Tényleg olyan nehéz egynél több kérdésre egyszerre válaszolni? Más is tapasztalta?
Szerintem meg csak próbálják minél jobban végezni a munkájukat.
Egyszerre egy kérdésre válaszolnak, mert lehet átgondolják a választ, s nem akarnak hibázni. Mikor egy kérdés kész, akkor jöhet a következő!
10:04
Ez az észrevétel nem csak munkával kapcsolatos. Továbbá a feltett kérdésekből sokszor csak egy kerül megválaszolásra a többi meg marad ennyiban. Magán életben is ez van, pedig sokszor fontos dolgot kéne átbeszélni. A kérdéseimet elég célzottan, érthetően teszem fel és még szószátyár sem vagyok. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek jelentős része nem tud mit kezdeni több információval/kérdéssel. Nagyon lineárisak és ha elakadnak, akkor inkább nem is foglalkoznak a többivel.
10:26
Etikus? Ez jó! ;) A mai technikai eszközök mellett a korábbi etikai szabályok nem igazán érvényesűlhetnek.
És mi van akkor, ha egy probléma annyira összetett, hogy több kérdést vet fel. Ezek a kérdések ráadásul összefonódnak és külön-külön feltéve nem azt a hatást keltenék és nem is úgy lehetne értelmezni. Arról nem is beszélve, hogy ok. magánéletben ráér az ember, de munka során nem tudok óvodás szinten kommunikálni.
10:26-nak még egy kis kiegészítő.
Volt hogy egy partnerrel egszerűen nem tudtam szó érteni, ekkor a főnököm azt tanácsolta, hogy "le kell ereszkedni a szintjükre" és tőszavakban kell külön-külön feltenni a dedós kérdéseimet, mert csak úgy értik meg. Így tettem, megértettek. Jót nevettünk ezen az eseten is, mert szerintem ez nem engem minősít. De mint fent említettem, vannak gyors felfogású, rugalmas emeberek akik nem ilyednek meg egynél több kérdéstől. Na velük minden mindig flottúl megy.
Én pontokba szedve szoktam feltenni egyszerre több kérdést:
1. kérdés
2. kérdés
stb
Így sokkal nagyobb az esélye h mindre választ kapok :D
Amúgy én is észrevettem h csak 1 kérdésre szoktak válaszolni, ilyenkor a legtöbb embernek valszeg fontosabb dolga is akad mint egy csokor kérdés mindegyikét megválaszolgatni, vagy csak tényleg nagyon el vannak tompulva. :D
Én is tapasztaltam!
És nagyon idegesítő tud lenni, amikor felteszek 3 kérdést, ami pont belefért az sms-be, hosszú pecekig gépelem be, és a válasz 1 szavas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!