Ha Jèzus ès az apostolok nem gyontattak, akkor a katolikus egyházban, mièrt alkalmaztak?
Kaptam egy vállaszt..Toccsi..felhasználótól privátban.
"Mi ez az egèsz
Te most gyontattál engem?
Nem vagyok narcisztikus
Nem vagyok bipolár
Nem vagyok skizofern
Nem vagyok beteg
Írj vissza
Úgy nèz ki ebből az egyik az Ő lessz.
"A bűnök megvallása pedig elsősorban Istennek történik"
Na, de a mennyei Atyánk az otthon rejtekében is lát, hiszen mindenütt jelen van, akkor ha neki hangosan otthon meggyón az ember vagy közös gyónáskor a misén magában, akkor az is jó, nem?
Tulajdonképp miért is van szükség arra, hogy egy másik embernek, aki nem szent és nem Isten és talán még nem is hisz igazán (hiszen volt anno egy érdekes felmérés a papi hivatást választók között, na mind1) elmondjuk, ha Isten úgyis tud róla és azt is, h megbántuk?
Jó kérdéseket vetettél fel, de ettől függetlenül mégis hangsúlyosan szerepel a Bibliában a bűnök szóbeli megvallása. Lásd Jakab levelét, vagy amit már #1 hozzászóló említett.
"Jó kérdéseket vetettél fel"
Kösz! És tudja is valaki rá a választ? :)
Mert a szóbeli megvallás helyszíni körülményeit tekintve mind1, nem?
Kétféle bűn létezik, ami nem jelenti azt, hogy a bűnök némelyikét lehet gyakorolni, vagy rendszeresen elkövetni, következmények nélkül. Az egyik a gyengeségből elkövetett véletlen, egyszeri és vagy nem tudatos hiba, és nem sért Biblai alapelvet. Ezt Istennek elmondjuk, még akkor is ha Ő tudja, mert látja mindenki életét. Ezekért nem kell minden alkalommal a felvigyázó testvérekhez rohangálni. Egy keresztény különben sem gyakorol bűnt szándékosan.
A másik:
(Jakab 5:14, 15) 14 Beteg valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak érte, megkenve őt olajjal Jehova nevében. 15 És a hitből fakadó ima meggyógyítja a beteget, és Jehova felemeli őt. Ha bűnöket követett is el, Isten megbocsát neki.
Itt nem fizikai betegségről van szó. Amikor olyan helytelenséget követ el valaki, ami Biblai alapelvet sért: Pl, paráznaság, gyilkosság, lopás, stb
Ebben az esetben a véneknek szólni kell, hogy Isten személye, és gyülekezet tisztasága érdekében, helyre igazitsa a vétkezőt, és megfelelő módon járjanak el, attól függően, hogy mi van a hiba hátterében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!