13/31 anonim ***** válasza:
56%

A halál alkalmával a házassági kötelék joga, érvénytelen. Ezért aki feltámadásban részesül, az nem a házastársa a valamikori társának.

Egyébként:

Isten az embert a Földre teremtette a maga rendeltetése szerint, és nem megy a mennyországba, ha meghal. A halál nem is volt terve az ember esetében, csak az engedetlenség következményeként. Az ember, nem az égből jött, és nem is tér oda ha elveszti az életét a rendeltetése szerint. DE ha igy is volna, az égi életet élőknél nincs házasság, vagy nemi kérdés, mert az angyalok nem szaporodnak, mivel nemtelenek. A feltámadáskor emberként támadnak fel, ide a földre. Azonban:

Valaki idézte, hogy az égi életben nincs házasság. Ha valaki meghal, akkor megszűnik a házasság kötelékének joga. Ez nem jelenti azt, hogy kötelező házasodni újra.

Ha valaki feltámadáskor meglátja a valamikori házastársát, más mellett, nem vonhatja kérdőre, és nem is lehet újra a felesége, vagy férje.

2019. aug. 25. 15:39
 14/31 anonim ***** válasza:
Azért,ne úgy képzeld el a lelket,mint ahogy leírtad.Akinek van lelke,az igenis él,csak gondolj az angyalokra.Meg hát,ahhoz,hogy Mihály és az Ördög vitatkozott."Pedig Mihály arkangyal, mikor az ördöggel vitatkozván Mózes teste felett vetélkedett, nem mert arra káromló ítéletet mondani, hanem azt mondá: Dorgáljon meg téged az Úr!"Hát ez,szerintem elég élő dolog.Meg valóban az a test tökéletes lesz.Ajánlom,hogy gondold át,hogy,milyen tökéletes is,az Úr teremtése.A kérdésre meg előttem válaszoltak.
2019. aug. 25. 15:50
 15/31 anonim ***** válasza:
Egyik dolog a földi élet. Ha van elet a halal utan akkor nem hasonlithatjuk ehez mivel senki nem tudja, hogy milyen az. Talalgtani felesleges mivel nem tudunk elrugaszkodni a földi élettől es csak a tapasztalatainkra tudunk hagyatkozni es csak ehez tudjuk hasonlitani. Biztosra kijelenteni sem tudunk semmit.
2019. aug. 25. 16:01
 16/31 anonim ***** válasza:

Máté 22. fejezet:

23Aznap még szadduceusok is mentek hozzá, akik tagadták a feltámadást. Kérdést 24intéztek hozzá: „Mester, Mózes úgy rendelkezett, hogy ha valaki gyermektelenül hal meg, a testvére vegye el az özvegyet és támasszon utódot testvérének. 25Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt. Mivel nem volt gyermeke, feleségét testvérére hagyta. 26Ugyanez történt a másodikkal, majd a harmadikkal is, egészen a hetedikig. 27Végül meghalt az asszony is. 28A feltámadáskor a hét közül melyiknek a felesége lesz az asszony? Hiszen mindegyiké volt.” 29Jézus így válaszolt: „Tévedtek, mert nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát. 30A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben. 31Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: 32Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké.”

2019. aug. 25. 16:04
 17/31 Asmr ***** válasza:
100%
Más az, ha egy 90 éves néni férje hal meg, aki az egész életét vele élte le, azt meg lehet érteni, ha nem házasodik újra. De ha valaki 26 évesen özvegyül meg, annak miért kéne egyedül maradnia? A halott házastárs szerinted ezt akarná?
2019. aug. 26. 21:35
 18/31 anonim ***** válasza:
49%

Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:

Szerintem egy ideje már folymatosan káromlom a teremtését. De egyébként nem tekintem ellenségemnek, amíg nem áll az utamba. Mondjuk a halál eléggé az utamban van.

A Halál fogságában vagy ,és a Sátán rabszolgája vagy,.......ennyi!

2019. aug. 27. 16:00
 19/31 A kérdező kommentje:
Akkor vagy Sátán rabszolgaja, ha nem Jézuse vagy, ennyi. Arról pedig csak te döntessz, melyik oldalt választod. Satan nem sokáig uralja a Földet és az embereket, meg vannak számlálva a napjai és ezt Ő is tudja. A te felelősséged, hogy engeded e neki, hogy uraljon.
2019. aug. 27. 21:35
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Én nem választottam senkit, csak megtagadtam a gonoszt és a halált, amit az Istenetek teremtett. És még ő vár dicsőítést és ő akar kegyelmet adni a saját bűnei miatt.
2019. aug. 27. 21:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!