Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Tényleg olyan nehéz egynél...

Tényleg olyan nehéz egynél több kérdésre egyszerre válaszolni? Más is tapasztalta?

Figyelt kérdés
Azt vettük észre párommal, hogy rengetek olyan ember van (barátok, munkatárs), akik ha egynél több kérdéssel szembesülnek (msn, skype, e-mail, de akár élő szóban is), akkor sokszor csak egy kérdést válaszolnak meg. Van hogy pl. egy üzenetküldőn egymás után 2-3 kérdés merűl fel, aztán csak egyre jön válasz. De ezt tapasztaljuk e-mailben és akár élőszóban is. Mintha az emberek egy jelentős részénél a kérdések-válaszok kezelése máshogy működne. Mintha különböző felvetések között nem látnának összefüggést, nem tudnak egyszerre több kérdést megválaszolni. Nem tudják a válaszaikat egy mondatba rendezni? Engem ez roppantúl idegesít, mert én akár 10 kérdésre is írom a választ, ha kell összefoglalva. Tapasztaltátok a fenti problémát?
2010. júl. 6. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem meg csak próbálják minél jobban végezni a munkájukat.

Egyszerre egy kérdésre válaszolnak, mert lehet átgondolják a választ, s nem akarnak hibázni. Mikor egy kérdés kész, akkor jöhet a következő!

2010. júl. 6. 10:04
 2/9 A kérdező kommentje:

10:04

Ez az észrevétel nem csak munkával kapcsolatos. Továbbá a feltett kérdésekből sokszor csak egy kerül megválaszolásra a többi meg marad ennyiban. Magán életben is ez van, pedig sokszor fontos dolgot kéne átbeszélni. A kérdéseimet elég célzottan, érthetően teszem fel és még szószátyár sem vagyok. Egyszerűen arról van szó, hogy az emberek jelentős része nem tud mit kezdeni több információval/kérdéssel. Nagyon lineárisak és ha elakadnak, akkor inkább nem is foglalkoznak a többivel.

2010. júl. 6. 10:07
 3/9 A kérdező kommentje:
De pl. a minámban is tapasztalom napi szeinten, hogy skypeon írásban egy ügyféllel csak akkor értek szót, ha egy problémát tőszavakban jól körülírva kérdezek, ügyelve arra, hogy megfelelő idő teljen el két kérdés között, különben a kommunikáció megakad vagy kisiklik. Pont mint az óvodában. Sajnos fiataloknál is álltalános. Persze tapasztalom ennek az ellenkezőjét is, azokkal minden gyorsan, flottúl megy.
2010. júl. 6. 10:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Itt nem a válaszadóval, hanem a kérdezővel van baj. Köztudott ugyanis, hogy nem etikus egynél több kérdést feltenni, hiszen ezzel zavarjuk a válaszadás lehetőségeit: vagy megfeledkezik egyikről, vagy nem ad teljes választ stb. Szóval nem őket kell hibáztatni, mert nem képesek több kérdésre válaszolni
2010. júl. 6. 10:26
 5/9 A kérdező kommentje:

10:26

Etikus? Ez jó! ;) A mai technikai eszközök mellett a korábbi etikai szabályok nem igazán érvényesűlhetnek.

És mi van akkor, ha egy probléma annyira összetett, hogy több kérdést vet fel. Ezek a kérdések ráadásul összefonódnak és külön-külön feltéve nem azt a hatást keltenék és nem is úgy lehetne értelmezni. Arról nem is beszélve, hogy ok. magánéletben ráér az ember, de munka során nem tudok óvodás szinten kommunikálni.

2010. júl. 6. 10:34
 6/9 A kérdező kommentje:

10:26-nak még egy kis kiegészítő.

Volt hogy egy partnerrel egszerűen nem tudtam szó érteni, ekkor a főnököm azt tanácsolta, hogy "le kell ereszkedni a szintjükre" és tőszavakban kell külön-külön feltenni a dedós kérdéseimet, mert csak úgy értik meg. Így tettem, megértettek. Jót nevettünk ezen az eseten is, mert szerintem ez nem engem minősít. De mint fent említettem, vannak gyors felfogású, rugalmas emeberek akik nem ilyednek meg egynél több kérdéstől. Na velük minden mindig flottúl megy.

2010. júl. 6. 10:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként úgy érzem, hogy az eddigi két válaszadó is az általam kritizált csoportba tartozhat ami nem baj, csak a miértre nem kaptam elfogadható választ, csak a kérdezőre hibáztatását.
2010. júl. 6. 10:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Én pontokba szedve szoktam feltenni egyszerre több kérdést:

1. kérdés

2. kérdés

stb

Így sokkal nagyobb az esélye h mindre választ kapok :D

Amúgy én is észrevettem h csak 1 kérdésre szoktak válaszolni, ilyenkor a legtöbb embernek valszeg fontosabb dolga is akad mint egy csokor kérdés mindegyikét megválaszolgatni, vagy csak tényleg nagyon el vannak tompulva. :D

2010. júl. 6. 11:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is tapasztaltam!

És nagyon idegesítő tud lenni, amikor felteszek 3 kérdést, ami pont belefért az sms-be, hosszú pecekig gépelem be, és a válasz 1 szavas...

2010. júl. 7. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!