Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűnnek tartjátok a házasság...

Bűnnek tartjátok a házasság előtti szexet?

Figyelt kérdés

Amikor a Biblia íródott az emberek 14-15 évesen házasodtak és 40-50 év volt a várható élettartam.

Most viszont átlagosan 30 év körül házasodunk,s most már a házasság kötés nem esik egybe a nemi éréssel. Egy ilyen világban bűn a házasság előtti nemi érintkezés(szerelemből)?

2019. aug. 7. 20:54
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
32%

Körülbeblül (nem vicc) 100x fell lett téve ez a kérdés, és nagyon különbözőek a vélemények erről. Gondolom, itt is mindeféle vélemény el fog hangzani.

Én úgy látom, és Jézus azt mondta, hogy a "Föld és az ég elmúlik, de az én igéim nem múlnak el soha."

Ezért úgy gondolom, hogy a kulturális és mainstream szellemi áramlatok változása soha nem fogja elvaulttá tenni, amit ő tanított, és ő nyilvánvalóan paráznaságként tartotta számon a házasság előtti szexet. Feladni a tisztaságot és ártatlanságot egy kis élvezetért, nem tűnik jó üzletnek, és a rövid élvezetért hosszú távú lelki "betegség"-et kell majd elviselni, a mikor az ember kijózanodik a paráznaságból, ha valaha kijózanodik.

A zsidók levele int minket, hogy "Ne legyen senki parázna és istentelen, mint Ézsau..." Ő egy ízletes vacsoráért odaadta az elsőszülöttségi jogát, és ezzel el is vesztette az eedeti atyai áldást. Én úgy gondolom, akiben van egészséges istenfélelem, az komolyan veszi, amit a Szentlélek a Biblián keresztül mond.

üdv

Stefán

2019. aug. 7. 21:05
 2/32 anonim ***** válasza:
19%

Attól függ kinek az erkölcsi normáját akarod követni. Egyébként a te életeddel azt kezdesz, amit akarsz, senkinek semmi köze hozzá.

Isten előtt nincs bűn, csupán sors és karma. De ha kettőtöknek pozitív a szex, és másnak nem fáj. Akkor nem lesz negatív vonzata a sorsod szempontjából.

Bűn csak akkor lesz belőle, ha vétetek egy csoport törvénye ellen. Tehát ki kell hagyni a vallási, hatalmi, vagy egyéb negatív tagokat az életetekből.

2019. aug. 7. 21:16
 3/32 anonim ***** válasza:
39%

Amikor a Bibliát írták, akkor sem házasodott mindenki 14 évesen, József sokak szerint idősebb korban volt, amikor Máriát elvette.

A Szentírás a házasságot nem feltétlen köti szertartáshoz (bár egyéb passzusai miatt szerintem ma már szükséges). Ezért én külön kezelném azt az esetet, amikor valaki megtalálja szerelmét, s akár nemi életet is élnek. Illetve azt a gyakoribb esetet, hogy fűvel fával lefekszenek házasság előtt. Ez utóbbi egyértelműen igen súlyos bűn. Persze a jobb példám se teljesen helyes a keresztény értékrend szerint, de érezhetően más.

2019. aug. 7. 21:20
 4/32 anonim ***** válasza:
6%

Isten szemszögéből kell figyelembe venni.

A nemi életet Isten a házasságban élőknek engedélyezi. Aki a házasság előtt már gyakorolja , vagy nemi életet él akár egyszer is, paráznaságnak számit, és halál büntetés jár érte.

2019. aug. 7. 21:42
 5/32 anonim ***** válasza:
34%
Az az érdekes, ha ezt a kérdést az Emberek kategóriába írod ki, több a normális válasz, itt viszont tele van vallási fanatikumossal ez a topik, nyilván a válaszol felében az lesz, hogy bűn.
2019. aug. 7. 21:43
 6/32 anonim ***** válasza:
87%
Az embereknel nem szamit annak.
2019. aug. 7. 21:44
 7/32 anonim ***** válasza:
38%

Igen, bűn, de azért, mert a következménye az. Vagy szerinted minden házasságon kívül szexelő ember baromi boldog és elégedett? Soha, senkinek nem törték össze a szívét, alázták meg például azzal, hogy csak ürítésre volt jó, soha egyetlen ember nem fogant meg, majd végezte kukában, csak mert a szülei kizárólag a szex miatt jöttek össze pár órára, a létrejött ember már teher, vagy épp soha senki nem lett depressziós a sorozatos kudarcok miatt, vagy soha senki nem lett nemi beteg és még sorolhatnám. Persze akit a teste irányít és nem képes ezt meglátni, mert szerinte neki jár a kielégülés, annak ezt hiába magyarázom, mert nem igazán van benne az áldozatok felé szánalom.

A 19%os jehovista kegyetlensége pedig mai napig meglep. Az ilyenre mondják, hogy emberbőrbe bújt farkas.

2019. aug. 7. 22:03
 8/32 anonim ***** válasza:
33%
Időben fel kell világosítani a gyerekeket a szex veszélyeiről, hogy ne legyenek felelőtlenek. De ha van felelősségtudat, akkor miért tartóztassa meg magát, azért mert más felelőtlen volt.
2019. aug. 7. 22:09
 9/32 anonim ***** válasza:
0%

"A 19%os jehovista kegyetlensége pedig mai napig meglep"

(Héberek 13:4) 4 A házasság legyen mindenki szemében tiszteletre méltó, és a házasélet beszennyezetlen, mert Isten meg fogja ítélni azokat, akik szexuális erkölcstelenséget követnek el vagy házasságtörők.

Már megbocsáss, de nem vagyok kegyetlen. Ha Isten szava kegyetlenség, akkor Istent tartod annak. De Őt nem érdekli, hogy mit gondolsz erről, Ő nem fogja megváltoztatni azt amiről határozott.

2019. aug. 7. 22:47
 10/32 anonim ***** válasza:
0%

"Amikor a Biblia íródott az emberek 14-15 évesen házasodtak és 40-50 év volt a várható élettartam."

Na ez nem igaz. Az emberek élettartama sokkal hosszabb volt mint, most.

(1Mózes 5:7, 8) . . .Sét még 807 évet élt. Időközben születtek még fiai és lányai. 8 Sét összesen 912 évet élt, majd meghalt.

(2Mózes 6:16) . . .Lévi 137 évet élt.

(1Mózes 5:28, 29) 28 Lámek 182 éves volt, amikor született egy fia. 29 Noénak nevezte el, . . .

(1Mózes 5:9–11) 9 Énós 90 éves volt, amikor megszületett a fia, Kénán. 10 Kénán születése után Énós még 815 évet élt. Időközben születtek még fiai és lányai. 11 Énós összesen 905 évet élt, majd meghalt.

(1Mózes 5:15) 15 Mahalalel 65 éves volt, amikor megszületett a fia, Járed.

2019. aug. 7. 22:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!