Keresztények! Mi van akkor ha valakinek meghal a férje és újrahazasodik?
Úgy értem, rengeteg példa van erre, hogy ha meghal a házastársa valakinek akkor idővel megesik, hogy újrahazasodik. Nemtudom, hogy én meg tudnám e tenni, de ha belegondolok, ugye abba hiszünk, hogy ha meg is hal valakink, akkor Isten azzal vigasztal, hogy viszont látjuk a mennyországban. Aki újrahazasodik ezt hogy rendezi le magában? Mert akkor mire újra látja az elhunyt férjét addigra ott van a másik mellette, akkor a mennyben két férje lesz vagy az első mit fog szólni a második férjhez?
Lehet túl bonyolultan fogalmaztam és érdekes dolgokon gondolkodom, de most tényleg foglalkoztat ez, hogy akkor ez most hogy van?
A halál alkalmával a házassági kötelék joga, érvénytelen. Ezért aki feltámadásban részesül, az nem a házastársa a valamikori társának.
Egyébként:
Isten az embert a Földre teremtette a maga rendeltetése szerint, és nem megy a mennyországba, ha meghal. A halál nem is volt terve az ember esetében, csak az engedetlenség következményeként. Az ember, nem az égből jött, és nem is tér oda ha elveszti az életét a rendeltetése szerint. DE ha igy is volna, az égi életet élőknél nincs házasság, vagy nemi kérdés, mert az angyalok nem szaporodnak, mivel nemtelenek. A feltámadáskor emberként támadnak fel, ide a földre. Azonban:
Valaki idézte, hogy az égi életben nincs házasság. Ha valaki meghal, akkor megszűnik a házasság kötelékének joga. Ez nem jelenti azt, hogy kötelező házasodni újra.
Ha valaki feltámadáskor meglátja a valamikori házastársát, más mellett, nem vonhatja kérdőre, és nem is lehet újra a felesége, vagy férje.
Máté 22. fejezet:
23Aznap még szadduceusok is mentek hozzá, akik tagadták a feltámadást. Kérdést 24intéztek hozzá: „Mester, Mózes úgy rendelkezett, hogy ha valaki gyermektelenül hal meg, a testvére vegye el az özvegyet és támasszon utódot testvérének. 25Volt hét testvér. Az első megnősült, aztán meghalt. Mivel nem volt gyermeke, feleségét testvérére hagyta. 26Ugyanez történt a másodikkal, majd a harmadikkal is, egészen a hetedikig. 27Végül meghalt az asszony is. 28A feltámadáskor a hét közül melyiknek a felesége lesz az asszony? Hiszen mindegyiké volt.” 29Jézus így válaszolt: „Tévedtek, mert nem ismeritek sem az Írásokat, sem az Isten hatalmát. 30A feltámadás után nem nősülnek, férjhez sem mennek, hanem úgy élnek, mint Isten angyalai a mennyben. 31Ami pedig a halottak feltámadását illeti, nem olvastátok, amit az Isten mondott nektek: 32Én vagyok Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákob Istene. Isten nem a halottak Istene, hanem az élőké.”
Lucifer-666 nevű felhasználó válasza:
Szerintem egy ideje már folymatosan káromlom a teremtését. De egyébként nem tekintem ellenségemnek, amíg nem áll az utamba. Mondjuk a halál eléggé az utamban van.
A Halál fogságában vagy ,és a Sátán rabszolgája vagy,.......ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!