Hogyan lehet elképzelni Istent? Honnan tudhatom, hogy Isten munkàlkodik és vigyàz rànk?
Lehet hìvnom õt az Univerzum törvényének?
A Vonzàs törvényét,az ok-okozat törvényét hogyan értelmezik a keresztények?
Nagyon hàlàs lennèk a vàlaszokért!
A Mátrixban vagyunk. Amit te "Istennek" hívsz az a virtuális világ programnyelve, amit a gépek alkottak.
A gépek munkálkodnak és vigyáznak ránk, muszáj nekik mert a mi testünket használják energiaforrásnak. A valóságban öntudatlanul fekszik a tested egy kád vízben bekötve az erőműbe.
Cseppfolyósítják a holttesteket, ebből táplálnak intravénásan.
Kettes, elég jó példát mondtál, de egy isten az mindig értelmes lény. A gravitáció meg nem az.
Kérdező: SEHOGY sem lehet elképzelni egy végtelen istent. Kár is kísérletezni vele, mert úgysem fog menni. Nagyon okos emberek próbálták már, és nekik sem jött össze.
Istent nem elképzelni kell ,hanem meg ismerni,és hinni benne!!
Többek között a János evangéliumában bemutatkozik:
Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.” Fülöp így szólt hozzá: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!” Jézus erre ezt mondta: „Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek.”
János evangéliuma ,14.részében található.
Szia
Istenről akkor tudunk "képet" alkotni, ha megismerjük. Mivel neki szellemi teszte van, az emberi szem számára láthatatlan. Maga Jehova jelentette ki Mózesnek: „nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon” 2Mózes 33:20. János ezt írta: „Istent e g y ember sem látta soha” Ján 1:18.
Viszont annyi mindent elárul magáról, hogy "láthatjuk a láthatatlant".
Mózes azt kérte, hogy láthassa Isten dicsőségét a hegyen, és valóban látta is Jehova dicsőségének utóragyogását. Amikor bement a hajlékba, nem viselt leplet. Mózes erős hitű ember volt, aki Isten akaratát kívánta cselekedni. Habár a látomás, amelyben részesült, Jehova dicsőségének csak egy részét mutatta meg neki, bizonyos értelemben a hitszemeivel addigra már látta Istent.
2Mózes 34:5–7
"Ekkor Jehova lejött a felhőben, megállt Mózes mellett, és feltárta neki a nevét, a Jehova nevet. Jehova elhaladt előtte, és kijelentette: „Jehova, Jehova irgalmas és könyörületes Isten, türelmes, odaadóan szeret, és mindig hűséges. Odaadóan szeret ezer nemzedéken át, megbocsát vétket, törvényszegést és bűnt, de semmiképpen sem hagyja büntetlenül a bűnöst, megbünteti az apák vétkéért a fiakat és az unokákat, a harmadik nemzedéket és a negyedik nemzedéket."
Pál apostol azt íeta Mózesről:" Hit által hagyta el Egyiptomot, nem azért, mert félt a király haragjától, ugyanis rendíthetetlen maradt, mintha látná azt, aki láthatatlan." Héberek 11:27
Hosszú idővel a földdel kapcsolatos fizikai teremtés befejezése után Jézus ezt mondta: „Az én Atyám mindmostanáig folyton munkálkodik” János 5:17.
A további kérdéseidre:
1. Az Univerzum összes törvényét Isten hozta létre, a "Vonzàs törvényét,az ok-okozat törvényét" is.
"Isten munkàlkodik"
Azért ezt ne úgy képzeld, mint amikor te dolgozol valamit.
Neki ez semmiféle erőfeszítésébe sem kerül. Egyet billent az ujján, és egy fél birodalom romba dől.
Vagy felépül.
Én úgy képzelem el Istent mintha egy ihlet lenne, az Eredeti Ihlet, mindennek Kezdete és Forrása, a Vezérlő Alapelv mindenben. Az ihletre ugyanis a kinyilatkozás, a kibontakozás, a fejlődés, a növekvés, a gyarapodás, a szaporodás jellemző.
Mivel az Eredeti Ihlet mindennek Kezdete és Forrása, minden belőle jött létre, következetesen jelen van mindenben mint a Vezérlő Alapelv és kihat mindenre. Ez jelenti Isten mindenhatóságát, és ebben rejlik az isteni gondviselés is.
Szerintem Isten nem egy valaki, nem egy személy, de válhat nekünk személyessé mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt Mennyei Atyának nevezte és úgy szólította tudva, hogy saját isteni kilétével van dolga.
Kedves Zitus,így teljes a mondat,
Jézus pedig felele nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.
E miatt aztán még inkább meg akarák őt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlővé tévén magát az Istennel.
Vagyis Istent csik is kizárólag,Jézus Krisztusban tudjuk megismerni.
Minden más ,egy hamis istenképet eredményez.pld: Jehova név, Krisna,stb.............
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!