Jèzus földönlètekor, lètezett a katolikus vallás?
Hat látszik,hogy a 19%-os,felkèszült az Isten szavából,ès "szeresd felebarátodat mint önmagadat"alapon nem kènyszerből,hanem hüsègből szolgálja Istent ès ember társait kivètel nèlkül.
Mèg felhasznál törtènelmet, irokat,neveket,amiből egyet visszakerestem kíváncsiságból ès igaz.
Vannak rendbontok,mert mindenütt vannak,ilyen ez a világ nem itèlem el,mert van aki elitèlje.
Lènyeg,hogy az összezavarás ellenère egyrèszt megèrtettem, de mèg nem tiszta a válasz.
Akkor Edgár követhetnéd Living példáját és elárulhatnád, hogy Dante melyik művében állította ezt:
"Dante vèlemènye szerint a "Katolikus vallás,Jèzus idejèben a romaiaknak a prelátusa volt"."
Mert továbbra is erősen kérdéses, hogy nem-e egy újabb hazugságod.
Ha jol látom azok akik állitják,hogy Jèzus földre születèse előtt,földönlètekor ès mások ezek utánni időpontra teszik a 19%-kivül,a Katolikus vallás megalakulását,most mar zavarosabbá vált.
Ez olyan mint mikor az anya nem tudja a gyermeke születèsèt.
Egy nèvadó ünepsèg zsinat stb.Hát általába minden vallás tudja,hogy mikor volt a nèvadoja,mert a hivatalban is bejegyzik adozásra,nyilvántartásra,mèg azèrt is mikor az Oszövetsègben valami hasonló törtènt írja a helyet,nevèt,apját,Fiat,èvet stb.
Èn most cinikusan mondhatom,hogy nincs Katolikus vallás(habár van,mikor volt/mikor nem volt)
Jó lenne,egy feleljen ès pontosan,ha valaki tudja.Hanem jó lenne javasolni,hogy a következő Zsinaton dátumot adni,a vallás lètrejöttèt illetően.
Mikor és hol mondta ezt Dante?
"Dante vèlemènye szerint a "Katolikus vallás,Jèzus idejèben a romaiaknak a prelátusa volt"."
Állítottál valamit, előbb ezt próbáld igazolni. Mert már lassan teljesen belecsavarodsz szövevényes hazugságaid hálójába.
@ "Dante vèlemènye szerint a Katolikus vallás,Jèzus idejèben a romaiaknak a prelátusa volt"
Én nem tudom, hogy mit mondott Dante, mindenesetre ennek a mondatnak nincs értelme. A prelátus egy jogi szervezet előljárója.
A katolikus szó egyetemest jelent. Jézus mondta: "Tegyetek tanítványommá minden népet!". Tehát egy olyan szervezetet hozott létre, amelynek küldetése az egész világra szól, vagyis egy katolikus szervezetet. Természetesen mivel Jézus alapította ezt a szervezetet, Jézus alapítása előtt még nem létezhetett.
Jehova tanúi magukat "nemzetközi" szervezetnek mondják, amely jelentésében egyként pontosan megegyezik a katolikus szóval.
28 Mi a hasonlóság az akkori Jèzus követői között ès a közel 2000 èves Katolikus egyház között.
Továbbá mi a külömbsèg a Jèzus követői ès a közel 2000 èves Katolikus vallás között.
A bejegyzèsed kènyszerit,hogy mondj egy pár hasonlatot ès ellentètet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!