Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt isten tette vagy csak...

Ezt isten tette vagy csak nagy szerencsém volt?

Figyelt kérdés
Meg kb fel éve történt meg velem, hogy egesznap esett az eső és a kutyám esőben nem hajlandó kimenni még a dolgát elvegezni sem. Ezen a napon egy másodpercre nem állt el az eső én meg nem tudtam mit tegyek, nem akartam, hogy a kutya a házba piszkitson. Aztmondtam magamban, hogy istenem soha nem kérek tőled semmit(nem igazán hiszek istenben) de most jó lenne ha egy 20 percre elallna az eső hogy a kutya kimenjen. Rá kb 2 percre teljesen elallt az eső, egyből raneztem az órára, majd kiengedtem a kutyát. Nem viccelek, kereken 20 perc telt el és egyből elkezdett újra esni, a kutya pedig elvegezte minden dolgát. Tudom nem nagy dolog, de nekem aki nem hisz istenben elég meglepő volt és nem tudom hovatenni.
2019. júl. 25. 00:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
22%
Szerencséd volt. Jelenjen meg és adjon magyarázatot a szenvedésekre. Ez a minimum. (bár azt is be kellene bizonyítani, hogy ő Isten és nem valami más).
2019. júl. 25. 00:58
 2/15 anonim ***** válasza:
91%

Minden a kicsitől kezdődik.

Én is szoktam kis kéréseket tenni és általában beválnak.

2019. júl. 25. 01:12
 3/15 anonim ***** válasza:
77%

Szia,

Nyilvánvalóan Istennek van hatalma arra, hogy ezt megtegye. Sokan vagyunk még akik hasonló tapasztalatokat szereztünk Istennel. A valódi kérés mindig a válasz, hogy te vajon mit teszel meg Istenért? Hajlandó vagy-e megváltozni, elhagyni a rosszat és gyakorolni a jót, szeretni és segíteni a körülötted élő embertársaidat, mert ezzel tudod kifejezni igazán a háládat Isten felé. Isten segített neked a szorult helyzetedben, te vajon tovább adod-e ezt, és olyan életet élsz-e, hogy mások segítésére, épülésére vagy. Ez a valódi kérdés.

Üdv. Péter

2019. júl. 25. 08:33
 4/15 pelgrim ***** válasza:
17%

Szerintem nem szerencséd volt és nem Isten, hanem te magad tetted.

Létezik ugyanis egy alig ismert magasabb rendű természeti törvény, amely alkalomadtán minden más törvényt felülír, és egy ilyen alkalom lehet az ember utasítása. De mivel ez a törvény csaknem teljesen ismeretlen, az ilyen eseményeket hamar a véletlen kategóriába soroljuk. Mikor egy ilyen „véletlen” nagyon szembetűnő, akkor a vallásos, hívő emberek csodáról, isteni beavatkozásról beszélnek, míg a szkeptikusok csűrik-csavarják a dolgot, csakhogy ne kelljen elismerni hogy olyan dolog történt amit nem tudnak megmagyarázni.

Szerintem te ezt a törvényt állítottad munkába utasításoddal:

„istenem soha nem kérek tőled semmit de most jó lenne ha egy 20 percre elallna az eső hogy a kutya kimenjen.”

2019. júl. 25. 08:54
 5/15 anonim ***** válasza:

"Jelenjen meg és adjon magyarázatot a szenvedésekre"

Már 2000 éve kész

2019. júl. 25. 09:02
 6/15 anonim ***** válasza:
Az nem megfelelő magyarázat.
2019. júl. 25. 09:07
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
Amúgy lehet hogy isten volt, csak ez ne fordítson a vallás felé.
2019. júl. 25. 09:12
 8/15 anonim ***** válasza:
Neked kell eldöntened. De ha úgy gondolod, hogy szerencséd volt, akkor a pokolra kerülsz. Ezt nevezzük szabad akaratnak. Szóval, fontold meg alaposan, ne mond hogy senki nem szólt. :)
2019. júl. 25. 09:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy Isten azért beavatkozna a természetbe, hogy a kutyád elvégezhesse a dolgát. Persze tulajdoníthatod Neki is, ez mindenkinek a saját hitén múlik.
2019. júl. 25. 10:16
 10/15 anonim válasza:
0%

Persze, természetesen Isten volt!

Afrikában százával születnek az Aids-es gyerekek vagy halnak éhen, de neked elállította az esőt, hogy a kutyád ne szarjon a szőnyegre.

Halleluja!

2019. júl. 25. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!